Migrene og tid: Temperatur, sollys og mer

Forskere vet ikke nøyaktig hva som forårsaker migrene til noen mennesker. Gener, endringer i hjernen eller endringer i nivåene av kjemikalier i hjernen kan være involvert.

Men det er klart at visse ting utløser migreneangrep. Spesifikke matvarer, hormonelle endringer og stress er blant de utløsende faktorene til de mest nevnte migrene. Selv tid kan være en faktor.

Værforbindelse

Ifølge en 2015 analyser Laget til Taiwan, opp til halvparten av mennesker som bor med migrene, sier at tiden endres, forårsaker hodepine. Stormer, ekstreme temperaturer og endringer i barometrisk trykk kan alle bidra til disse hodepine ved å endre serotoninnivåer og andre kjemikalier i hjernen.

Forskning om sammenhengen mellom migrene og meteorologiske endringer har blitt blandet, delvis fordi det var vanskelig å studere. Folk har forskjellige reaksjoner på meteorologiske endringer, så det er vanskelig for forskere å begrense en årsak.

Ikke alle reagerer på samme måte som meteorologiske endringer. Varmen forårsaker hodepine hos noen mennesker, mens andre lider av migrene når temperaturen faller. Noen mennesker er mer følsomme enn andre for endringer i temperatur og fuktighet.

I noen tilfeller kommer mange forskjellige faktorer sammen for å utløse et migreneangrep. For eksempel kan du ha hodepine i fuktige dager, men bare hvis du også er stresset eller sulten.

Temperatur og fuktighet

Det kan være en sammenheng mellom temperatur, fuktighet og migrene, men det er ikke alltid sammenhengende. Generelt synes høyere temperaturer og fuktighet å forårsake migrene. Selv plutselige endringer av temperatur eller fuktighet> 8211; Opp eller ned & # 8211; de kan være en faktor.

TIL 2017 Studio I # 8217; International Journal of BioMeteorology har opplevd en økning i besøk til beredskapsrommet for fuktige og våte dager og en dråpe i kalde og tørre dager. En annen studie viste en økning i opptak til beredskapsrommet på varme og tørre dager.

En mulig årsak til hodepineøkningen i den varme sesongen kan være dehydrering, som er en velkjent utløstfaktor i # 8217; migrene.

Måten du svarer på temperatur og alle «Fuktighet kan avhenge av følsomheten for disse faktorene. I en studie, Temperaturfølsomme mennesker har hatt mer hodepine om vinteren, mens de som ikke var følsomme for temperaturen, har hatt mer hodepine om sommeren.

Sollys

Noen ganger kan sollys forårsake et migreneangrep. Dette gir mening, vurderer at intens lys er en vanlig utløser.

Forskerne hevder at sollys kunne reise gjennom retina og optiske nerve og aktivere sensitive nerveceller i hjernen. A’annen teori er at den ultrafiolette strålingen av solen fører til frigjøring av kjemikalier i huden som utvider blodårene, som kan forårsake migrene.

Styrken og lysstyrken på sollys kan bidra til å avgjøre om det forårsaker et migreneangrep. I en Liten studio, Folk har flere migrene hvis de blir utsatt for sommersolen (som er sterkere) enn i vintersolen (som er svakere).

Endringer i barometrisk trykk

Barometrisk trykk er et trykkmål i # 8217; luft. L’økning i barometrisk trykk betyr at trykket i luften stiger. Nedgangen i barometrisk trykk betyr at trykket i luften minker.

Hvordan barometrisk trykk påvirker hodepine? Svaret har å gjøre med blodkar: Når trykket øker, krymper blodkarene; Når trykket faller, forsterker blodårene.

TIL Liten studio fra Japan har funnet en økning i migreneangrep når det barometriske trykket selv har falt etter litt. Forfatterne hevder at en nedgang i barometrisk trykk får blodkarene utvidelsen i hjernen, som utløser frigjøringen av serotonin.

Når serotoninivåene øker, utløse det visuelle fenomenet kjent som aura. Når serotoninivået kommer tilbake igjen, svulmer blodkarene og forårsaker migrene.

Unngå migrene

Selv om du ikke kan kontrollere tiden, kan du få mer kontroll over hodepine når temperaturen eller # 8217; fuktighetsendring. En måte er å forstå utløserne dine. Hold en dagbok for hva du gjør når migrene starter. Over tid vil du kunne se hvilke værforhold som har en tendens til å utløse hodepine.

Hvis du antar et forebyggende stoff, må du sørge for at du tar det. Og hold et abortivt stoffet klart hvis været synes å være endret.

Prøv å begrense tiden til All’åpne når forholdene ser ut til at de kan utløse hodepine. Og hvis du må være ute i solen, beskytter du øynene med et par solbriller med UV-beskyttelse.