Som jeg passerte stigmaet på avtalene med hiv

Mitt navn er David, og jeg var sannsynligvis akkurat der du er. Hvem bor med hiv eller kjenner noen som er, jeg vet hva det betyr å avsløre min tilstand av hiv til noen andre. Jeg vet også hva det betyr å ha noen som avslører meg din stat.

Etter diagnosen HIV måtte jeg møte ulike utfordringer, spesielt når det kom til avtaler. En person jeg gikk ut for å drikke alkohol for å være undertøy. Noen andre sa at det var D’enighet med min tilstand, men det viste seg at han levde med HIV og ikke meg den’han åpenbarte aldri. Sjokkerende, sant?

Til slutt møtte jeg min partner solidaritet, Johnny, men jeg møtte mange hindringer underveis. Hvis du bor sammen med hiv og du har å gjøre med stigma, her er mitt råd for deg.

Ta med hiv-statusen din i forgrunnen

Møte Når du ikke har en kronisk sykdom, er det allerede ganske utfordrende. Det er så mange måter du kan møte mennesker, både gjennom sosiale medier, matchmaking eller treningsnettsteder.

Å finne noen som er villige til å gå ut med meg etter at diagnosen min var vanskelig for meg fordi jeg ikke visste hvem som stole på meg med denne sensitive informasjonen. For ikke å nevne det faktum at det var vanskelig å måtte avsløre min hiv-status.

Da jeg var på scenen til avtalene etter min diagnose, var jeg spesielt forsiktig med de som fortalte min seropositivitet. Som en profesjonell helsepersonell var det litt & # 8216; lettere for meg å heve emnet, men jeg lyttet fortsatt på tynne ledetråder i samtalen.

Etter å ha snakket om mitt yrke, ville jeg si: Jeg ble nylig testet for seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV L & # 8217;. Når det var l’sist gang du ble testet? & # 8221; Og ting som: Jeg vet at det ikke er en dødsdom som en gang, men du tror du kan gå ut eller ha et forhold til noen som er overbevist med hiv?& # 8221;

Svarene på disse viktige spørsmålene vil gi meg beskjed hvis personen var interessert i å lære mer om & # 8217;. Dessuten vil det hjelpe meg å se om de var interessert i å starte et forhold til meg som kunne bli seriøs.

Oppfordre dem til å gjøre forskning

Jeg avslørte min tilstand av HIV til min nåværende partner under vårt første ansikt til ansiktsmøtet. Når jeg har sagt og så hvor mye du ble informert om helsen min, tok han informasjonen og snakket med legen hans. Johnny legen fortalte ham at vi gjorde store fremskritt i behandlinger for HIV, men han må spørre seg om han er villig til å være en verge i tilfelle behov.

Jeg vil oppfordre andre til å ha den samme typen tillit til personen som de vil legge inn et betydelig langsiktig forhold. Oppmuntre dem til å gjøre noen undersøkelser selv og se etter informasjon fra pålitelige kilder.

Selvfølgelig vil vi ta det beste for fremtiden. Men partneren din må være klar til å være der for deg hvis ting tok uventet utfører på grunn av komplikasjoner eller bivirkninger av nye stoffer. Andre ganger kan du bare trenge deres følelsesmessige støtte.

Johnny’s reaksjon var veldig forskjellig fra søsteren min, som besto i # 8217; hyperventilering på telefonen da jeg sa. Mens vi ler nå & # 8211; nesten 10 år etter & # 8211; Hans reaksjon var forankret i frykt og desinformation.

Dagen der jeg endelig møtte

Min partner Johnny har blitt støttet siden dagen vi møtte, men jeg kan ikke forlate deg bare med dette. Vi tilbrakte timer for å dele informasjon om våre liv og våre personlige mål for fremtiden. Snakk med ham personlig på dagen for å til slutt «8217, jeg møtte var lett, men jeg hadde fortsatt reserver på åpenbaringen.

Da jeg hadde motet til å dele min diagnose med Johnny, var jeg redd. Jeg tenkte: og hvem som kunne klandre meg?& # 8221; L’den eneste personen jeg følte at jeg ble nærmet og med hvem jeg kunne snakke om noe, det kunne veldig godt slutte å snakke med meg etter å ha avslørt det.

Men det skjedde det nøyaktige motsatt. Han takket meg for å avsløre det og spurte meg umiddelbart hvordan jeg følte meg. Jeg forsto fra # 8217; uttrykk på ansiktet hans som var bekymret for mitt velvære. I mellomtiden var min eneste tanke: Jeg tror du er fantastisk, og jeg håper du vil bli!& # 8221;

Ta bort

Avtaler er kompliserte, spesielt når du bor med hiv med hiv. Men du kan overvinne det, akkurat som meg og mange andre foran meg. Ansikt din høyhodede frykt, spør vanskelige spørsmål og hør på svarene du trenger for å føle deg trygge for å bevege seg fremover med noen. Husk at du kan være den eneste utdanningen som 8217; annen person har på HIV og hva det betyr å leve med viruset.

David L. Massey er en motiverende høyttaler som reiser ved å dele sin historie om & # 8220; livet utover diagnosen & # 8221;. Han er en folkehelsepersonell i Atlanta, Georgia. David lanserte en nasjonal språkplattform gjennom strategiske partnerskap og tror virkelig på kraften i byggingen av relasjoner og i å dele beste praksis når det gjelder hjerteproblemer. Følg det Facebook Og Instagram eller hans hjemmeside WWW.DavidandJohnny.org.