Karpaltunnel og graviditet: Hva er forbindelsen?

Karpaltunnelsyndrom og graviditet

Carpal Tunnel Syndrome (STC) observeres vanligvis i svangerskapet. CTS oppstår i 4% av befolkningen, men i 31-62% av gravide, estimerer en 2015 Studio.

Eksperter er ikke akkurat sikker på hva som gjør CTS som vanlig under graviditet, men de tror at hevelsen relatert til hormoner kan være skyldige. Akkurat som retensjon av gravide væsker kan hovne anklene og fingrene, kan også forårsake hevelse som fører til CTS.

Fortsett å lese for å lære mer om CTS i svangerskapet.

Hva er symptomene på karpaltunnelsyndrom i svangerskapet?

De vanlige symptomene på CTS i svangerskapet inkluderer:

En eller begge hender kan bli påvirket. En 2012-studie fant det nesten 50 prosent av deltakerne gravid med CTS L’hadde i begge hender.

Symptomene kan bli verre med fremdriften av graviditet. En studie funnet 40 prosent Deltakerne rapporterte L’utbruddet av symptomene på CTS etter 30 uker med graviditet. Dette er øyeblikket når høyere vektøkning og væskeoppbevaring oppstår.

Hva forårsaker karpaltunnelsyndrom?

CTS oppstår når median nerven komprimeres mens den går gjennom karpaltunnelen i håndleddet. Median nerve går fra nakken, langs armen og opp til håndleddet. Denne nerven styrer følelsen i fingrene.

Karpaltunnelen er en smal passasje som består av små bein og ligamenter & # 8220; Carpali & # 8221;. Når tunnelen krymper på grunn av hevelse, er nerven komprimert. Denne døren til hånden til hånd og nummen eller brenner til fingrene.

Median nervediagram

[Kroppskart Imbed: / Human-Body-Maps / Median-Nerve]

Noen gravide driver en større risiko?

Noen gravide kvinner er mer tilbøyelige til å utvikle CTS sammenlignet med andre. Her er noen CTS-risikofaktorer:

Være overvektig eller overvektig før du blir gravid

Det er ikke klart hvis vekten forårsaker CTS, men gravide kvinner som er overvektige eller overvektige, mottar diagnose av denne tilstanden oftest Sammenlignet med gravide kvinner som ikke er overvektige eller overvektige.

Har diabetes eller hypertensjon relatert til graviditet

Gestasjonsdiabetes og # 8217; svangerskapshypertensjon kan både føre til flytende oppbevaring og følgelig hevelse. Dette kan i sin tur øke risikoen for CTS.

Høye blodsukkernivåer kan også forårsake betennelse, inkludert karpaltunnel. Dette kan ytterligere øke risikoen for CTS.

Tidligere graviditeter

Relaxin kan observeres i større mengder i etterfølgende graviditeter. Dette hormonet hjelper bassenget og livmorhalsen til å ekspandere under graviditet i forberedelse til fødsel. Det kan også forårsake betennelse i karpaltunnelen, komprimering av median nerve.

Hvordan CTS i svangerskapet er diagnostisert?

CTS er ofte diagnostisert basert på beskrivelsen av legenes symptomer. Legen kan også gjennomføre en fysisk undersøkelse.

Under den fysiske undersøkelsen kan legen bruke elektrodiagnostiske tester for å bekrefte diagnosen, om nødvendig. Elektrodiagnostiske testene bruker tynne nåler eller elektroder (ledninger som er festet på huden) for å registrere og analysere signalene som nervene sender og mottar. Skader på medianen kan senke eller blokkere disse elektriske signalene.

Legen kan også bruke tinel-skiltet til å identifisere nerveskade. Denne testen kan også utføres som en del av en fysisk undersøkelse. Under testen vil legen spionere lett på # 8217; område med den berørte nerve. Hvis du føler en prikkende følelse, kan dette indikere skade på nerver.

Tinel tegn og elektrodiagnostiske tester er trygge for bruk under graviditet.

