Det svarte saltet er bedre enn normalt salt? Fordeler og bruksområder

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Det svarte saltet er en populær ingrediens i indisk mat.

Det gir en unik smak som forbedrer mange retter. Det er også uttalelser som gir forskjellige helsemessige fordeler.

Denne artikkelen undersøker COS’er det svarte saltet, dets potensielle helsemessige fordeler, og hvis det er bedre eller ikke av normalt kjøkkensalt.

Del på Pinterest

Så’det er det svarte saltet?

Selv om det finnes forskjellige typer svart salt, er det svart salt Dell’Himalaya er den vanligste.

Det er en galvet som kommer fra pakistanske saltminer, Bangladesh, India, Nepal og andre steder i Himalaya.

L’Bruk av svart salt har blitt dokumentert for første gang i ayurvedisk medisin, en tradisjonell og helhetlig tilnærming til helsen som oppsto i India (1).

Ayurvediske healere hevder at det svarte saltet i Himalaya har terapeutisk kvalitet. Imidlertid er det tvilsomt om disse utsagnene er forankret i en solid forskning.

Det er interessant å merke seg at, til tross for navnet, den svarte Salt Dell’Himalaya er Brown-Rosé Color.

Typer av svart salt og deres bruk

Det er tre hovedtyper av svart salt: svart salt Dell’Himalayas, svart lava salt og svart ritual salt.

Black Salt Dell’Himalaya

Svart salt Dell’Himalaya kan også kalles indisk svart salt eller kala namak.

Selv om det ble anerkjent for sine medisinske egenskaper, er det få studier for å støtte disse uttalelsene.

Med en skarp smak, velsmakende og umami, er den ofte brukt på kjøkkenet, spesielt i asiatisk og indisk mat.

Dessuten, takket være den tynne og svovelaromaen som ligner på eggene, brukes den i vegansk kjøkken for å gi en lignende smak til egget.

Svart lavasalt

Du kan se det svarte lavasaltet kalt selv hawaiisk svart salt, som det vanligvis kommer fra Hawaii.

Mens den svarte Salt Dell’Himalaya har en brun-rosa nyanse, er det svarte lavasaltet trofast mot sitt navn og svart.

Det gir en karakteristisk jordisk smak og er sprinklet på maten på slutten av matlaging som etterbehandlingsrom.

Siden det gir mat, er det en delikat og røkt smak, et utmerket tillegg til rettene som burde ha en røkt smak.

Svart ritual salt

Det svarte rituelle saltet, også kjent som hekser, er en blanding av aske, havsalt, trekull og noen ganger svart fargestoff. Det brukes ikke til forbruk.

Selv om det ikke støttes av vitenskap, tror noen mennesker at det svarte rituelle saltet har magisk kapasitet til å beskytte mot negative ånder. Troende kan stryke den i hagen eller holde den i en krukke under sengen.

Selv om denne overtroisk praksis er sannsynligvis ufarlig, er det ikke foreslått, og det er ikke noe bevis for å støtte bruken av bruken.

Hvordan det svarte saltet er forskjellig fra normalt salt?

Det svarte saltet er forskjellig fra det normale bordsaltet på den måten den er laget og i den måten smaker.

Produkt annerledes

Svart salt Dell’Himalaya starter som et rosa salt av Himalaya, som er en type steinsalt.

Tradisjonelt ble det blandet med urter, frø og krydder og deretter oppvarmet ved høye temperaturer.

I dag produseres mange svarte salter syntetisk med en kombinasjon av natriumklorid, natriumsulfat, natriumbisulfat og ferrisk sulfat. Saltet blandes deretter med kull av tre og oppvarmet før sluttproduktet er klart.

Det ferdige produktet inneholder urenheter som sulfater, sulfider, jern og magnesium, som bidrar til fargen, lukten og smaken.

Disse urenhetene er sannsynligvis ikke skadelige for helse. Sulfater anses å være trygge å spise og brukes i noen matvarer for å kontrollere skadelig bakteriell vekst (2, 3).

