8 forslag for å forbedre immunforsvaret for eldre: trening og mer

Fluenesesongen går fra oktober til mai til USA, og viruset påvirker folk hvert år av alle forskjellige band d’alder. Influensasymptomer inkluderer hoste, cola nese, feber, kuldegysninger, muskelsmerter og hodepine. Symptomene kan være milde eller alvorlige og vares generelt fra en til to uker.

L’influensa kan ikke forårsake alvorlige problemer for noen, men C’er risikoen for komplikasjoner fra 65 år. Årsaken til dette er at de eldre har en tendens til å ha et svakere immunforsvar.

Hvis du er over 65, er det hva du kan gjøre for å styrke immunforsvaret ditt og forhindre innflytelse og komplikasjoner.

1. Sub-tips til en influensavaksinasjon

En årlig influensavaksinasjon kan redusere risikoen for infeksjon 40 prosent 60.

Opptil to uker kan være nødvendig, slik at influensavaccinen er effektiv. Vaksinen virker ved å stimulere immunsystemet for å skape antistoffer, som kan beskytte mot en & # 8217;.

Det finnes forskjellige typer influensavacciner. Noen vaksiner er tilgjengelige for folk i alle aldre.

Fluzone og Fluad er to spesifikke vaksiner for eldre fra 65 år oppover. Disse vaksinene gir et sterkere immunsystemrespons på vaksinasjon enn en standarddoseinfluensavaksine.

Viruset til’påvirkning endringer fra år til år, så du må gjenta vaksinasjon hvert år. Du kan få influensavaccinen fra legen din, et apotek eller en influensa klinikk i ditt område.

Når du mottar en influensavaccin, spør du også vaksine lege mot Pneumococcus for å beskytte deg mot lungebetennelse og meningitt.

2. Spis et sunt kosthold

Å spise et sunt og næringsrikt kosthold er en annen måte å styrke immunforsvaret slik at det kan bekjempe virus. Dette inkluderer en diett rik på frukt og grønnsaker, som inneholder vitaminer og antioksidanter for å fremme god helse.

Du bør også redusere L’inntak av sukker, fett og bearbeidet mat og velg hud kjøtt. Hvis du ikke tror å motta nok vitaminer og næringsstoffer fra kostholdet ditt, spør legen din om du anbefaler å ta et multivitamin eller urte supplement.

3. Det blir aktivt

A’Inten fysisk aktivitet kan bli vanskeligere med alderen, men dette betyr ikke at du helt bør slutte å bevege seg. A’vanlig fysisk aktivitet kan styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjoner og virus.

Mål i minst 30 minutters fysisk aktivitet i tre dager i uken. Dette kan inkludere turgåing, sykling, yoga, svømming eller andre lavpåvirkninger.

L’Øvelse øker blodsirkulasjonen og har en antiinflammatorisk effekt på kroppen.

4. Senk stressnivået ditt

Kronisk stress kan påvirke immunforsvaret, noe som reduserer effektiviteten;. Når det er under stress, øker kroppen produksjonen av kortisol. Dette er et hormon som hjelper kroppen til å møte stressende situasjoner. Grenser også kroppsfunksjoner som ikke er avgjørende i en kamp eller rømningssituasjon.

Kortsiktig stress skader ikke kroppen. Kronisk stress, D & # 8217, en annen del, senker responsen til immunsystemet ditt, noe som gjør deg utsatt for virus og sykdommer.

For å redusere stressnivået, etablere grenser og ikke være redd for å si nei. Engasjert i aktiviteter som du finner hyggelig og avslappende, som å lese eller hagearbeid.

5. Sover mye

Søvnmangel reduserer også effune av immunforsvaret. Søvn blir viktigere med alderen fordi det også bidrar til å forbedre hjernens funksjon, konsentrasjon og minne. Selv de eldre som ikke sover tilstrekkelig, er gjenstand for nattfall.

Prøv å sove minst syv og en halv til ni timer om natten. For å forbedre søvnkvaliteten, sørg for at rommet ditt er mørkt, stille og friskt. Hold en vanlig rutine før du stiller opp og begrenser dagtid Sonnellini på ikke mer enn 45 minutter. Ikke bruk koffein på slutten av dagen, og ikke drikke vann og andre drikker en og en halv halv og en halv gang før sengetid.

Snakk med legen din dersom du har søvnproblemer for å identifisere noen underliggende årsaker.

6. Hold en sunn vekt

Hvis du er overvektig, må du øke den fysiske aktiviteten og justere dietten kan hjelpe deg med å miste overflødig kilo. Dette er viktig fordi å bringe for mye vekt har en negativ innvirkning på immunforsvaret.

Både l’fysisk aktivitet som et sunt kosthold kan redusere betennelse og opprettholde det sunne og sterke immunsystemet.

7. Slutt å røyke

Det er kjent at kjemikalier i sigaretter ødelegger lunge stoff og øker kreftrisikoen. Men de kan også forårsake åndedrettssykdommer som influensa, bronkitt og lungebetennelse.

For å forbedre funksjonen til immunsystemet ditt, ta tiltak for å kvitte seg med sigarettvriften. Bruk produkter til å slutte å røyke som nikotinplaster eller nikotindekk. Du kan også snakke med legen din for å redusere ønsket om sigaretter.

8. Tilbring tid på alt’åpen

Vitamin D bidrar også til å styrke immunforsvaret. Hvis vitamin D-nivået ditt er lavt, kan legen foreskrive kosttilskudd eller gi deg et benk-multivitamin.

Tilbring mer tid All’Åpen gjør det mulig for kroppen å naturligvis konvertere vitamin D fra’soleksponering. Mengden eksponering for solen for å få vitamin D du trenger, vil avhenge av tonen i huden din. Noen mennesker trenger Bare 15 minutter, Mens andre kan ta opptil to timer.

Avslutt når solen ikke er for sterk for å unngå brannskader.

L & # 8217;

L’influensa er et potensielt farlig virus for folk i alderen 65 år eller mer. Det er viktig at du tar tiltak for å styrke immunforsvaret ditt for å unngå kald og innflytelse.

Imidlertid er innflytelsen ikke alltid forebygges, og kontakt legen umiddelbart hvis du utvikler noen symptomer. Antivirals antatt innen de første 48 timene kan redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen og alvorlighetsgraden av symptomene.