Behandling av psoriasisartritt: Narkotika, kirurgi og mer

En smertefull tilstand

Den psoriasisartritt er en smertefull type leddgikt som fører til ledsmerter, hevelse og stivhet.

Hvis du har psoriasis, kan du også utvikle psoriasisartrittet. Rundt 30 prosent Personer med psoriasis utvikler begge forholdene.

Hvis du lider av denne tilstanden, må du behandle det tidlig kan være nøkkelen til å lindre smerte og hindre felles skade underveis.

Medisiner kan hjelpe

Det finnes forskjellige typer stoffer som effektivt kan behandle den psoriasisartritt. Noen benk-top-stoffer (OTC), som L’ibuprofen, kan bidra til å redusere symptomene på tilstanden din.

Hvis benk-top-stoffene ikke hjelper smerte og felles hevelse, kan legen måtte foreskrive sterkere narkotika. Disse inkluderer modifiserende antirifactor medisiner sykdommen (DMARD), immunosuppressorer og tumor-alfa nekrosefaktorinhibitorer (TNF-alfa).

OTC-alternativer

En av de første behandlingene som legen kan gi råd til, er en benk-topp medisin. En kategori av narkotika kalt ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) brukes vanligvis til å behandle smerte og # 8217; betennelse forårsaket av psoriasisartritt.

Noen populære ITC-fans er:

  • Ibuprofen (Motrin, Advil)
  • Naproser (Anaprox, Alev)

Fans er også tilgjengelig i kraftigere reseptbelagte former for benk-toppversjoner.

DMARD-legemidler

Legen kan foreskrive en DMARD for å redusere den potensielle fellesskaden forårsaket av den psoriasisartritt.

Dmards er mye langsommere å ha effekt fra fans. De kan også forårsake mer alvorlige bivirkninger relatert til lunger og nyrer.

Noen typer antirematiske stoffer som brukes til å behandle psoriasisartritt, inkluderer:

Disse stoffene kan brukes alene eller i kombinasjon med hverandre, avhengig av legenes anbefalinger.

Immunosuppressor narkotika

Immunosuppressive midler hjelper med undertrykkelsen av immunsystemet for personer med psoriasis artritt. En hyppig bruk immunosuppressor er Azatioprina.

Imidlertid må immunosuppressorer tas med stor forsiktighet under legenes retning på grunn av risikoen for bivirkninger. Disse stoffene kan forårsake anemi, infeksjoner og lever og nedsatt nyrefunksjon. De er generelt foreskrevet bare for svært alvorlige tilfeller av psoriasisartritt.

TNF-alfa-hemmere

En ny konkurrent i # 8217; listen over narkotika tilgjengelig for behandling av psoriasisartritt er inhibitorene til TNF-alfa. Noen ganger kalt anti-TNF-agenter, kan disse legemidlene hjelpe med psoriasis symptomer sammen med symptomene på’psoriasis artritt.

Anti-TNF-agenter brukes vanligvis bare for de mest alvorlige tilfellene av psoriasisartritt, da de kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Noen vanlige foreskrevne TNF-alfa-hemmere inkluderer:

Kirurgi for psoriasis artritt

Legen kan anbefale kirurgi hvis leddene er alvorlig skadet av den psoriasisartritt. Typen av kirurgi vil avhenge av alvorlighetsgraden av artikulær skade. Typer av kirurgi inkluderer:

  • Osteotomi: Tilbakestill beinet i en bedre posisjon
  • Reseksjon: fjerning av en del eller all den skadede beinet
  • Artrodese: To beinfusion sammen
  • Arthroplasty, inkludert total erstatning av artikulasjonen: Fjerning av skadede ender av bein eller erstatning med metall, keramiske eller plastdeler

Naturlige behandlinger

Endringer i livsstil kan også gjøre forskjellen i smerte og progresjon av psorialasia artritt. Legen din kan foreslå varme eller kalde behandlinger for å beskytte artikulasjonene og lindre symptomene.

En enkel ispakke eller en elektrisk plate kan bidra til å redusere eller lindre smerte. Bruk en kald pakke i maksimalt 30 minutter per økt en eller flere ganger om dagen for å skape en lammende effekt. Bruk varmen til å slappe av avhandlingsmusklene forårsaket av tilstanden.

Selv om disse behandlingene kan gi midlertidig lettelse, anbefales de generelt til de med mindre alvorlige tilfeller av psoriasisartritt.

Overdrive med visse aktiviteter som løfting, trykk eller vridning kan påvirke leddene. Pass på at du går over deg selv, hvile ofte og ta forholdsregler når du spiller dine daglige aktiviteter.

Ikke overdrive det gjelder også kostholdet ditt. Å være overvektig kan strekke leddene, noe som kan forverre den psoriasisartrittet.

I tillegg til enhver medisinbehandling som anbefales av legen, følg et sunt og dårlig kosthold av fett og gjør regelmessig trening, kan bidra til å forhindre ledsmerter forårsaket av den psoriasisartritt.

Kliniske studier for psoriasis artritt

Kliniske studier er svært viktige i utviklingen av nye behandlinger for psorialasica artritt.

I tillegg til å gi verdifull informasjon til forskere og helsepersonell, kan deltakelse i en klinisk prøveperiode gi fordeler til personer med psoriasis artritt ved å gi tilgang til de nyeste behandlingene.

For mer informasjon om kliniske studier i nærheten av deg, prøv dette Søker av kliniske studier.

L’

L’Psoriasis Arthritis har ikke en kjent kur. Men selv om tilstanden ikke kan behandles, kan den behandles effektivt.

L’Målet med enhver type behandling for moderat til alvorlig psoriannasisk leddgikt er å hjelpe deg med å håndtere vanskelige symptomer bedre. Narkotika og livsstilsendringer kan behandle smerte, hevelse og skade på ledd.

Legen din kan hjelpe deg med å velge mellom en rekke potensielt effektive behandlingsalternativer for å velge hva som er best for deg.