Svart lava salt, d’en annen del, ble tradisjonelt produsert av vulkan lava. I dag er det vanligvis laget ved å blande havsaltet med aktivert karbon.

Alternativt, det normale bordsaltet, av typen du finner i saltet, er høyt arbeidet og raffinert, noe som betyr at de fleste spormineraler fjernes.

De fleste kjøkkensalt kommer fra store saltinnskudd og # 8211; Resultatet av gamle hav fordampet & # 8211; som hovedsakelig finnes i USA, Canada, Tyskland, Øst-Europa og Kina. Ulike metoder, som krever forskjellige maskiner, brukes til å trekke ut denne typen salt.

Smak forskjeller

Varianter av svart salt har flere grundige aromatiske profiler enn normalt salt.

Svart salt Dell’Himalaya tilbyr en unik svovelholdig aroma i asiatisk og indisk mat, mens lava svart salt gir en smak jordisk og røkt.

Alternativt har det normale bordsaltet en salt smak, men det kan også ha notater av søthet, surhet eller bitterhet (4).

Det er også typen salt som er i de fleste bearbeidede matvarer. Faktisk kommer over 75% av Natriumrekruttering fra saltet som er tilstede i bearbeidede matvarer (5).

Uavhengig av dette, blir saltet av alle typer tilsatt til mange matvarer fordi det forbedrer smaken (6).

Mulige helsemessige fordeler

Valget av svart salt kan ha flere potensielle helsemessige fordeler.

Til å begynne med kan det svarte salt inneholde mindre natrium enn kjøkkensalt. Dessuten inneholder den mindre tilsetningsstoffer og kan også tilby andre terapeutiske effekter.

Det kan ha et lavere natriuminnhold enn kjøkkensaltet

Det kommersielle kjøkkensaltet kan ha høyere natriuminnhold enn det svarte saltet av naturlig derivasjon.

På grunn av sitt påståtte nedre natriuminnhold, kan det svarte saltet være et bedre alternativ for personer med hypertensjon eller for de som ønsker å redusere natriuminntaket.

Natriumrike dietter har vært knyttet til høyt blodtrykk og kan øke blodtrykket for de som har høye nivåer (7).

Det er viktig å huske å kontrollere L’Næringsmiddel når du bruker det svarte saltet, siden natriuminnholdet kan variere sterkt avhengig av merkevaren.

Det kan inneholde mindre tilsetningsstoffer

Det svarte saltet kan holde mindre additiver av normalt kjøkkensalt. Dette skyldes at tradisjonelt svart salt gjennomgår en minimumsbehandling uten tilsetningsstoffer.

Videre blir anti-caking agenter, som kan være skadelig for helse, tilsettes normalt kjøkken salt for å forhindre dannelse av klumper (8).

Noen bordsalter inneholder også potensielt skadelige tilsetningsstoffer som kaliumjod og aluminiumsilikat. Kaliumjodet kan øke oksydasjonen av fett, en ondsinnet cellulær prosess som kan forårsake vevskader og øke risikoen for ulike sykdommer (9, 10)

Imidlertid er ikke alle tilsetningsstoffer nødvendigvis dårlige.

Faktisk var den tilsatte jod som finnes i kjøkkensaltet et resultat av en viktig folkehelseinnsats for å redusere jodmangelprisene, som er vanlig i mange deler av verden.

Jodmangel er en av hovedårsakene til hypothyroidisme og kan forårsake forskjellige andre helseproblemer (11, 12).

Andre indikasjoner på ubegrunnet helse

  • Det kan inneholde flere mineraler. Uttalelser tyder på at det svarte saltet på # 8217; Himalaya inneholder flere mineraler av normalt bordsalt. Men C’er et begrenset søk på forskjellene mellom disse to saltene.
  • Kan forbedre fordøyelsen. Det antas at svart salt kan bidra til å forbedre fordøyelsen, gi avføringsvirkninger og lindre gass og hevelse. Imidlertid er forskning nødvendig for å støtte disse uttalelsene.
  • Det kan forbedre huden og håret. På grunn av sitt mineralinnhold, kan svart salt forbedre huden og hårhelsen. Igjen, C’er en minimal forskning som støtter disse uttalelsene.

