Metabolisk alder: hva COS & # 039; er og hva det betyr for helsen din

Du kan høre om metabolske alderen og hva det betyr for helsen din. Men så’er metabolsk alder, som det er bestemt og hva det egentlig betyr?

Din metabolske alder er måten din basal metabolisme (BMR), eller hvor mange kalorier kroppen din brenner i ro, sammenligner med gjennomsnittlig BMR for folket i kronologisk alder i den generelle befolkningen.

Fortsett å lese mens vi undersøker teorien bak metabolsk alder, hva det betyr for helsen din og hvordan du kan endre den.

Hva forteller din metabolske alder deg om helsen din?

Dott.SSA Natasha trettiosidig er en spesialist i idrettsmedisin og ortopedisk kirurg på Cedars-Sinai Kerlan-Jobe-instituttet i Los Angeles. Han fortalte Healthline Che & # 8220; metabolske alder & # 8221; Det er et begrep som treningsindustrien har brukt de siste årene.

BMR er bare et mål for en persons generelle helse og fysiske form. & # 8220; Det er ikke mulig å bruke BMR som et enkelt mål på din tilstand av helse eller treningsnivå, men kan gi informasjon om din helsetilstand og sagt trettiosidige.

Når det gjelder kroppen av kroppsmasseindeks (BMI), har BMR sine kritikere. Ifølge tretti-størrelse, ingen av de to måler riktig faktorene i kroppssammensetningen. For eksempel kan en bodybuilder med mye magert muskelmasse ende opp med en BMR eller BMI anslått som ligner noen uten samme sammensetning.

For tiden er det ikke mange peer-reviewed studier på’metabolske alder.

«Det er ikke et datapunkt i søket. L’metabolske alder er ikke noe vi snakker om i det medisinske samfunnet. Gir en’ide om hvordan du sammenligner deg med andre i din alder. Markøren av den siste helsedefinisjonen er ikke, «sa trettiosided.

Hvordan er din metabolske alder forskjellig fra din kronologiske alder?

Din kronologiske alder, i et nøtteskall, er hvor mange års kalender du har levd. L’kronologisk alder er en måte å måle nivået av fysisk form enn dine jevnaldrende.

Din metabolske alder er din BMR sammenlignet med andre i din aldersgruppe.

, Så hvis din metabolske alder kommer ut av din kronologiske alder, er du lik resten av alderens befolkning & # 8221; sagt trettiosided.

Hvis din metabolske alder er mindre enn din kronologiske alder, er det sannsynligvis et godt tegn. Hvis det er høyere, vil du kanskje se på dine spisevaner og treningsrutinen din.

Forståelse av basal metabolisme (BMR)

BMR er det minste antall kalorier som trengs for kroppen din for å jobbe i ro. Derfor inkluderer det kaloriene brent uten å øke en finger. Selv når du er en ekte teledant, brenner du kalorier gjennom ting som å puste, fordøyelsen og blodsirkulasjonen.

BMR tar ikke hensyn til Dell’fysisk aktivitet. Dette er viktig fordi om 60 prosent 75 av kaloriene brent hver dag vi oppstår mens du tilsynelatende ikke gjør noe.

For å estimere BMR må du ta hensyn til kjønn, høyde (i centimeter), vekt (i kilo) og alder. Du kan bruke filen Computer Dell’Harris-Benedict ligning Eller bruk riktig formel nedenfor:

 • Mann: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) & # 8211; (6.775 x alder)
 • Kvinne: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) & # 8211; (4.676 x alder)

BMR kalles noen ganger en hvilemetabolisk hastighet (RMR).

TIL 2015 Gjennomgang Vitenskapelige artikler som måler RMR konkluderte med at det ikke er noen enkelt passende RMR-verdi for alle voksne. Kroppsutøver og demografiske egenskaper kan komplisere disse estimatene.

Energiutgiftene i ro (ree) representerer det faktiske antall kalorier avgifter i ro. Å komme til din ree krever faste og måling ved indirekte kalorimetri. I denne testen må du ligge under en gjennomsiktig kuppel. Mens du slapper av, overvåker en tekniker energiforbruket dine i ro.

Selv om BMR og REE er beregnet annerledes, er forskjellen Mindre 10 hundre, Så disse vilkårene kan brukes utskiftbare.

Metabolske tester kan tilbys på velvære sentre og medisinske klinikker.

