Hvordan vite om vannet ditt brøt eller hvis du har drevet

Del på Pinterest

Gravide foreldre står overfor mange ukjente, og når du kommer til slutten av graviditeten, bekymre deg for hvor og når vannet vil bryte det, kan det være ganske øverst på listen. Du hørte om den gravide moren som trakk seg bak en glasskrukke med pickles for å slippe hvis vannet hans bryter inn i offentligheten?

I motsetning til ditt mareritt-scenario er dette en bekymring for at du kan stille: bare oppe 8 prosent 10 Kvinner oppdager at vannet hans bryter før travailen er godt etablert. Du vil nok ha mange advarsler.

Som du kan vite om du brøt vannet eller hvis du gjorde tisse?

Hvilke mødre kaller vannbrudd; leger kaller membraner brudd. Det betyr at den fosterveske som omgir barnet ditt, har åpnet for å gå ut av en del av fostervannet.

Hva klikker dette? Sannsynligvis endres endringene i sammensetningen av membraner og enzymer i tandem med trykket på barnets hode.

Hvis legen din bruker ordet begrepet (premature membran pause), vet at det bare betyr at vannet ditt har brutt, du tok barnet ditt til en slutt, og du er i ferd med å starte arbeidskraft. Du kan smile & # 8230; Snart vil barnet ditt være i armene dine!

Vokabular til side, du hørte en liten rivole eller rulle og nå vil du vite om vannet ditt brøt eller hvis du har blæreproblemer. Slik gjør du rask kontroll alene.

Mengde

Sannsynligvis vil du legge merke til at undertøyet ditt er vått. En liten mengde væske betyr sannsynligvis at fuktigheten skyldes vaginale eller urin tap (ikke C’det er nødvendig å føle seg flau & # 8211; Et lite tap av urin er en vanlig del av graviditeten).

Men vent, C’er en mulighet som også kan være amniotisk væske. Mengden væske lekket når vannet bryter opp, avhenger av noen ting:

 • Hvordan amniotisk væske du må starte
 • Hvor pause er plassert i posen
 • Hvis barnets hode er lavt nok i kaien for å fungere som en plugg

Avhengig av disse faktorene kan du føle en amniotisk flytende rivole i stedet for hva du forventer av filmene: en følelse av burst og en flytende jet. Hvis L’beløpet ikke gir deg en «8217; klar indikasjon, går til farge.

Farge

Se en gulaktig farge? Så du kan sette fuktigheten på undertøyet ditt opp til # 8217; urininkontinens. Og det er ikke overraskende: Barnets hode trener et stort trykk på din dårlige blære.

Det ser ut til det hvite og litt kremete? Da tar du sannsynligvis med vaginale tap. Det kan virke veldig flytende når det kommer ut, men det vil virke mer tett enn konsistens når du samler inn.

Men hva skjer hvis fargen du ser er klar eller mye klarere enn # 8217; urin og helt flytende? I dette tilfellet ser du sannsynligvis fostervann.

En grønn eller gulgrønn farge betyr at din amniotiske væske har blitt farget av meconiumet. Dette skjer når barnet ditt har hatt en intestinal bevegelse. Pass på at du informerer din obstetriske eller jordemor fordi dette kan påvirke trinnene som utfører under fødsel for å holde barnet ditt trygt.

Lukt

L’urin eller # 8230; urin. Det er vanskelig å miste quell’lukt syre, rett? Den amniotiske væsken, D & # 8217, en annen del, har ingen lukt eller en litt søt lukt.

Andre indikatorer

Hvis du har henrettet kontrolllisten ovenfor, og du er ikke sikker, er det ennå ikke tre andre enkle måter å hjelpe deg med å bestemme om det er foster eller urinvæske.

 • Husk kegelen du har praktisert? Vel, det er på tide å gjøre noe. Hvis denne geniale øvelsen ikke stopper rivolen du føler, har du sannsynligvis å gjøre med det ødelagte vannet.
 • Prøv en ventet tilnærming i noen timer. Hvis Gush er en sporadisk hendelse, er det sannsynligvis urin eller vaginale tap. Hvis du fortsetter å mate væsken du mister, er det mer sannsynlig å være amniotisk væske.
 • Bruk rene og tørre undertøy, legg til en lagre og ligge i ca 30 minutter. Du har lagt merke til stagnasjonen av væsker i skjeden din? Du føler deg en større gush når du står opp igjen? Så det er sannsynligvis fostervann. Og du er nesten på målstreken.