Hvordan behandle karpaltunnelsyndrom i svangerskapet

De fleste leger anbefaler å behandle CTS på en gravid konservativ måte. Dette skyldes at mange mennesker vil oppleve lettelse i uker og måneder etter fødselen. I et studio, bare 1 av 6 Deltakere som hadde CTS under graviditet, hadde fortsatt symptomer 12 måneder etter fødselen.

Det er mer sannsynlig å fortsette å lide av CTS etter fødsel hvis symptomene på CTS startet alle graviditeten eller hvis symptomene er alvorlige.

Følgende behandlinger kan trygt brukes under graviditet:

  • Bruk en splint. Se etter en verge som holder pulsen i en nøytral stilling (ikke bøyd). Når symptomene har en tendens til å forverres, ha en verge om natten, kan være spesielt nyttig. Hvis det er praktisk, kan du ha det selv om dagen.
  • Redusere aktivitetene som bøyer håndleddet. Dette inkluderer å skrive på et tastatur.
  • Bruk kald terapi. Påfør isen innpakket i et håndkle på håndleddet i ca 10 minutter, flere ganger om dagen, for å redusere hevelse. Du kan også prøve det som kalles & # 8220; Kontrastbad og # 8221; Dip håndleddet i kaldt vann i omtrent et minutt, så i varmt vann i et minutt. Fortsetter å alternere i fem eller seks minutter. Gjenta hver gang du kan.
  • Hvile. Hver gang du føler smerte eller tretthet på håndleddet ditt, la det hvile for litt og bytt til en annen aktivitet.
  • Løft håndleddene dine hver gang du kan. Du kan bruke puter til å gjøre det.
  • Praksis yoga. Resultater fra en studie Han fant at yoga praksis kan redusere smerte og øke styrken til å gripe i folk med CTS. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning, spesielt for å forstå fordelene med CTS relatert til graviditet.
  • Sub-tips til fysioterapi. Myofascial Release Therapy kan redusere smerten relatert til CTS og øke funksjonen til hånden. Dette er en type massasje for å redusere spenning og mangel på ledbånd og muskler.
  • Ta smertestillende midler. L’bruk av paracetamol (tylenol) når som helst graviditet er generelt ansett som trygt, forutsatt at 3000 mg per dag overstiger. Snakk med legen din dersom du er i tvil. Unngå ibuprofen (Advil) under graviditet med mindre det er spesifikt godkjent for bruk fra legen din. L’ibuprofen har vært knyttet til et lavt nivå av fostervann og en rekke andre forhold.

Karpaltunnelsyndrom og amming

L’amming kan være smertefullt med CTS fordi du må bruke håndleddet for å holde babyens hode og brystet i riktig posisjon for amming. Prøv å eksperimentere med forskjellige stillinger. Bruk puter og tepper for å støtte, støtte eller forsterke når det er nødvendig.

Du kan oppleve at amming liggende på en side med barnet som står overfor deg, fungerer bra. Den & # 8220; fotballkontakt & # 8221; Det kan også være lettere for håndleddet ditt. Med denne posisjonen sitter du i vertikal stilling og legger barnet ditt på siden av armen med barnets hode i nærheten av bysten din.

Du kan foretrekke håndfri amming, hvor barnet ditt mater mens det er i et hadde band i nærheten av kroppen din.

Hvis du har problemer med å amme, eller finne en praktisk beliggenhet for deg og ditt barn, bør du vurdere å snakke med en konsulent for amming. Kan hjelpe deg med å lære komfortable steder og kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer du eller barnet ditt har med amming.

Hva er perspektivet?

CTS er vanlig under graviditeten. Enkle tiltak som splint og L’paracetamolinntaket er standardterapier og vanligvis bringer lettelse.

De fleste vil se sine egne symptomer for å løse innen 12 måneder med fødsel. Imidlertid kan det i noen tilfeller være nødvendig. Snakk med legen din om måter å trygt administrere symptomene dine.