Hvordan beregnet L’metabolske alder

Du kan anslå BMR, men beregne din virkelige metabolske alder er kompleks. I en nylig studie, L’metabolske alder ble evaluert etter fasting og tatt i betraktning:

 • Kroppssammensetning
 • Waistline
 • hviler blodtrykk

Forskere brukte spesiell programvare og A’5-dagers diettanalyse. Beregning av # 8217; Relativ metabolsk alder besto av å trekke kronologisk alder fra metabolsk alder.

For å få din relative metabolske alder, trenger du data på andre mennesker i din alder. Hvis du er interessert i å bestemme din metabolske alder, snakk med legen din, dietiker, personlig trener eller annen treningsekspert.

Det er aldri for sent: Hvordan kan du forbedre din metabolske alder

«En høyeste BMR betyr at du må brenne flere kalorier for å holde deg i løpet av dagen. En lavere BMR betyr at stoffskiftet ditt er tregere. Til slutt, det som er viktig, er å gjennomføre en sunn livsstil, gjør fysisk trening og spise godt og sagt trettiosidige.

Diett og mosjon

Den beste måten å holde seg frisk på er gjennom en kombinasjon av trening og spisevaner. Du bør prøve å ikke ta flere kalorier enn de brennende.

Forbedre metabolsk alder

Her er noen ting du kan gjøre for å forbedre din metabolske alder:

 • Velg heltall karbohydrater med hensyn til raffinerte
 • Velg protein lean skjemaer
 • Erstatt sukkerholdige drikker med vann; vann
 • Reduser størrelsen på delen
 • Arbeid med en ernæringsfysiolog eller en dietiker
 • Øk din fysiske aktivitet

Hvis du reduserer kaloriene, selv om du ikke øker i den fysiske aktiviteten, vil du sannsynligvis begynne å miste vekt. Men når du reduserer kaloriforbruket, begynner kroppen din å forberede sjansen til å dø av sulten som senker stoffskiftet. Nå som du brenner kalorier langsommere, vil vekten du mistet sannsynligvis finne.

Hvis du ikke justerer # 8217; kalorisk inntak, men legg til l’trening, du kan gå ned i vekt, men det er en slow street. Du må kanskje gå eller løpe i 5 miles om dagen for en uke for å miste en idiot bare.

Redusere kalorier og øke den fysiske aktiviteten, du kan unngå den metabolske nedgangen som hindrer deg i å miste vekt. L’Regelmessig trening hjelper deg ikke bare å brenne kalorier for øyeblikket, men forbedrer også BMR, og brenner mer kalorier mens du ikke trener deg selv.

Tips for å øke din fysiske aktivitet

 • Start dagen med en rekke strekkøvelser.
 • Reduser tiden du passerer sitter.
 • Velg trapper på rulletrapper og heiser og parkeringsplasser unna døren.
 • Ta en tur rundt # 8217; isolert hver kveld etter middagen.
 • Lag en 2-kilometer rask spasertur eller en sykkeltur flere ganger i uken.
 • Bli med på en gymnastikk eller dans kurs du liker (så du er mer sannsynlig å opprettholde det).
 • Arbeid med en personlig trener.

Hvis du er ALLE’Høyde, prøv en treningsøkt med høy intensitetsintervaller (HIIT). Denne typen trening innebærer raske, men intense eksplosjoner av aktivitet.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at HIIT kan bidra til å forbedre din metabolske hastighet selv etter trening, men med mindre treningstid. Hvis du ikke trener fra en PO & # 8216; eller lider av helseproblemer, kan du konsultere legen din før.

Sov bedre for en bedre metabolsk alder

Selv om diett og # 8217; trening er viktige faktorer, selv sov godt natten er viktig. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at søvn spiller en viktig rolle i energi metabolisme og at en utilstrekkelig søvn kan føre til en vektøkning. Hvis du har problemer med å sove, prøv noen Strekker seg før du går i seng.

Bunnlinjen

L’metabolske alder er mer en fysisk treningstid. Det er en måte å sammenligne din basale metabolisme (BMR) med andre mennesker i din alder. Kan tilby en Generell ide om din metabolisme, slik at du kan ta tiltak for å håndtere vekt og forbedre helsen.

Den beste måten å miste fett og øke magert muskelmasse reduserer kalorier mens du øker den fysiske aktiviteten. Hvis du er i tvil om din BMR eller din vekt, begynner du å snakke med legen din.