Hvordan bli kvitt en forkjølelse og hva vil ikke fungere

Del på Pinterest

Nysing, løpende nese og vandige øyne: den midterste voksen har to til tre forkjølelser alle’år, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Dessverre, siden mer enn 200 forskjellige virus kan forårsake forkjølelse, vil antibiotika for behandling av bakterielle infeksjoner ikke hjelpe deg til å føle deg bedre.

Til forskerne vil finne en kur for forkjølelsen, her er noen rettsmidler som kan bidra til å lindre symptomer og redusere sykdomsdager.

Det er ingen triks eller snarveier. Roter rundt og gir kroppen din hva du trenger for å styrke immunforsvaret ditt: hvile, hydrering og hold halsen, nesen og komfortabel åndedrettsanals. Her er de beste måtene å gjøre det på.

Hold deg hydrert

Mens det diskuteres om ekstra væsker virkelig hjelper symptomene på forkjølelse, C’Det er en viss ting: Dehydrering hjelper ikke. Kroppen din trenger væske for å fortsette å jobbe og til tynn slim.

Hvis du har symptomer som tørket munn eller lepper, øker væskeinntaket.

Måter å gjøre det på

Drikk ganske flytende slik at urinen din er blekgul, kan sørge for at du ikke dehydrerer deg selv.

Også popsicles eller istikker kan bidra til å berolige ondt i halsen.

Her er noen andre måter å øke væsker og berolige væsker og berolige områder som er mest rammet av forkjølelse.

Drikk varme væsker (og kyllingsuppe!)

Det viser seg at kyllingsuppe virkelig kan hjelpe når du er forkjølet.

Ifølge en artikkel i Panasian avis av medisinsk utdanning, Kyllingbuljong har antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å forbedre motstanden mot strømningstrømmen; luft i nasale gater, noe som gjør det lettere å puste når du er forkjølet.

Måter å gjøre det på

Lav natrium kylling supper som inneholder andre ingredienser som gulrøtter, selleri og løk kan være super beroligende når du er forkjølet. Slik at du kan nippe varm te eller bare varmt vann.

Noen mennesker elsker også å sippe varmt vann med sitronsaft, honning og til og med lagt til ingefær.

Dermed lange kløfter, vondt og scratchbiants.

Spis en skje med honning

En skje med honning kan bidra til å redusere hosten når du er forkjølet. Fremfor alt kan det også fungere for barn (unngå bare de som er i alderen 12 måneder).

En artikkel publisert i Journal of Family Practice Han rapporterte at honning gitt før sengetid bidro til å redusere hoste hos barn. L’element oppdaget at ulike typer honning har blitt testet og alle har bidratt til å redusere hosten.

Bruk en luftfukter eller en fordamper for å lette pusten

Luftfuktere og vaporizers selges i de fleste apotek. De legger til fuktighet i luften, som kan hjelpe deg med å oppløse slim og legge til rette for å puste.

Måter å gjøre det på

Mange mennesker vil slå på deres luftfukter om kvelden før du går i seng når hosten ser verre ut.

Hvis du har små barn hjemme, bruk en kald tåkevaporizer. Luftfuktere med varmeelementer og varmt vann kan brenne et barn hvis de nysgjerrige hendene vondt det. Les alltid produsentens anbefalinger om rengjøring av enhver enhet for å redusere risikoen for mugg og bakteriell vekst.

Bruk en saltvannsspray

Salini Nasal Spray kan muligens bidra til å lindre nesebelastning og kvelning i de med forkjølelse, ifølge en gjennomgang av Cochrane databasen av systematiske revisjoner.

Du kan kjøpe benksalonger nasal sprayer eller skape et av ditt hjem.

Her er noen raske trinn for å lage din saltoppløsning:

 • Kok en kopp vann fra springen eller bruk en kopp sterilt vann i en ren beholder.
 • Tilsett en halv teskje salt og en halv teskje natriumbikarbonat Alle & # 8217;. Bland og hell i en medisinsk sprøyte eller en ren nesesprayflaske.
 • Hvis kranen vann har blitt brukt, etter å ha kokt den, la blandingen avkjøles til romtemperatur.
 • Sett sprøyten i nesen, peker spissen mot baksiden av hodet mens du er utsatt for hodet av en vask eller mens du er i dusjen.
 • Trykk sprøyteflasken eller sprøytespunget. Du bør finne at vannet kommer ut av’andre nesebor eller munn.
 • Blåser forsiktig nesen.
 • Vask hendene og rengjør sprøyten etter hver bruk.

Salinløsningen kan i utgangspunktet forårsake en liten følelse av prikking eller brenning. L’bruk av løsningen mer enn en gang om dagen kan bidra til å bli kvitt den tette slim i nesen.

For flere forslag om hvordan å skylle brystene trygt og effektivt, les her.

Prøv gurgle med saltet vann

Saline-løsninger er ikke bare gode for polstret nese, men hjelper også med ondt i halsen.

Måter å gjøre det på

Ved å bruke den samme blandingen av saltoppløsning, natriumbikarbonat og sterilt vann nevnt ovenfor, kan du lage en saltet gurgle.