Hva å gjøre og hva du skal gjøre hvis du har identifisert fostervann

 • Vær oppmerksom på det øyeblikket du hørte fuktigheten og fargen på væsken for første gang.
 • Gjør en mental sjekk av hva du trenger å ta med på sykehuset eller til sentrum for fødselen og forberedt på. (Eller kontakt jordemor hvis du planlegger en fødsel hjemme.)
 • Bruk salvaslip for å absorbere fuktighet.
 • Ring legen din eller # 8217; jordemor for å diskutere alternativene dine.
 • Ikke bruk interiørabsorberende, ikke bade eller ha sex. Din amniotiske bag har beskyttet barnet ditt i et sterilt miljø. Nå som du brøt, må du beskytte barnet ditt mot infeksjoner.

I det notatet vil du kanskje diskutere behovet for vaginale eksamener etter at vannet har brutt med legen din. Det er ingen forskning pågår, men En studie fra 1997 viste at digitale vaginale eksamener er en primær risikofaktor for prominfeksjonen.

Hvilke tester kan utføre legen din?

Du er ikke sikker på at rivolen er urin eller amniotisk væske? I tvilstilfeller er den beste praksisen å kontakte legen din og diskutere symptomene dine. Her er tre tester som kan hjelpe ditt helse team bestemme hva det egentlig er at’fuktighet:

 • Eksamen med sterilt spekulum. Dette betyr at leverandørens ansikt ligger ned pasienten for en PO & # 8216;, deretter setter inn et sterilt spekulum for å tillate leverandøren å undersøke om C’er en stagnasjon av væsker på baksiden av skjeden.
 • Litmus. Dette innebærer noen ganger en vaginal eksamen. Legen din legger inn en liten stripe av trimatusol eller en spesiell swab i skjeden din. The Anallyole-kartet endrer farge når den kommer i kontakt med den fostervennlige væsken, men ikke med urinen;. Hvis undertøy eller absorberende er ganske våte, kan leverandøren være i stand til å bruke den testfluidet uten å utføre en vaginal eksamen.
 • Ferning test. Undersøkelse av en liten mester av væske på et mikroskopglass, kan legen forstå om væsken er fostervann eller urin. Tørr fostervæske skaper en grunn som ligner et fernblad.

Disse tre eksamenene kan brukes sammen for å diagnostisere om vannet har brutt vann. Andre sykehus kan bruke proprietære tester, men også innebærer tilbaketrekking av en væskebuffer fra skjeden for testen.

Når skal du ringe leverandøren din

Hvis du ikke er sikker på noe, ta kontakt med jordemor eller legen din for å diskutere dine bekymringer. Hvis du er ferdig, når vannet har brutt, kan du sannsynligvis forvente å høre de første sammentringene innen 12-24 timer.

Fordi barnet ditt ikke lenger er i # 8217; sterilt miljø gitt av mye intakt foster, hvis travaglio ikke starter, kan leverandøren din anbefale A’Travail-induksjon. Basert på tilgjengelig Undersøkelser, Vent også på at Travaglio skal starte alene er en «rimelig alternativ.

Hva skjer hvis vannet ditt bryter før 37 uker? Nå vil du høre legen din bruke for tidlige premature bryte ord av membraner eller PPROM. Det & # 8220; P & # 8221; mer gjør forskjellen.

Hvis du har PPROM og du er gravid på minst 34 uker, kan legen din gi deg råd. Ja, det er å unngå mulighetene for infeksjon. Hvis du ennå ikke er (mellom 24 og 34 uker), kan din obette bestemme å suspendere fødsel til barnet ditt er bedre utviklet. Du vil også råde deg til å administrere steroid injeksjoner for å hjelpe barnets lungene til å modne.

Hvis kjent meconium i væsken (husk at gulgrønn farge?) Eller hvis du er et positivt resultat til gruppe B (GBS) Streptococcus, ring jordemor eller legen.

I den svært sjeldne muligheten for at du kan høre noe i skjeden din eller legge merke til noe alt, åpner din vagina, ring 911.

Selv om både svært lite sannsynlig, kan navlestrengen komme inn i skjeden før barnet og kunne komprimeres, og reduserer barnets oksygen. I medisinsk jargong kalles prolapse navlestreng og krever umiddelbar nødhjelp.

Ta bort

Det er sannsynlig at hvis vannet ditt bryter, blir det en liten væske rivole og ikke jetet du ser i filmene.

Klar til å slå på butikkene for A’siste jumpsuit før du går til arbeidskraft? Prøv: Du har ingenting å frykte og alt som skal forventes.