Endometriose og spontan abort: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

L’endometriose er en ganske vanlig tilstand hos kvinner i fruktbar alder. Oppstår når endometrisk vev bygger opp all og uterus eksteriør;. Dette betyr at stoffet ikke kan utvises gjennom skjeden i en periode. L’endometriose kan påvirke fruktbarheten hos noen kvinner.

Etter graviditet, symptomene på’endometriose kan midlertidig lindres. De har en tendens til å komme tilbake når graviditeten er fullført.

Tidligere ble det antatt at en gang en kvinne med endometriose hadde vært gravid, ville tilstanden ikke ha påvirket graviditeten sin. Noen nyere studier har imidlertid vist en sterk sammenheng mellom endometriose og spontan abort, selv om årsaken til denne lenken ennå ikke er forstått. Spontan abort er klassifisert som tap av graviditet som oppstår før de 20 ukene av svangerskapet.

Hva sier forskningen?

To rikelig studier har nylig undersøkt forholdet mellom endometriose og spontan abort. Begge studiene har oppdaget at endometriosen er en risikofaktor for spontan abort. En har funnet en fil Risikoen økt betydelig av tidligere spontane aborter for kvinner med endometriose. L’andre sitater som L’økning i fare for spontan abort for kvinner med endometriose er nesten l’80 prosent. Disse studiene ble utført i 2016 og 2017.

Ingen studie oppdager eventuelle likhet med spontane aborter, men det er allment anerkjent at videre forskning er nødvendig i dette området.

Andre risikofaktorer

Det er andre ting som kan øke risikoen for spontan abort. Å ha 35 år eller mer er en risiko som påvirker både menn og kvinner.

Kun for kvinner inkluderer tilleggsrisiko:

Mange kvinner lurer på om de gjorde noe galt etter en spontan abort. De fleste aborter oppstår fordi det befruktede egget i # 8217; livmor utvikler seg ikke normalt, ikke på grunn av noe de har gjort. Abort er ikke forårsaket av trening, stress eller sex.

Jeg leter etter medisinsk hjelp

Legene forstår ikke årsaken til bindingen mellom endometriose og spontan abort, så ikke C’Det er ingenting som legen kan gjøre for å redusere risikoen. Men de vil ønske å overvåke graviditeten din tett.

Du kan kanskje redusere risikoen for spontan abort som unngår alle andre risikofaktorer for spontan abort og gjør sunne livsvalg. Mer informasjon om hvordan du opprettholder en sunn graviditet.

Tegn på spontan abort

Hvis en av de følgende symptomene oppstår alle «8217; begynnelsen av graviditeten, kan det bety at du skal ha eller har en spontan abort. Du bør umiddelbart konsultere en lege.

En lett blødning i graviditet før de 12 ukene kan være normale, ikke nødvendigvis på grunn av en spontan abort. Det er imidlertid bedre å konsultere legen din for forholdsregler. De kan evaluere symptomene dine og, om nødvendig, gjør deg en ultralyd for å avgjøre om fosteret fortsatt opplever og utvikle som forventet.

Hvis legen bestemmer at du har en spontan abort, vanligvis ikke C’det er ingenting som kan gjøre for å hindre det. Vet hva som skjer, kan hjelpe noen kvinner til å behandle det psykologisk.

Selv legen vil ønske å sjekke. Av og til kan vevet av graviditeten holdes fast i # 8217; livmor etter en spontan abort. Dette kan føre til komplikasjoner. Legen din vil være sikker på at dette ikke skjer med deg. Hvis det er, kan det hende du trenger noen narkotika eller i sjeldne tilfeller A’mindre operasjon.

Outlook

Du kan ha problemer med å bli gravid hvis du har endometriosen. Du kan også være mer i fare for spontan abort en gang unnfanget. Nylige studier funnet tester at forekomsten av spontan abort i endometriose kvinner er sannsynligvis høyere enn kvinnene som ikke er CE # 8217; de har. Videre forskning er nødvendig i Quest’område for å forstå årsakene til disse resultatene.

Hvis du har endometriosis, kan det være nyttig å være klar over det faktum at du kan få større risiko for abort, slik at du kan ta ekstra tiltak for å ta vare på deg selv og unngå andre risikofaktorer.

Generelt oppstår imidlertid en spontan abort når et foster ikke utvikler seg riktig. I disse tilfellene kan du ikke gjøre noe for å hindre at det skjer.

Hvis du opplever tegn på spontan abort, kontakt legen din umiddelbart for å finne ut hva som skjer, og hvis du trenger noen behandling. Det er helt normalt å prøve følelser av smerte etter en spontan abort og legen skal kunne gi deg informasjon om hvor du kan finne støtte.