Det svarte saltet er sunnere?

Det høyeste mineralinnholdet i svart salt kan ikke være så relevant, siden kroppen din ikke kan absorbere dem veldig bra og generelt spiser en så liten mengde salt i en enkelt økt (1. 3).

Mineraler i salt absorberes ikke lett fordi de er uoppløselige, noe som betyr at de ikke oppløses i væsker. Det er mye lettere å absorbere mineraler når de er i sin oppløselige form (1. 3, 14).

Også mange svarte salter som er tilgjengelige for kjøpet, er sannsynligvis syntetiske produkter, som fortsatt har en tendens til å være lav i mineraler.

Fordi det svarte saltet inneholder mindre additiver enn vanlig kjøkkensalt, kan det være et bedre valg hvis du vil unngå anti-caking agenter.

Det er imidlertid bedre å konsumere saltet med moderering, uavhengig av typen. Folk anbefales å konsumere maksimalt 2.300 mg natrium om dagen, som tilsvarer en teskje salt (15, 16).

Bunnlinjen

Det svarte saltet er et utmerket naturlig alternativ til normalt kjøkkensalt, spesielt hvis du vil prøve en indisk eller asiatisk oppskrift som krever det.

Med sin unike aromatiske profil kan det forbedre smaken av mange retter.

Det er imidlertid lite sannsynlig at du vil oppleve mirakuløse helbredende fordeler som du kanskje leser på nettet.

Ingen studie sammenlignet effektene på helsen til svart salt og normalt kjøkken salt. Samlet sett er det nødvendig med videre forskning.

For nå, nyt dette saltet for sin unike aromatiske profil og den herlige smaken.

[Katter] Nutrition [/ katter]
Det svarte saltet er bedre enn normalt salt? Fordeler og bruksområder

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det svarte saltet er en populær ingrediens i indisk mat.

Det gir en unik smak som forbedrer mange retter. Det er også uttalelser som gir forskjellige helsemessige fordeler.

Denne artikkelen undersøker COS’er det svarte saltet, dets potensielle helsemessige fordeler, og hvis det er bedre eller ikke av normalt kjøkkensalt.

Del på Pinterest

Så’det er det svarte saltet?

Selv om det finnes forskjellige typer svart salt, er det svart salt Dell’Himalaya er den vanligste.

Det er en galvet som kommer fra pakistanske saltminer, Bangladesh, India, Nepal og andre steder i Himalaya.

L’Bruk av svart salt har blitt dokumentert for første gang i ayurvedisk medisin, en tradisjonell og helhetlig tilnærming til helsen som oppsto i India (1).

Ayurvediske healere hevder at det svarte saltet i Himalaya har terapeutisk kvalitet. Imidlertid er det tvilsomt om disse utsagnene er forankret i en solid forskning.

Det er interessant å merke seg at, til tross for navnet, den svarte Salt Dell’Himalaya er Brown-Rosé Color.

Typer av svart salt og deres bruk

Det er tre hovedtyper av svart salt: svart salt Dell’Himalayas, svart lava salt og svart ritual salt.

Black Salt Dell’Himalaya

Svart salt Dell’Himalaya kan også kalles indisk svart salt eller kala namak.

Selv om det ble anerkjent for sine medisinske egenskaper, er det få studier for å støtte disse uttalelsene.

Med en skarp smak, velsmakende og umami, er den ofte brukt på kjøkkenet, spesielt i asiatisk og indisk mat.

Dessuten, takket være den tynne og svovelaromaen som ligner på eggene, brukes den i vegansk kjøkken for å gi en lignende smak til egget.

