Hvordan bli kvitt eyeares: 3 forskjellige måter

Øye floater

Øybarry flyter er flekker, linjer som ligner spindelvev eller ringer som beveger seg i ditt visuelle felt. De kan ofte vises som svarte eller grå flekker som beveger seg mens de beveger øynene eller når du prøver å se direkte på dem. Selv om de ser ut som gjenstander foran øynene dine, er flytene faktisk i øynene dine.

De mobile kroppene i øynene er vanlige og vanligvis er jeg ikke en advarselsårsak. Imidlertid kan de være et symptom på en betingelse for å utvikle øyne eller et helseproblem som ligger til grunn. De vanlige forholdene som kan utløse flygende fluer inkluderer:

  • Myopia
  • Migrene eller hodepine
  • dressing
  • Betennelse i’bakkøye
  • Øyeblødning
  • revet retina
  • Diabetisk retinopati
  • tumorer
  • kirurgi

Fordi floaters kan være et symptom på en alvorlig øyesykdom som truer synet, er det viktig å konsultere din oftalmolog umiddelbart hvis du begynner å oppleve en plutselig økning i floaters. Legen din kan utelukke noe problem.

Hvis det ikke er noe problem i øynene dine, les videre for forslag til hvordan du skal behandle floater.

3 måter å kvitte seg med myoderopsier

Behandlingen av flygende fluer avhenger av den underliggende årsaken. Noen tilfeller er ufarlige, men de mest alvorlige tilfellene kan påvirke øyehelsen. Hvis øyet flyter begynner å skade utsikten, er behandlinger tilgjengelige for å gjøre dem mindre åpenbare eller fjerne dem.

1. Ignorer dem

Noen ganger er den beste behandlingen ingenting. I mange tilfeller vil mobile øyne forsvinne eller forsvinne alene. Hvis de ikke forsvinner, vil hjernen din ikke lære å ignorere dem. Som et resultat begynner visjonen å tilpasse seg. Du vil ikke merke dem lenger.

Facing Myesopsies er L’mindre invasivt alternativ for å beskytte øynene dine. Hvis floaters blir en plage eller begynner å kompromittere visningen din, diskutere alternativene dine med din oftalmolog.

2. Vitrectomy

En vitrektomi er en invasiv kirurgi som er i stand til å fjerne øyeflåter fra den visuelle linjen. All’Interiør i denne prosedyren, vil oftalmologen fjerne vitreous gjennom en liten gravering. Vitreous er en klar, gelatinøs substans som holder formen på ditt runde øye.

Legen vil erstatte glasset med en løsning for å holde formen på øyet. Kroppen din vil dermed produsere mer glass som til slutt vil erstatte denne nye løsningen.

Selv om det er effektivt, kan en vitrektomi ikke alltid fjerne øyeflåter. Det er fortsatt mulig at du danner igjen, spesielt hvis denne prosedyren forårsaker blødning eller traumer. Denne operasjonen brukes til alvorlige floater symptomer.

3. Laserterapi

Laserterapi planlegger å peke på lasere mot øyeflåter. Dette kan ødelegge dem og redusere deres tilstedeværelse. Hvis lasere er feilaktig peket, kan du risikere å skade din netthinnen.

Denne prosedyren er ikke den foretrukne behandlingsmetoden fordi den fortsatt er eksperimentell. Selv om det regnes som en effektiv behandling for noen tilfeller, har noen lagt merke til et minimum eller null forbedring. Kan også bli verre floaters i noen tilfeller. Diskuter alternativene med legen din før du forfølger denne metoden.

Tips for å beskytte øyehelsen

Selv om enkelte øyesykdommer ikke kan forebygges, er det noen generelle forslag til å beskytte din visning og opprettholde øyehelsen.

1. Gjør en komplett undersøkelse av visningen

Noen venter på å legge merke til et problem å se for å gjennomgå en visningsundersøkelse. Det er imidlertid viktig for helsen til øynene, besøker en oftalmolog, en oftalmolog eller en optometrist hvert annet år. Dette gjelder spesielt hvis du er 65 og mer.

Ifølge American Academy of Ophthalmology (AAO), bør du få en undersøkelse av basisvisningen a Alder 40 Selv om du ikke har noe synsproblemer. Det kan utelukke eller identifisere de første tegn på øyesykdommer.

Hvis du er forberedt på øyesykdommer eller risikofaktorer som hypertensjon eller diabetes, anbefaler L’AAO anbefaler en visning av utsikten i en tidlig alder.

2. Hold et sunt kosthold

Et sunt kosthold er viktig for øyehelsen. Næringsstoffene som er tilstede i grønnsaker og proteiner, som lutein og omega-3 fettsyrer, kan bidra til å forhindre synproblemer og redusere risikoen for makuladegenerasjon.

Vurder ideen om å inkorporere grønne bladgrønnsaker, laks og sitrusfrukter i kostholdet ditt. Disse matvarer kan ikke forbedre visningen din, men kan også redusere risikoen for å utvikle synsforstyrrelser.

3. Drikk mer vann

L’Vann er viktig for menneskers helse og ikke bare for hydrering. Drikkevann kan også bidra til å finne skadelige giftstoffer og rusk fra kroppen din. Møblerlegemer kan danne en årsak til toksiner akkumuleringen. Øke vanninntaket kan hjelpe kroppen din til å føle deg bedre og forbedre øyehelsen.

4. Bruk vernebriller

Hvis du er fysisk aktiv eller praktiserende sport, bør du vurdere å bruke beskyttelsesbriller for å beskytte deg mot skader. Øyevern Under hjemreparasjon, hagearbeid eller husholdningsarbeid kan også redusere risikoen for at skitne og rusk påvirker synspunktene.

5. Øynene hans hvile

Hvis du bruker mye tid foran en dataskjerm, kan øynene dine svekke eller streve over tid. Utøves med 20-20-20-regelen for å gi en pause i øyet mens du arbeider på datamaskinen. Hvert 20. minutt, se på noe som er minst 20 meter unna i 20 sekunder.

L & # 8217;

Flygende fluer kan være irriterende, men løser ofte seg selv. Pass på at du umiddelbart konsulterer din oftalmolog for å sikre at du ikke har alvorlige øyeforhold som er underliggende.

Hvis Myesopsies begynner å skade utsikten, er behandlinger tilgjengelige. Diskutere behandlingsalternativer og risiko for legen din for å unngå ytterligere øyeskader.