Lav testosteronnivå: 12 tegn på menn

Lav testosteron

Testosteron er et hormon som produseres av menneskekroppen. Det produseres hovedsakelig hos menn fra testiklene. Testosteron påvirker utseendet og seksuell utvikling av en mann. Stimulerer produksjonen av sæd og seksuell ønske om en mann. Det bidrar også til å bygge muskler og benmasse.

Testosteronproduksjonen reduseres generelt med alderen. I følge American Urological Association, Ca 2 menn ut av 10 over 60 år har lav testosteronnivå. Dette øker litt opp til 3 menn ut av 10 mellom 70 og 80 år.

Menn kan manifestere en serie symptomer hvis testosteron reduseres mer enn det skal. Et lavt testosteronnivå, eller lavt t, diagnostiseres når nivåer faller under 300 nanogrammer per deciliter (NG / DL).

Et normalt intervall er typisk fra 300 til 1000 ng / dl, i henhold til mat- og legemiddeladministrasjonen. En blodeksamen kalt serum testosteron tester brukes til å bestemme nivået av testosteron sirkulerende.

Hvis testosteronproduksjonen faller drastisk under normal, kan det oppstå en rekke symptomer. Tegnene på lavt T er ofte subtile. Her er 12 tegn på lavt i menn.

1. Lavt seksuell lyst

Testosteron spiller en nøkkelrolle i libido (seksuell lyst) hos menn. Noen menn kan oppleve en nedgang i seksuell lyst med alderen av Dell’alder. Men noen med lavt vil sannsynligvis oppleve en mer drastisk nedgang i ønsket om å ha sex.

2. Vanskelighetsgrad med ereksjonen

Mens Testosteron stimulerer en manns seksuelle lyst, bidrar også til å nå og vedlikeholde ereksjonen. Testosteron alene forårsaker ikke ereksjonen, men stimulerer reseptorene i hjernen for å produsere nitrogenoksyd.

L’Nitrogenoksyd er et molekyl som bidrar til å utløse en rekke kjemiske reaksjoner som trengs for å forekomme A’ereksjon. Når testosteronnivåene er for lave, kan en mann ha problemer med å nå en «8217 ereksjon før sex eller ha spontane ereksjoner (for eksempel under søvn).

Testosteron er imidlertid bare en av de mange faktorene som hjelper i tilstrekkelige ereksjoner. Forskning er ufattelig angående rollen som testosteron erstatning i behandlingen av erektil dysfunksjon.

I en revisjon av studier som undersøkte fordelene med testosteron hos menn med ereksjonsvansker, nesten halve viste ingen forbedring med testosteronbehandling. Mange ganger spiller andre helseproblemer en rolle i erektilproblemer. Disse kan inkludere:

  • diabetes
  • Skjoldbruskproblemer
  • Høyt blodtrykk
  • Høyt kolesterol
  • røyk
  • L’bruk av alkohol
  • Depresjon
  • understreke
  • angst

3. Lavt sædvolum

Testosteron spiller en rolle i produksjonen av sæd, som er den lattigenøse væsken som hjelper sperm motilitet. Menn med lavt ikke legger merke til en reduksjon i volumet av sperma under utløsningen.

4. Hårtap

Testosteron spiller en rolle i forskjellige kroppsfunksjoner, inkludert hårproduksjon. Baldness er en naturlig del av’aldring for mange menn. Selv om det er en arvelig komponent av skallethet, kan menn med lavt også oppleve et tap av hår på kroppen og ansiktet.

5. Tretthet

Menn med lavt har rapportert ekstrem tretthet og reduksjon i energinivået. Du kan ha en lav t hvis du alltid er sliten til tross for at jeg sover mye, eller hvis du finner det vanskeligere motivere deg til å trene.

6. Muskelmasse tap

Siden testosteron spiller en rolle i muskelkonstruksjon, kan menn med lav t, legge merke til en reduksjon i muskelmasse. utdanning har vist at testosteron påvirker muskelmasse, men ikke nødvendigvis på styrke eller funksjon.

7. Forbedring av kroppsfett

Menn med lavt T kan også oppleve kroppsfettøkninger. Spesielt, noen ganger utvikler gynekomasti eller forstørret brystvev. Det antas at denne effekten oppstår på grunn av ubalanse mellom testosteron og østrogen hos menn.

8. Redusert benmasse

L’osteoporose, eller tynning av beinmasse, er en tilstand som ofte er forbundet med kvinner. Men menn med lavt kan også oppleve bein tap. Testosteron hjelper til med å produsere og styrke bein. Så menn med lavt t, spesielt eldre menn, har et lavere beinvolum og er mer utsatt for beinfrakturer.

9. Stemningsendringer

Menn med lavt kan oppleve stemningsendringer. Siden testosteron påvirker mange fysiske prosesser i kroppen, kan det også påvirke stemningen og mental kapasitet. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at lavt tonn menn er mer sannsynlig å håndtere depresjon, L’irritabilitet eller mangel på konsentrasjon.

10. Berørt minne

Både testosteronnivåer og kognitive funksjoner, spesielt minne, reduseres med L & # 8217;. Som et resultat har legene teoretisert at lavere testosteronnivåer kunne bidra til det berørte minnet.

Ifølge en forskningsstudie publisert på Journal of the American Medical Association, Noen mindre forskningsstudier har koblet testosterontilskudd med bedre minne hos menn med lave nivåer. Imidlertid har forfatterne av studien ikke observert minneforbedringer i studiet på 493 menn med lave testosteronnivåer som har tatt testosteron eller placebo.

11. Mindre testikkel

Lavt nivå av testosteron i kroppen kan bidra til testikler mindre enn gjennomsnittet. Fordi kroppen krever testosteron for å utvikle penis og testikler, kan lave nivåer bidra til en uforholdsmessig mindre penis eller testikler enn en mann med normale testosteronnivåer.

Det er imidlertid andre årsaker til mindre testikler enn normalt, så vel som lave testosteronnivåer, så dette er ikke alltid bare et lavt testosteron-symptom.

12. Lavt blod emochromo

Legene koblet et lavt nivå av testosteron med økt risiko for anemi, ifølge en søkeartikkel i Journal of the American Medical Association.

Når forskere administrerte testosterongel til anemiske menn som også hadde et lavt testosteron, har sett forbedringer i blodtelling i forhold til menn som brukte en placebo gel. Noen av symptomene som 8217; anemi kan forårsake konsentrasjonsproblemer, svimmelhet, benkramper, søvnforstyrrelser og unormalt hurtig hjerterytme.

Outlook

I motsetning til kvinner, som opplever en rask nedgang i hormonelle nivåer i overgangsalderen, opplever menn en mer gradvis reduksjon i testosteronnivået over tid. Jo mer senior, jo mer sannsynlig har han testosteronnivået under det normale.

Menn med testosteronnivåer under 300 ng / dl kan manifestere en viss grad av lavt tang symptomer. Legen kan utføre en blodprøving og gi råd om en behandling om nødvendig. De kan også diskutere de potensielle fordelene og risikoen for testosteronbaserte stoffer.