Svart lavasalt

Du kan se det svarte lavasaltet kalt selv hawaiisk svart salt, som det vanligvis kommer fra Hawaii.

Mens den svarte Salt Dell’Himalaya har en brun-rosa nyanse, er det svarte lavasaltet trofast mot sitt navn og svart.

Det gir en karakteristisk jordisk smak og er sprinklet på maten på slutten av matlaging som etterbehandlingsrom.

Siden det gir mat, er det en delikat og røkt smak, et utmerket tillegg til rettene som burde ha en røkt smak.

Svart ritual salt

Det svarte rituelle saltet, også kjent som hekser, er en blanding av aske, havsalt, trekull og noen ganger svart fargestoff. Det brukes ikke til forbruk.

Selv om det ikke støttes av vitenskap, tror noen mennesker at det svarte rituelle saltet har magisk kapasitet til å beskytte mot negative ånder. Troende kan stryke den i hagen eller holde den i en krukke under sengen.

Selv om denne overtroisk praksis er sannsynligvis ufarlig, er det ikke foreslått, og det er ikke noe bevis for å støtte bruken av bruken.

Hvordan det svarte saltet er forskjellig fra normalt salt?

Det svarte saltet er forskjellig fra det normale bordsaltet på den måten den er laget og i den måten smaker.

Produkt annerledes

Svart salt Dell’Himalaya starter som et rosa salt av Himalaya, som er en type steinsalt.

Tradisjonelt ble det blandet med urter, frø og krydder og deretter oppvarmet ved høye temperaturer.

I dag produseres mange svarte salter syntetisk med en kombinasjon av natriumklorid, natriumsulfat, natriumbisulfat og ferrisk sulfat. Saltet blandes deretter med kull av tre og oppvarmet før sluttproduktet er klart.

Det ferdige produktet inneholder urenheter som sulfater, sulfider, jern og magnesium, som bidrar til fargen, lukten og smaken.

Disse urenhetene er sannsynligvis ikke skadelige for helse. Sulfater anses å være trygge å spise og brukes i noen matvarer for å kontrollere skadelig bakteriell vekst (2, 3).

Svart lava salt, d’en annen del, ble tradisjonelt produsert av vulkan lava. I dag er det vanligvis laget ved å blande havsaltet med aktivert karbon.

Alternativt, det normale bordsaltet, av typen du finner i saltet, er høyt arbeidet og raffinert, noe som betyr at de fleste spormineraler fjernes.

De fleste kjøkkensalt kommer fra store saltinnskudd og # 8211; Resultatet av gamle hav fordampet & # 8211; som hovedsakelig finnes i USA, Canada, Tyskland, Øst-Europa og Kina. Ulike metoder, som krever forskjellige maskiner, brukes til å trekke ut denne typen salt.

Smak forskjeller

Varianter av svart salt har flere grundige aromatiske profiler enn normalt salt.

Svart salt Dell’Himalaya tilbyr en unik svovelholdig aroma i asiatisk og indisk mat, mens lava svart salt gir en smak jordisk og røkt.

Alternativt har det normale bordsaltet en salt smak, men det kan også ha notater av søthet, surhet eller bitterhet (4).

Det er også typen salt som er i de fleste bearbeidede matvarer. Faktisk kommer over 75% av Natriumrekruttering fra saltet som er tilstede i bearbeidede matvarer (5).

Uavhengig av dette, blir saltet av alle typer tilsatt til mange matvarer fordi det forbedrer smaken (6).

Mulige helsemessige fordeler

Valget av svart salt kan ha flere potensielle helsemessige fordeler.

Til å begynne med kan det svarte salt inneholde mindre natrium enn kjøkkensalt. Dessuten inneholder den mindre tilsetningsstoffer og kan også tilby andre terapeutiske effekter.

Det kan ha et lavere natriuminnhold enn kjøkkensaltet

Det kommersielle kjøkkensaltet kan ha høyere natriuminnhold enn det svarte saltet av naturlig derivasjon.

