Dental Dam: Hvordan bruke den og hvorfor du burde

Hva så & # 8217;?

En tanndam er et stykke tynn og fleksibel latex som beskytter mot direkte munn-kjønnskontakt eller munn-anus under oralsex. Dette reduserer risikoen for seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) samtidig som det tillater clenching eller anal stimulering.

Jeg er A Effektiv beskyttelsesskjema, men det er sannsynlig at du aldri har hørt om det. Fortsett å lese for å finne ut hva du savnet.

Fra det de beskytter?

Sikker sextiltak fokuserer vanligvis på penetrativ sex, og derfor er kondomer så lett tilgjengelige. Men det er ikke den ene typen forhold som sprer bakterier og infeksjoner.

Det er mulig å kontrakt eller overføre seksuelt overførbare sykdommer selv gjennom oralsex.

Typer av infeksjoner inkluderer:

 • syfilis
 • gonoré
 • Chlamidia
 • hepatitt
 • Hiv

Barrierebeskyttelsesmetoder, for eksempel en tanndam, kan betydelig Risikoen for å dele væsker som bærer disse infeksjonene under oralsex.

Hvis du er nysgjerrig på det orale anal-spillet, men litt & # 8216; Jeg vurderer bruken av en tanndam. Dette kan hjelpe deg med å unngå å komme i kontakt med fecal materie, som kan transportere bakterier som og. coli og shigella, eller til og med intestinale parasitter.

Hva de ikke beskytter?

En tannlege dam kan forstyrre væskeutvekslinger, men kan ikke hindre deg i å dele infeksjoner eller forhold som utveksles gjennom en intim skinnhudkontakt.

Dental dammer beskytter ikke mot:

 • Human Papillomavirus (HPV). De mer vanlig TSI kan deles gjennom kontakten med huden, uavhengig av tilstedeværelsen eller ikke av vorter.
 • Herpes. Hvis en herpesskade ikke er dekket av dammen, kan du komme i kontakt med det under kjønn, noe som fører til overføring.
 • Pubic lus. Hvis du har kommet i kontakt med disse insektene under oralsex, kan du finne nye gjester blant kroppens hår.

Hvor du tar dem?

En av grunnene til at dental dams kanskje ikke er så kjent hvordan kondomer er fordi de ikke er tilgjengelige i alle apotekene & # 8211; eller bensinstasjoner, dagligvarebutikker, medisinske studier eller til og med klubbbad.

Faktisk kan du ha problemer med å finne dental dammer i en butikk.

Start i en voksenbutikk eller prøv å bestille dem på nettet. De er tilgjengelige i en rekke dimensjoner og farger. Noen er enda smaksatt. Hvis du eller din partner har en latex allergi, kan du søke etter tanndammer laget med andre materialer, for eksempel polyuretan.

En tanndam er dyrere enn kondom; En dental dam koster vanligvis $ 1 til $ 2. Noen familie- eller seksuelle planklinikker lagrer dental dams og tilbyr dem gratis, så sjekk der før du bestiller en bestilling.

Slik bruker du en dental dam kjøpt i butikken

Del på Pinterest

Dental dammer er enkle å bruke. Det er imidlertid viktig å gå sakte og bruke dammen nøye for å unngå tårer eller hull.

Åpne pakken. Fjern brikken fra den beskyttende konvolutten. Åpne den og legg den på skjeden eller på # 8217; anus av partneren din. Stykket rektangulært eller firkantet materiale skal være stort nok til å dekke hele vaginal eller analområdet.

Ikke strekk dammen eller trykk den godt mot huden. I stedet, la du angripe naturlig til kroppen gjennom fuktigheten eller # 8217; statisk elektrisitet.

La dammen være på plass til du er ferdig, så kast den inn i søppelbøtten. Hvis det er forvirret under handlingen, start den og ta en ny.

For maksimal fordel

 • Hold dammen. Hvis arket begynner å bevege seg under handlingen, kan du eller din partner du holde den opp med en eller begge hender. Det er viktig å beskytte hele området for å unngå utveksling av seksuelt overførbare sykdommer eller bakterier.
 • Jerg. Hjelp til å stoppe en glatt damme som setter litt og smøremiddel mellom tanndammen og huden. Selv smurt kontakt kan være mer behagelig. Bruk et vann eller silikonbasert smøremiddel; Oljebaserte smøremidler kan skade latexen og forårsake tårer.
 • Bytt dammen. Hvis dammen bryter, avbryter handlingen. Kaster av den skadede dammen og erstatt den med en ny før du legger tilbake til jobb.

Hvordan lage din dental dam

Del på Pinterest

Ingen dental dam? Ikke noe problem. Du kan bygge din damme med ting du kanskje allerede har hjemme.

En kondom er en’utmerket dental dam. For DIY:

 • Åpne emballasjen til kondomet og Srolala.
 • Klipp spissen og de avrundede ender.
 • Kutt langs den ene siden av kondomet.
 • Tegn latexarket og bruk det i stedet for en offisiell tanndam.
 • Du har ikke engang en reserve kondom? Du kan bruke gjennomsiktig film i en klemme, men husk at det ikke er ment for dette formålet. Faktisk er det ingen studier som viser at det er en effektiv barriere metode. Materialet kan også redusere gleden.

  Når det er sagt, er det bedre enn å ikke bruke noe. For å gjøre dette, bare rive en ganske stor gjennomsiktig film for å dekke vaginal eller analområdet. Følg samme prosedyre som D’Jeg bruker deg, ville gjøre for en dammen kjøpt i butikken.

  Du kan gjenbruke en tanndam?

  Absolutt ikke. Når du har brukt, kan du avsløre deg selv eller din partner til en TSI eller en annen type infeksjon med en allerede brukt dental dam.

  Bunnlinjen

  Seksuelt overførbare sykdommer og andre infeksjoner kan overføres gjennom oralsex.

  Selv om det er mulig å bruke en ekstern kondom for å utføre oralsex på en partner med en penis, tilbyr de ikke beskyttelse under vaginal eller anal oral spill.

  Du kan bruke en ekstern kondom for å lage din dental dam, skjønt. Hvis du ikke liker det selv, kan du bestille en nettboks.