Hvordan håndtere stressende situasjoner?

Beskrivelse

Stress er en uunngåelig virkelighet av livet. Men stress er ikke alltid en negativ ting. Det er et naturlig fysisk svar som kan utløse vårt svar på å kjempe eller unnslippe. Stress kan øke vår bevissthet i vanskelige eller farlige situasjoner, slik at vi kan handle raskt for øyeblikket. Uten det ville mennesker ikke ha overlevd så lenge.

Men hvis stresset er konstant over tid, kan det være skadelig for helse. Derfor er forebygging og styring av stress viktig og vil hjelpe deg å jonglere blant de mange tingene som skjer i livet ditt. L’Målet med å forebygge og administrere stress er ikke å kvitte seg med stress helt, men for å eliminere stresset som ikke er nødvendig og hjelpe deg med å takle det uunngåelige stresset.

Hva er stress?

Stress er kroppens svar på enhver forespørsel, ifølge National Mental Health Institute (NiMH). Mange ting kan utløse stress og kan være positivt eller negativt. I en farlig situasjon vil stress aktivere kampen din eller unnslippe responsen og vil forårsake følgende symptomer:

 • Økt hjertefrekvens
 • raskere puste
 • Avhandling muskler

Dette stresset gjør at du kan ta avgjørelser i en brøkdel av et sekund og er det som hjalp mennene til grotter til å møte en trussel eller rømning.

Kroppen din er ment å bære stress bare til små gust. Kronisk stress kan føre til alvorlige problemer, og senke immunforsvaret ditt og forstyrre riktig funksjon av kroppens systemer. Et senket immunsystem betyr at du er mer utsatt for forkjølelse og infeksjoner. Over tid kan en konstant innsats også føre til:

 • hjertesykdom
 • Høyt blodtrykk
 • diabetes
 • Depresjon
 • angst

Identifiser stressfaktorer

Alle reagerer på stress annerledes og identifiserer hva som stresser du kan være lettere å si enn å gjøre. I de fleste tilfeller er det ganske tydelig: et dårlig forhold, et dårlig arbeidsmiljø eller helseproblemer, for eksempel. I andre tilfeller finner du roten av stress og # 8217; angst kan være vanskeligere.

Lær å vite hvordan du skal reagere på stress og hva du stresser spesifikt. Hold en daglig dagbok og registrer når noe forårsaker stress eller overdreven angst. Så prøv å svare på disse spørsmålene når stress står:

 • Det er en person eller et bestemt sted som forårsaker stress?
 • Når jeg føler meg mer & # 8220; nervøs & # 8221; i løpet av dagen?
 • Jeg tar feil beslutninger fordi jeg føler meg stresset eller overveldet?

Når du begynner å se ordningene, vil du kunne gjenkjenne hva som utløser stresset for deg, og du vil bli bedre rustet til å administrere det.

Endre stressfaktorer når du kan

Litt og # 8216; stress er uunngåelig, og det beste du kan gjøre er å klare det. Noen ting er under din kontroll. Hvis du for eksempel vet hva du skal handle på søndag kveld, er du stresset fordi filene alltid er lange, og alle velger de beste produktene før du ankommer, endrer du programmet og handler en en annen natt.

Endring av enkle ting i livet ditt kan legges til og redusere generell stress i stor grad.

Sett grensene

Noen ganger kan du bite mer enn du kan tygge og før du legger merke til deg, er du overveldet. Det kan være vanskelig å sjonglere blant de mange aktivitetene og menneskene i livet ditt, enten de er arbeid, skole, familie, venner eller hva du gjør. Lær å si & # 8220; ingen & # 8221; Det er viktig, slik at du ikke strekker seg for mye.

Det kan være vanskelig å nekte noen eller ikke delta i en gitt hendelse, men lagre dine energier og ha tid til deg selv, er viktig. Du vil bli mer ristet og mindre irritabel. Og du kan ha mer moro med andre mennesker og aktiviteter.

Vær realistisk og du kjenner dine grenser og stoppes med dem. Du vil være sunnere og lykkeligere for dette.

Prøv å ikke bli overvunnet

Du har en utløpsrapport innen slutten av dagen, to påminnelser om å skrive og en kommende e-postboks. Men hvor du begynner? Først lag en liste. Dette hjelper deg med å se hva C’det er i parabolen, slik at du kan prioritere hva du trenger oppmerksomhet nå og hva du kan vente. Tallelementer i rekkefølge av betydning og fullfør dem en om gangen.

Involvere andre mennesker

Snakk med din ektefelle, barn, foreldre, venner og kolleger. La ham vite at du jobber for å redusere mengden stress du står overfor og be om hjelp når du trenger det. De kan også hjelpe deg med å identifisere stressende situasjoner før de blir for mye for deg. Og de kan hjelpe deg med å organisere programmet eller få frustrasjonen til å lufte.

Være åpen for deres råd og hjelp. Det er mulig at de har behandlet lignende situasjoner og har informasjon som kan være gunstig for deg. Ikke vær redd for å dele dine følelser. Du kan også se en terapeut eller en psykolog for å diskutere ting. Snakker om et problem eller en konflikt kan hjelpe deg å forstå det bedre og hvordan du kan unngå det i fremtiden.

Vær aktiv

Det er lett å hoppe på # 8217; trening når du er stresset, men øvelsen er god for fysisk helse. Bidrar til å bekjempe de negative effektene av stress på kroppen din og er bra for din mentale helse.

Sekund L’angst og depresjonsforening av Amerika (Adaa), L’Trening og andre fysiske aktiviteter kan bidra til å lindre stress ved å frigjøre endorfiner, som er naturlige smertestillende midler, i hjernen.

L’Regelmessig trening forbedrer humøret ditt og reduserer naturligvis symptomene på stress og angst. L’Øvelse kan også gi deg en trengte tillit til å hjelpe deg med å møte stress i fremtiden. Du vil sannsynligvis sove enda bedre. Mål i 30 minutters trening hver dag.

Det er andre praksiser som også kan bidra til å lindre stress og sette tankene dine og kroppen din

 • akupunktur
 • meditasjon
 • massasje
 • yoga
 • Tai Chi
 • Dype pusteøvelser

være optimist

Når du er bekymret eller føler stressnivået ditt, prøv å omgir deg med positive tanker og erfaringer. Lytt til musikk, se en morsom video eller ring en venn som får deg til å le.

Møt negativiteten med en positiv reaksjon. En positiv holdning vil hindre deg i å komme tilbake til å føle seg overveldet.

Outlook

Stress slår oss alle, uavhengig av hva du skjer i livet ditt. Men ikke alt stress er negativt. Det er viktig for din naturlige kamp eller rømningsemekanisme som gjør at du kan handle raskt i begrensningene i begrensningen.

Administrere stress er viktig å sjonglere blant de mange daglige aktivitetene i livet uten å la det få en negativ innvirkning på helsen din. Det er mange ting du kan gjøre for å hindre stress og håndtere uunngåelig stress.