Hvordan bli kvitt karies: 6 Husholdningsartikler

Hva forårsaker karies?

Tannhulen, eller karies, er små hull på tennens harde overflate. De er forårsaket av bakterier på overflaten av tennene som skaper sukker syre. Den vanligste synderen er en bakterie kjent som streptococcus mutans.

Bakterier danner en limfilm kjent som plaque. Syrene i platen Fjern mineralene fra emaljen (demineraliserende), et belegg av tennene som hovedsakelig utgjorde fra kalsium og fosfat. Denne erosjonen forårsaker små hull i emaljen. Når syreskaden sprer seg inn i laget av dentina under emaljen, dannes et hulrom.

Kvitt karies hjemme

Mange hjemmebehandlinger er basert på en studere fra årene og # 8216; 1930 foreslo at karies var forårsaket av mangel på vitamin D i kostholdet. I denne studien viste barn som la til vitamin D til kostholdet en reduksjon i karies. Men de som la vitamin D, og ​​eliminerer imidlertid kornprodukter fra kostholdet deres, hatt de beste resultatene. Dette skyldes trolig det faktum at korn kan angripe til tenner.

Ikke ansett nok vitamin D kan gjøre tennene mer utsatt for karies, men nå forstår vi at dette bare er en del av puslespillet. Andre risikofaktorer for hulrom inkluderer:

 • Tørket munn eller ha en medisinsk tilstand som reduserer mengden spytt i munnen
 • Spis mat som stikker til tenner, for eksempel godteri og klebrig mat
 • Hyppige snacks på søtet mat eller drikke, som brus, frokostblandinger og iskrem
 • Mageforbrenning (på grunn av syren)
 • Utilstrekkelig rengjøring av tenner
 • Før du setter spedbarns ernæring

Når et hulrom har penetrert dentin, vil du ikke lenger være i stand til å eliminere det hjemme. Følgende hjemmemedisiner kan bidra til å forhindre karies eller behandle «8220; pre-hulrom & # 8221; Å riminere de svekkede områdene i emaljen før et hulrom utvikler seg:

1. Gummi uten sukker

Det har blitt vist at tyggedekk uten sukker etter måltider Kliniske tester For å bidra til å reminere emalje. Gummi som inneholder xylitol har blitt utbredt for sin evne til å stimulere spyttstrømmen, øke pH i platen og redusere s. Mutans, men langsiktige studier er nødvendig.

Den sukkerfrie tannkjøttet som inneholder en forbindelse som kalles amorft fotballfosphopeptid-fosfat kasein (CPP-ACP) var viste redusere. Mutans enda mer enn tyggede dekk som inneholder xylitol. Du finner denne typen gummi i Butikker.

Kjøp en sukkerfri pistol online.

2. Vitamin d

Vitamin D er viktig for å hjelpe deg med å absorbere kalsium og fosfat fra maten du spiser. utdanning Vis et omvendt forhold mellom forbruket av mat rik på vitamin D og fotball, som yoghurt og karies i små barn. Du kan ta vitamin D fra meieriprodukter, for eksempel melk og yoghurt. Du kan også få vitamin D fra solen.

Siste forskning Han spurte hvordan vitamin D kan påvirke tannhelsen.

Kjøp vitamin D Supplements Online.

3. Børste med fluoridet tannkrem

Fluoriden spiller en viktig rolle i forebygging av karies og i remineraliseringen av emaljen. Bred Undersøkelser Det har blitt gjort for å vise at tennene med en fluorid tannkrem hindrer karien regelmessig.

De fleste studier har blitt utført på barn eller ungdom, så videre forskning er nødvendig hos voksne og eldre.

Kjøp Fluor Tannkrem Online.

4. Eliminer sukkermat

Dette er middelet mot hulrommet som ingen liker å høre: slutte å spise så mye sukker. De Verdens Helseorganisasjon Han sier å spise sukker er den viktigste risikofaktoren for karies. Anbefaler å redusere sukkerinntaket mindre enn 10 prosent av’totalt kaloriinntak for dagen.

Hvis du skal spise sukker, prøv å ikke gjøre snacks med sukkerholdige matvarer i løpet av dagen. Når sukkeret er over, har emaljen muligheten til å reminkle. Men hvis du spiser sukker konstant, din Tennene har ikke muligheten til å reminkle.

5. Utvinning av oljen;

L’Oljeutvinning er en gammel praksis som planlegger å skyve en olje, for eksempel sesam eller kokosnøtt, i munnen i ca 20 minutter, så spytte det. Stater som oljeutvinningen og fjerner giftstoffer og nr. 8221; fra kroppen støttes ikke av tester. Men A Liten klinisk studio i en blind trippel, kontrollert med placebo Han har vist at oljeutvinningen med sesamolje reduserer plakk, gingivitt og antall bakterier i munnen med samme effektivitet av munnvannet til klorhexidin. Største studier er nødvendig for å bekrefte disse effektene.

Kjøp kokosnøttolje online.

6. Lakrisrot

Ekstrakter av det kinesiske lakrisplanten (glycyrrhiza ullinensis) kan bekjempe bakterier som er ansvarlige for tannhulen i henhold til i det minste en studie.

En forsker førte ham til et høyere nivå og skapt en lik lange lollipop for å bekjempe karies. Pilotstudier L’Bruk av lakrisekstrakt i en lollipop har vist seg å være effektiv for å redusere betydelig s. mutander i munnen og forhindre carie. Fossi og langsiktige studier er nødvendig.

Kjøp Liquorice Root Tea Online.

Gå til tannlegen

Mange tannproblemer, til og med dype hulrom, utvikler seg uten smerte eller andre symptomer. De vanlige tannkontrollene er den beste måten å ta en karriere før verre. En tidlig diagnose betyr en lettere behandling.

Behandling fra tannlegen for en carie kan inkludere:

 • Fluorbehandlinger: Profesjonelle fluorbehandlinger inneholder mer fluor enn tannkremet og kolluentene du kan kjøpe i en butikk. Hvis et sterkere fluor er nødvendig hver dag, kan tannlegen foreskrive et resept.
 • Fyllinger: Fyllinger er hovedbehandlingen når et hulrom har gått utover emaljen.
 • Kroner: En krone er et deksel eller «8220; Hood & # 8221; Tilpasset at den er plassert på tannen for å behandle en utvidet karies.
 • Radikulære kanaler: Når Carie når det indre materialet i tannen (masse), kan en rotkanal være nødvendig.
 • Tannutdrag: Dette er fjerning av en alvorlig omsorgsfull tann.

Bunnlinjen

Vitamin D, L’utvinning av olje, lollipops til lakris, tyggegummi og andre hjemmemedisinene eliminerer ikke eksisterende karies av seg selv. Men disse metodene kan forhindre hulrommene i å forstørre og forhindre at de kommer fra nye. I beste fall kan de bidra til å reminere de mykede eller svekket områdene av emaljene dine før du kan utvikle et hulrom.

Først er en carie oppdaget, desto lettere vil det være for tannlegen din, må du sørge for at du regelmessig besøker tannlegen din.