Hell opp løsningen i munnen og gjør gurgle på baksiden av halsen, og emitterer en lyd & # 8220; Ahhh & # 8221;. Spytte vannet etter å ha gjort gurgle. Varme bør berolige ondt i halsen.

Det kan være lettere å gjøre det nær en vask eller dusj, hvis du trenger å spytte gurgelen raskt. Det kan forårsake en kile på baksiden av halsen første gang.

For mer informasjon om saltet vann Gargals, les her.

Legg merke til at små barn vanligvis ikke er i stand til å oppnå teknikken for gurgle med saltet vann. Det kan være nødvendig å vente til de har syv år eller mer for å prøve denne metoden.

Ta et sink supplement

TIL Revisjon av 18 kliniske studier På sink og forkjølelsen foreslås at sinkforutsetningen innen 24 timer med kalde symptomer kunne bidra til å redusere kaldt liv.

Folk som tar sink eller brukte sinkputer på doser på 75 milligram per dag eller mer, hadde vanligvis færre dager å lukte og nyse enn de som ikke gjorde det.

Forskere har ikke anbefalt å ta sink for å hindre forkjølelse. For øyeblikket er det ingen tilstrekkelige data for å støtte dette konseptet.

Husk at høyere doser av sink kan forårsake symptomer som kvalme eller dårlig smak i munnen din. Som et resultat må du kanskje balansere fordelene med bivirkninger.

Ta benk smertestillende midler

Bench smertestillende midler (OTC) som ibuprofen, paracetamol eller Napossen kan bidra til å redusere muskelsmerter og hodepine som ofte følger med forkjølelse.

Bruk en type smertestillende medisiner om gangen.

Hvis du behandler et barns kulde, ikke gi dem sucker hvis de er mindre enn 18 år på grunn av risikoen for en tilstand som heter Reye Syndrome.

Les anbefalingene fra mat- og stoffadministrasjonen på benkenhosten og på forkjølelse for barn.

Vurder decongestantsene for den lukkede nesen

Decongestant piller eller nasal spray kan bidra til å tørke overflødig slim. Dette kan redusere effekten av den lukkede nesen eller slim vanskelig å hoste. De fleste orale decongestants inneholder fenylefrin eller pseudoefedrine.

Les boksene nøye for disse stoffene. Du bør ikke bruke de fleste decongestant nesesprayer, som L’Oximetazolina, i mer enn tre påfølgende dager.

Hvis du har bivirkninger som svimmelhet eller problemer i søvn, kan du avbryte dem.

Test av tabletter eller hosteputer

Tosse Drops kan bidra til å holde halsen tørr. De kan også inneholde ingredienser som prøver å minimere kaldt symptomer.

Selv om de små kunne elske L’ide om et lignende stoff til et godteri, er det bedre å unngå padsene til de er større og vil ikke snuble med dem.

Hvile

Selv om det kan virke som en grunnleggende anbefaling, er det bra. Gi kroppen din tiden du trenger å helbrede sovende og hvile kan hjelpe deg å føle deg bedre.

Noen få dager med hvile kan bety at du står opp raskere i det lange løp.

Ting som ikke hjelper

Det sies at det er mange rettsmidler for å redusere forkjølelse. Men til tross for mange undersøkelser bidrar følgende metoder egentlig ikke å redusere varigheten eller symptomene på forkjølelse.

 • Antibiotika: Rhinovirus er de vanligste årsakene til forkjølelse. Antibiotika vil ikke drepe virus, så L’antikvalg for antibiotika for forkjølelse vil trolig bare ødelegge sunne bakterier i kroppen din. Hvis du fortsatt føler deg dårlig etter 10-14 dager, eller du har feber høyere enn 101.5 ° F, kunne legen begynne å mistenke en bakteriell infeksjon i stedet for forkjølelse.
 • Echinacea: L’Echinacea er en plante som noen mennesker inkorporerer i urtete eller kosttilskudd for å behandle forkjølelsen. EN Forskning Revisjon Han oppdaget at Echinacea ikke har vist seg å ha positive fordeler i behandling av forkjølelse i forhold til en placebo.
 • Hvitløk: som L’Echinacea, ikke CE N’er veldig mye Undersøkelser antyder at hvitløk kan bidra til å redusere symptomene eller varigheten av en forkjølelse.
 • Tobaksrøyk: Hvis C’det har aldri vært på tide å unngå røyking, det er kulde. Røyking kan ytterligere irritere lungene, forverret hoste. Du bør også unngå passiv røyking og andre irriterende stoffer, for eksempel kjemikalier for rengjøring eller kerosen.

L & # 8217;

Forkjølelsen kan være en plage, men det er selvbegrensende. Vanligvis vil du begynne å føle deg bedre om noen dager, og vil komme tilbake til dine normale aktiviteter.

Hvis du tar benk-top-stoffer, inkludert hosteputer, sjekk etikettene for ingrediensene og doseringsinstruksjonene, slik at du ikke tar for mye på en dag.

I mellomtiden, sørg for at du vasker hendene dine ofte og for å dekke nysing og hoste for å sikre at du ikke sprer forkjølelse til andre.