Hvordan stoppe et panikkanfall: 11 måter å takle

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Panikk anfall

Panikkanfall er plutselige og intense bølger av frykt, panikk eller angst. De er overveldende og har fysiske symptomer så vel som følelsesmessige.

Mange mennesker med panikkanfall kan ha problemer med å puste, svette grundig, skjelve og føle hjertet som slår sterkt.

Noen mennesker vil også oppleve brystsmerter og en følelse av løsrivelse fra virkeligheten eller hvis seg selv under et panikkanfall, så tenk å tenke på å ha et hjerteinfarkt. Andre har rapportert å føle at de hadde et slag.

Panikk anfall Det kan være skummelt og kan slå deg raskt. Her er 11 strategier du kan bruke til å prøve å stoppe et panikkanfall når du har en eller når du føler at en kommer:

1. Bruk dyp pusting

Mens hyperventilering er et symptom på panikkanfall som kan øke frykt, kan dyp pusting redusere panikk symptomer under et angrep.

Hvis du er i stand til å kontrollere pusten, er du mindre sannsynlig å oppleve hyperventilering som kan forverre andre symptomer og # 8217; panikkanfall selv.

Konsentrerer seg om å gjøre dype åndedrag inne og ut av munnen, føler at luften sakte fylle brystet og magen og la dem stå sakte tilbake. Inhalere teller opptil fire, hold i et sekund og puster ut ved å telle opptil fire:

Del på Pinterest

2. Gjenkjenne at du har et panikkanfall

Å gjenkjenne at du har et panikkanfall i stedet for et hjerteinfarkt, kan du minne deg på at dette er midlertidig, vil passere og at du har det bra.

Fjern frykten for at du kan dø eller at den etablerte skjebnen vevene, begge symptomene på panikkanfall. Dette kan tillate deg å fokusere på andre teknikker for å redusere symptomene.

3. Lukk øynene dine

Noen panikkanfall kommer fra å utløse faktorer som overvelder deg. Hvis du er i et hektisk miljø med mange stimuli, kan dette drive panikkanfallet ditt.

For å redusere stimuli, lukk øynene under panikkanfallet. Dette kan blokkere ekstra stimulans og gjøre det lettere å konsentrere seg om å puste.

4. Øvelsesbevissthet

Bevissthet kan hjelpe deg med å rote deg selv i virkeligheten av det som omgir deg. Fordi panikkanfall kan forårsake en følelse av løsrivelse eller separasjon fra virkeligheten, kan dette bekjempe ditt panikkanfall mens du nærmer seg eller faktisk skjer.

Konsentrert på de fysiske følelsene du kjenner, hvordan synker du føttene i bakken eller føler konsistensen av jeans på hendene dine. Disse spesifikke følelsene roter dem fast i virkeligheten og gir deg noe mål å konsentrere seg om. Undersøkelse til leserne hjelper oss med å svare på dine spørsmål om Covid-19.

Del dine spørsmål og bekymringer med Healthline, slik at vi kan gi deg nyttig informasjon.Rapid Survey Svar

5. Finn et aktivt objekt

Noen mennesker finner nyttige for å finne et enkelt objekt å konsentrere all oppmerksomhet under et panikkanfall. Velg et objekt som er tydelig synlig og bevisst notert alt som er mulig i denne forbindelse.

For eksempel kan du legge merke til hvordan hånden på’klokken skudd når de tikkes og det er litt ubalansert. Beskriv for deg selv motivene, fargen, former og størrelsen på objektet. Konsentrerer alle dine energier på dette objektet, og dine panikk symptomer kan reduseres.

6. Bruk muskelavslappingsteknikker

Akkurat som dyp pusting, kan muskelavslappende teknikker bidra til å stoppe panikkanfallet ditt ved å kontrollere kroppens svar så mye som mulig.

Slapp av bevisst en muskel om gangen, og begynn med noe enkelt som fingrene på hånden, og gå opp langs kroppen.

Muskelavslappingsteknikker vil være mer effektive hvis du har praktisert dem på forhånd.

7. Forestill deg ditt favorittsted

Hva er det mest avslappende stedet i verden du kan tenke på? En solrik strand med bølger svinger forsiktig? En hytte i fjellene?

Tenk deg der og prøv å konsentrere så mye som mulig om detaljene. Tenk deg å synke tærne til den varme sanden eller lukte den akutte furuskinnen.

Dette stedet skal være stille, rolig og avslappende & # 8211; Ingen vei i New York eller Hong Kong, uansett hvor mye du elsker byer i virkeligheten.

8. Engasjere seg i lysøvelser

Endorfiner holder blodet som pumper nøyaktig umiddelbart. Det kan hjelpe deg å oversvømme vår kropp av endorfiner, som kan forbedre vårt humør. Fordi du er stresset, velg en lett øvelse som er delikat på kroppen, som Stående eller svømme.

L’Unntak er hvis du er hyperventilasjon Eller sliter med å puste. Gjør det du kan ta pusten før.

9. Hold lavendelen på fingertuppene

Lavendel er kjent for å være beroligende og anti-stress. Kan hjelpe kroppen din til å slappe av. Hvis du vet at du er utsatt for panikkanfall, må du holde på hånden på og legg litt og legg litt på underarmene når et panikkanfall oppstår. Pust parfymen.

Du kan også prøve å drikke lavendel eller kamille. Begge er avslappende og beroligende.

Lavendel bør ikke kombineres med benzodiazepin. Denne kombinasjonen kan forårsake intens døsighet.

10. Gjenta en mantra internt

Gjenta en mantra internt kan være avslappende og beroligende og kan gi deg noe å gripe under et panikkanfall.

Om det er enkelt & # 8220; Dette vil også passere & # 8221; eller en mantra som snakker til deg personlig, gjenta det gjentatte ganger i hodet ditt til du føler at panikkanfallet begynner å roe.

11. Ta benzodiazepiner

Benzodiazepin kan bidra til å behandle panikkanfall hvis du tar en så snart du føler et innkommende angrep.

Mens andre tilnærminger til panikkbehandling kan være fortrinnsrett, har psykiatriområdet anerkjent at C’er en håndfull mennesker som ikke helt vil reagere (eller i alle tilfeller i noen tilfeller) til de andre tilnærmingene som er nevnt ovenfor, og som sådan , vil avhenge av de farmakologiske tilnærmingene til terapi.

Disse tilnærmingene inkluderer ofte benzodiazepiner, hvorav noen har FDA-godkjenning for behandling av denne tilstanden, som L’Alprazolam (Xanax).

Fordi benzodiazepiner er et reseptbelagte legemiddel, vil du sannsynligvis trenge en panikklidelse Diagnose å ha medisinen til hånden.

Dette stoffet kan skape vanedannende og kroppen kan tilpasse seg over tid. Det bør bare brukes sparsomt og i tilfeller av ekstrem nødvendighet.

Les denne artikkelen på spansk