På grunn av sitt påståtte nedre natriuminnhold, kan det svarte saltet være et bedre alternativ for personer med hypertensjon eller for de som ønsker å redusere natriuminntaket.

Natriumrike dietter har vært knyttet til høyt blodtrykk og kan øke blodtrykket for de som har høye nivåer (7).

Det er viktig å huske å kontrollere L’Næringsmiddel når du bruker det svarte saltet, siden natriuminnholdet kan variere sterkt avhengig av merkevaren.

Det kan inneholde mindre tilsetningsstoffer

Det svarte saltet kan holde mindre additiver av normalt kjøkkensalt. Dette skyldes at tradisjonelt svart salt gjennomgår en minimumsbehandling uten tilsetningsstoffer.

Videre blir anti-caking agenter, som kan være skadelig for helse, tilsettes normalt kjøkken salt for å forhindre dannelse av klumper (8).

Noen bordsalter inneholder også potensielt skadelige tilsetningsstoffer som kaliumjod og aluminiumsilikat. Kaliumjodet kan øke oksydasjonen av fett, en ondsinnet cellulær prosess som kan forårsake vevskader og øke risikoen for ulike sykdommer (9, 10)

Imidlertid er ikke alle tilsetningsstoffer nødvendigvis dårlige.

Faktisk var den tilsatte jod som finnes i kjøkkensaltet et resultat av en viktig folkehelseinnsats for å redusere jodmangelprisene, som er vanlig i mange deler av verden.

Jodmangel er en av hovedårsakene til hypothyroidisme og kan forårsake forskjellige andre helseproblemer (11, 12).

Andre indikasjoner på ubegrunnet helse

  • Det kan inneholde flere mineraler. Uttalelser tyder på at det svarte saltet på # 8217; Himalaya inneholder flere mineraler av normalt bordsalt. Men C’er et begrenset søk på forskjellene mellom disse to saltene.
  • Kan forbedre fordøyelsen. Det antas at svart salt kan bidra til å forbedre fordøyelsen, gi avføringsvirkninger og lindre gass og hevelse. Imidlertid er forskning nødvendig for å støtte disse uttalelsene.
  • Det kan forbedre huden og håret. På grunn av sitt mineralinnhold, kan svart salt forbedre huden og hårhelsen. Igjen, C’er en minimal forskning som støtter disse uttalelsene.

Det svarte saltet er sunnere?

Det høyeste mineralinnholdet i svart salt kan ikke være så relevant, siden kroppen din ikke kan absorbere dem veldig bra og generelt spiser en så liten mengde salt i en enkelt økt (1. 3).

Mineraler i salt absorberes ikke lett fordi de er uoppløselige, noe som betyr at de ikke oppløses i væsker. Det er mye lettere å absorbere mineraler når de er i sin oppløselige form (1. 3, 14).

Også mange svarte salter som er tilgjengelige for kjøpet, er sannsynligvis syntetiske produkter, som fortsatt har en tendens til å være lav i mineraler.

Fordi det svarte saltet inneholder mindre additiver enn vanlig kjøkkensalt, kan det være et bedre valg hvis du vil unngå anti-caking agenter.

Det er imidlertid bedre å konsumere saltet med moderering, uavhengig av typen. Folk anbefales å konsumere maksimalt 2.300 mg natrium om dagen, som tilsvarer en teskje salt (15, 16).

Bunnlinjen

Det svarte saltet er et utmerket naturlig alternativ til normalt kjøkkensalt, spesielt hvis du vil prøve en indisk eller asiatisk oppskrift som krever det.

Med sin unike aromatiske profil kan det forbedre smaken av mange retter.

Det er imidlertid lite sannsynlig at du vil oppleve mirakuløse helbredende fordeler som du kanskje leser på nettet.

Ingen studie sammenlignet effektene på helsen til svart salt og normalt kjøkken salt. Samlet sett er det nødvendig med videre forskning.

For nå, nyt dette saltet for sin unike aromatiske profil og den herlige smaken.