Hvordan håndtere spasmer i ryggen under graviditeten

Graviditet kan være et spennende øyeblikk for fremtidige mødre, men akkurat som å sette verden et barn åpner mange nye dører, graviditet kan forårsake nye følelser noen ganger ubehagelig for en fremtidig mor. En av de vanligste forstyrrelsene under graviditet er ryggsmerter og spesielt tilbake spasmer.

Graviditet er som den perfekte stormen for lumbal smerte og spasmer «, forklarer Dr. Steve Behram, en gynekolog basert i Rockville, i Maryland. Generelt kan graviditeten også gjøre kvinner mer utsatt for generaliserte muskelspasmer hvor som helst, inkludert ryggen & # 8221;.

Hva forårsaker tilbake spasmer?

Det er noen forskjellige forklaringer på hvorfor tilbake spasmer påvirker gravide kvinner. Den første grunnen er kanskje den mest åpenbare: L’vektøkning. Graviditet kan forårsake kvinner en betydelig vektøkning, spesielt i kroppens abdominal region. Dette beveger tyngdekraften til kvinnen og har en tendens til å justere stillingen.

Mens tilbake spasmer er ofte ufarlige irritasjoner, kan de også være symptomatiske av noen ekstra komplikasjoner.

; Noen ganger er smerten som er rapportert av livmor sammentrekninger tolket feilaktig som ryggsmerter og ryggspasmer og sier Behrams & # 8221. & # 8220; uterine sammentrekninger kan forårsake smerte relatert til ryggen.& # 8221;

Det er viktig å avgjøre om ryggsmerter er på grunn av uterin sammentrekninger. Uterine sammentrekninger kan være et tidlig travail tegn. De University of California, San Francisco Anbefaler å konsultere en lege dersom livmor sammentrekninger forekommer seks eller flere ganger i en’nå, med eller uten ekstra advarselssignaler. I ekte arbeidskraft blir sammentrekninger lengre, sterkere og nærmere. Noen ganger føles sammentrekninger bare i nedre rygg, noe som betyr at smerten du prøver kan være sammentrekninger. Timetry.

Ischias, som er smerten forårsaket av den sciatic nerven som forbinder nedre rygg til hvert ben gjennom sidene, kan også feilaktig bli diagnostisert som spasmer i ryggen. Pass på at du konsulterer legen din hvis ryggen din er ledsaget av smertestråling på en eller begge bena.

Jeg kan bli kvitt ryggen min spasmer?

Så hvordan å eliminere tilbake spasmer eller redusere deres frekvens? Behram antyder å bruke varme eller is på nedre rygg i korte perioder (mindre enn 10 minutter) når du føler deg spasmer.

Avslapping og massasje terapier kan også være svært nyttig. Pasientene skal finne og være sikker på at deres massasjer er sertifisert i svangerskapet og har det riktige utstyret for mødre venter & # 8221; foreslår Behram. L’akupunktur kan lindre en del av ulempen forårsaket av tilbake spasmer.

Stretchings kan også berolige tilbake spasmer, men fremtidige mødre bør fortsette med forsiktighet. Behram anbefaler å holde det enkelt med noen enkle benheiser i den tilbakestillte posisjonen. L’Overdreven lengde på ryggmuskulaturen kan forverre spasmer og føre til ytterligere ubehag.

Transkutan elektrisk stimulering av nerver (TENS) har blitt brukt i årevis av fysioterapeuter. Kvinner i arbeid har brukt titalls som en ikke-invasiv metode for å administrere Travagal Aches. Tens Det har blitt funnet Å være en trygg og rimelig behandling for lav ryggsmerter i sen graviditet. TENSE-enheter er tilgjengelige for kjøpet i disponible og oppladbare enheter.

Behram advarer mot behandling av ryggspasmer med narkotika, observere: Mest narkotika kan ikke brukes trygt under graviditeten & # 8221;.

Heldigvis er tilbake spasmer under graviditet vanligvis bare en plage og er ikke en advarsel. Pass på at du sjekker med legen din dersom spasmene blir hyppigere eller smertefulle.