Hvordan overvinne utfordringene ved behandling av hepatitt c.

Beskrivelse

Med tilstrekkelig behandling kan de fleste med hepatitt c herdes av # 8217; infeksjon. Men veien til helbredelse er ikke alltid lett. Her er noen av utfordringene du måtte møte på vei og strategier for å overvinne dem.

Spørre om

Hvis du har blitt diagnostisert med hepatitt C, er det viktig å kjenne tilstanden og behandlingsalternativene. Dette kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen for ulike terapeutiske tilnærminger.

Behandling for L’hepatitt c så snart som mulig kan redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner, som leveren arr eller kreft. Derfor er det grunnleggende å spørre og begynne å ta beslutninger om alternativene dine.

Å vite mer:

Selv om du ikke har utviklet klare symptomer på hepatitt C, er behandlingen viktig. Tidlig behandling kan bidra til å forhindre skade på leveren. Det kan også forbedre dine langsiktige prospekter for en full gjenoppretting.

Stigma eller skam

Mange mennesker med hepatitt C opplever stigmaet relatert til sykdommen. Dette skjer når venner, familie eller andre fellesskapsmedlemmer vurderer den skamfulle tilstanden.

Det er også mulig å internalisere stigmaet. Dette skjer når du dømmer deg negativt å ha l’hepatitt c.

I noen tilfeller kan frykten for stigmaet få deg til å nøle med å motta omsorg. Det er viktig å minne deg på at det ikke er C’Det er ikke noe skammelig i # 8217; som har hepatitt c.Uansett hvordan du kontraktet infeksjonen, fortjener du å bli behandlet med omsorg og respekt.

Hvis du tror at legen din eller andre helsepersonell dømmer deg, vurderer du muligheten for å bytte til en ny lege eller omsorgssenter. Hvis du føler følelser av isolasjon, angst eller andre negative følelser, evaluerer muligheten for å lete etter en psykisk helsepersonell som kan hjelpe deg med å takle de sosiale og følelsesmessige effektene av sykdommen.

Du kan også finne nyttig for å komme i kontakt med andre som har hepatitt c bli med i en a Gruppestøtte, deltar i Online forumeller kaller help4hep’s Peer hjelpelinje.

Behandlings økonomiske kostnader

Behandling for L’Hepatitt C kan være dyrt. Hvis omsorgskostnadene er for høye til å bli forvaltet, kan du ha rett til økonomisk hjelp.

Flere finansielle bistandsprogrammer er tilgjengelige for uforsikrede personer og underikert med hepatitt c.Finn ut mer om disse programmene, utforske L’American Liver Foundation Ressurser for L’økonomisk hjelp.

Avhengig av din kliniske historie, kan du også være egnet for å delta i et program Klinisk eksperimentering. Hvis du deltar i en test, vil du motta en gratis eksperimentell behandling. Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen å oppnå eksperimentell behandling.

Bivirkninger av behandling

Langsiktig, antiviral behandling kan bidra til å kurere hepatitt c.Det kan også redusere risikoen for lever arr, leverkreft og andre komplikasjoner potensielt farlig for livet.

På kort sikt kan behandling forårsake ubehagelige bivirkninger. Hvis du er bekymret for de potensielle bivirkningene av behandlingen, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å forstå fordelene og ulemper med forskjellige terapeutiske tilnærminger. De kan også hjelpe deg med å utvikle strategier for styring av bivirkninger hvis du utvikler dem.

Sjekk din mental helse med hepatitt c.

Svar på 7 enkle spørsmål for å få en umiddelbar evaluering av hvordan du styrer de mentale effektene av’hepatitt C, sammen med ressurser for å støtte ditt mentale velvære.

DET BEGYNNER

Forstyrrelser fra bruk av stoffer

Folk som bruker injiserbare stoffer er en Høyere risiko å kontrakt l’hepatitt c.

For folk som bruker injiserbare stoffer og har en forstyrrelse for bruk av stoffer, kan det være vanskeligere å holde seg til en behandlingsplan for hepatitt c. A’alternativet er å se etter behandling for både hepatitt C-infeksjon og bruk av stoffer eller avhengighetsproblemer samtidig. En konsulent på’bruk av stoffer kan bidra til å utvikle strategier for å overvinne avhengighet og administrere narkotika ønske.

For informasjon om behandlingsprogrammer Dell’bruk av stoffer, ring understanden for substandence og psykisk helsevesen (Samsa) Hjelpelinje På 1-800-662-Hjelp nummer (4357). Samsa gir også en søkbar fil Online database Behandlingsprogrammer. Hvis det er vanskelig å finne et økonomisk behandlingsprogram, kan det være mulig å kvalifisere for et program som er sponset av staten.

L & # 8217;

Antiviral behandling kan bidra til å kurere hepatitt C og forhindre potensielt dødelige komplikasjoner på grunn av sykdommen. Hvis du har problemer med å motta omsorg, bør du vurdere muligheten for å besøke et fellesskapshelsesenter eller å kontakte en organisering av online pasienter. Kan være i stand til å lede deg til støttetjenestene du trenger. Det er mange organisasjoner og ressurser tilgjengelig for å hjelpe folk å få omsorg for L’hepatitt c.