Forstoppelse i perioden: Hvorfor oppstår og hvordan man skal klare det

Forstoppelse og andre endringer i intestinale bevegelser er ganske vanlige like før og under syklusen. Oppstår vanligvis som følge av normale endringer i hormonelle nivåer.

Forstoppelse under syklusen kan være irriterende, men det er ganske normalt. Så lenge du har andre bekymringsfulle symptomer, som blod i avføring eller intens smerte, ikke C’det er ingenting å bekymre seg for.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor forstoppelse kan oppstå under syklusen og hvordan du holder deg foran to trinn.

Hvorfor det skjer

Som for mange menstruasjonssymptomer, er eksperter ikke helt trygge enn det som forårsaker forstoppelsen under syklusen. Men svingninger i progesteron og østrogenhormoner er trolig en viktig faktor. De underliggende forholdene kan også spille en rolle.

Hormonelle endringer

Før syklusen starter, akkumuleres progesteron i kroppen din. Dette kan redusere fordøyelsessystemet, sannsynligvis forårsaker forstoppelse like før og under syklusen.

C’er også en teori at økningen i østrogen, ikke av progesteron, er den virkelige skyldige.

Underliggende forhold

Noen helsemessige forhold kan også øke risikoen for forstoppelse under syklusen. Både Dell & # 8217 syndromet; irritabel tarm (IBS) som endometriosisen, for eksempel, kan gjøre deg mer tilbøyelig til forstoppelse under menstruasjon, spesielt i de tidlige dager.

Forstoppelse kan også være mer vanlig hvis du pleier å ha svært smertefulle perioder.

Hvordan administrere det

Forstoppelse er ikke moro, spesielt utover alle andre ting som kommer fra menstruasjon. Men det er mange ting du kan gjøre for å klare det og minimere effekten på ditt daglige liv.

Spis mer fiber

Fiberen bidrar til å øke størrelsen på avføringen, som kan hjelpe dem med å bevege seg lett gjennom fordøyelsessystemet ditt. Denne enklere er spesielt viktig i løpet av syklusen, når systemet kan senke på grunn av hormoner.

Noen Matvarer som bekjemper forstoppelsen for å prøve å inkludere:

Drikk mer vann

Du kan være mer sannsynlig å fastsette i løpet av syklusen hvis du ikke har nok vann. Husk at du kan få vann fra både mat, for eksempel supper, saftig frukt og mer, både fra drinker.

Hvis du er lei av å drikke naturlig vann, er varmtvannet med sitron et populært hjemmemedisin for forstoppelse. Hvis du er en fan av det glitrende vannet, trenger du ikke å bytte til vann fra springen. Kullsyreholdige drikker kan faktisk hjelpe med forstoppelse.

Finn tid til å trene

Den fysiske bevegelsen gjør tarmflyttingen og innholdet. Det kan være vanskelig å finne motivasjonen til å trene når du har å gjøre med kramper og andre menstruasjonssymptomer, men også en søt 20 minutters spasertur kan være til stor hjelp.

Mer informasjon om fordelene med å trene i løpet av syklusen.

Ikke hold det

Hvis du har en tendens til å beholde intestinale bevegelser i stedet for å gå så snart du føler behov, prøv å bryte denne vanen.

Du kan ikke ta deg tid til en pause på badet, men forstoppelsen vil bli verre bare hvis du prøver å holde den. Når du endelig er klar til å gå, har dine allerede harde avføringer hatt tid til å bli enda vanskeligere, noe som gjør passasjen vanskeligere og smertefullt.

Prøv en liten avføringsmiddel

Du kan kjøpe benkavføringsmidler i et apotek, men du vil kanskje sjekke med legen din før du tar en. De kan anbefale en avføring mykner eller en bestemt type avføringsmiddel for dine behov.

Laxatives kan noen ganger skape avhengighet, og sørg for at du leser instruksjonene på pakken for å unngå å bruke dem for ofte eller for lenge.

Se etter en mer naturlig rute? Disse naturlige avføringsmiddelene kan hjelpe.

Hvordan hindre det i gang igjen

Hvis du regelmessig står overfor menstrual forstoppelse, er det flere ting som kan hjelpe deg med å holde deg foran og potensielt unngå det helt:

Andre fordøyelsesproblemer for å holde D & # 8217;

Det er vanlig å ha fordøyelsesproblemer annet enn forstoppelse under syklusen. Du kan ha diaré, hevelse, gass eller alle tre.

Disse problemene oppstår på grunn av prostaglandiner, som er hormoner som hjelper livmoren til å kontrakt og kvitte seg med belegget, forårsaker syklusen. Men de kan også ødelegge fordøyelsessystemet ditt.

For å lindre disse fordøyelsesproblemene:

Når skal du se en lege

Hvis tarmbevegelsene kommer tilbake til normalt innen få dager fra # 8217; starten på syklusen, har du mest sannsynlig ingen grunn til å bekymre seg for forstoppelse under syklusen.

Men hvis du kommer inn i ditt daglige liv eller varer mer enn tre dager, snakk med legen din for å sikre at det ikke er noen kvalifikasjoner’andre.

Pass på at du følger dem hvis du også finner:

Disse kan alle angi en slags bakgrunnsproblem, inkludert IBS eller endometriose.