Hvordan hjelpe virkelig noen med sosial angst

For noen år siden, etter en spesielt hard natt, så min mor på meg med tårer i øynene og sa: «Jeg vet ikke hvordan jeg skal hjelpe deg. Jeg fortsetter å si feil ting. & # 8221;

Jeg kan forstå hans smerte. Hvis jeg var foreldre og min sønn han led, ville jeg være desperat for å hjelpe.

En av de største problemene om psykisk lidelse er mangel på kjøring. I motsetning til en fysisk tilstand, for eksempel magesmerter eller et knust bein, er det ingen klare instruksjoner for å garantere gjenoppretting. Legene kan bare gi forslag. Ikke akkurat hva slags ting du vil høre når du er desperat (tro meg).

Og så, ansvaret for’hjelp faller hovedsakelig på nærmeste og dyre.

Gjennom årene har jeg hatt fryktelige opplevelser med venner og kolleger som prøver å hjelpe meg, men de sa feil ting. Alle’Jeg visste ikke hvordan å anbefale dem annerledes. L’Sosial angst kommer ikke til en guide!

Disse var noen av mine favoritter.

& # 8220; du trenger virkelig å komme tilbake i Sesto!& # 8221;

En kollega fortalte meg dette da han fant meg gråt i personalet på personalet under en begivenhet. Han trodde’# 8217-tilnærmingen; hard kjærlighet ville hjelpe meg å komme seg ut av det. Men han hjalp ikke bare, men han fikk meg til å føle meg mer flau og eksponert. Han bekreftet at jeg var et monster, og så måtte jeg skjule tilstanden min.

Foran # 8217; angst, synes den naturlige responsen til observatørene å være å oppmuntre personen til å roe seg ned. Ironi av skjebne, dette gjør ikke ting verre ting. Pasienten ønsker desperat å roe seg, men han kan ikke gjøre det.

«Ikke vær dum. Alt er for opptatt med livet ditt for å fokusere på deg. & # 8221;

En venn trodde at han ville understreke mine irrasjonelle tanker. dessverre ikke. På den tiden var jeg bekymret for at alle i rommet ville dømme meg negativt. L’Sosial angst er en lidelse som forbruker alt. Så, mens på slutten visste jeg at folk ikke var konsentrert på meg, stoppet provoserende tankene fortsatt.

& # 8220; hvorfor du føler deg engstelig?& # 8221;

Dette er et av de mest utrolige spørsmålene noensinne. Men alle de som er nær meg spurte meg minst en gang i løpet av årene. Hvis jeg visste hvorfor jeg følte meg så engstelig, så ville jeg definitivt kunne finne en jævla løsning! Spør hvorfor bare fremhever hvor de er ute av de ikke. Men jeg klandrer ikke dem. Det er naturlig for mennesker Still spørsmål og prøv å bestemme hva som er problemet. Vi liker å løse ting.

Når vennen din sliter med # 8217; angst, bruk ikke kommentarer som disse. Her er fem måter du faktisk kan hjelpe dem på:

1. Arbeid med sine følelser

Den grunnleggende tingen å huske er at # 8217; angst er ikke en rasjonell lidelse. Derfor vil en rasjonell respons mest sannsynlig ikke hjelpe, spesielt i et øyeblikk av angst. I stedet, prøv å jobbe med følelser. Godta det faktum at de føler seg ivrige og i stedet for å bli rettet, vær tålmodig og snill. Minner om dem at selv om de kan føle seg ubehagelig, vil følelsen passere.

Arbeid med irrasjonelle tanker og anerkjenne at personen er bekymret. For eksempel, prøv noe som: Jeg kan forstå hvorfor du føler det, men jeg kan sørge for at det bare er din angst. Det er ikke ekte. & # 8221;

2. Konsentrert på deres følelser

Ikke spør hvorfor personen føler seg engstelig. Spør ham i stedet hvordan de føler seg. Oppfordre dem til å liste sine symptomer. Fra den syke plassen til å føle seg uten avbrudd. Hvis de gråter, la dem gråte. Vil frigjøre trykket raskere.

Tilleggsinformasjon: De beste bloggene for webangst »

3. Bruk distraksjonsteknikker

Kanskje du foreslår at du tar en tur, les en bok eller gjør et spill. Når jeg har en sterk angst, spiller vennene mine og jeg ofte ordspill som spion eller alfabetspill. Dette vil distrahere engstelig hjerne og vil tillate personen å roe seg selv naturlig. Det er også morsomt for alle.

4. Tålmodighet

Tålmodighet er en dyd når du snakker om angst. Prøv å ikke miste tålmodighet eller ikke bli sint på personen. Vent på den verste delen av angrepet for å nå toppen før du handler eller prøver å hjelpe personen til å rasjonalisere hva som skjer.

5. Og til slutt, vær morsom!

Latter dreper stress som vann dreper ild. Mine venner er veldig gode til å få meg til å le når jeg er i vanskeligheter. For eksempel, hvis jeg sier & # 8220; Det virker for meg at alle ser på meg, vil de svare med noe som: & # 8220;. De må tro at du er Madonna eller noe. Du bør synge, vi kan tjene litt & # 8216; av penger! & # 8221;

Bunnlinjen? L’Angst er ikke en enkel stand å håndtere, men med tålmodighet, kjærlighet og forståelse er det mange måter å hjelpe.

Claire Eastham er en blogger og forfatter av bestselger av & # 8220; Vi er all sint her & # 8221;. Du kan koble deg til deg hans blogg eller Tweet @Claireylove.