Tannkrem vs. Tannkrem: Fordeler og ulemper med hver

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hvis du aldri har hørt om tannkrem, er du ikke alene. Dette sekulære produktet var forløperen til tannkremet, men falt i ulykke for flere tiår siden.

Selv om det er vanskelig å finne på butikkhyller, er tannkremet fortsatt tilgjengelig online og i spesialforretninger. Men du bør gjøre alt for å kjøpe det?

I denne artikkelen vil vi forklare forskjellene mellom tannkrem og tannkrem, i tillegg til å gi fordeler og ulemper for hver.

COS’er tannkremet?

Det antas at pulver til tenner oppsto for mange tusen år siden. De gamle kan ha brukt ingredienser som myrrh, skall d’brent egg, knuste dyr bein aske og østers skall for å skape støv i stand til å fjerne munnen lukten, så vel som rengjøring og polering av tennene.

Hjemmelaget og produsert dental støv som inneholder salt, kritt eller natriumbikarbonert nådde toppet av deres popularitet i løpet av 1800-tallet.

Kan gjøres hjemme

I dag kan dentalpulver gjøres hjemme fra en rekke ingredienser, for eksempel:

  • natrium bikarbonat
  • grovt salt
  • Aktivt pulverull
  • aroma

Noen legger til essensielle oljer på grunn av smak og helsemessige fordeler, som peppermynte eller nelliker, samt et søtningsmiddel, som xylitol.

Kan kjøpes i spesialiserte eller nettbutikker

Pulver for tenner kan også kjøpes i noen spesialiserte og nettbutikker. Noen tannpulver som produseres, inneholder fluorid som kjemper i hulrommet, men andre ikke.

Typiske ingredienser inkluderer vaskemidler og slipemidler som er utformet for å polere tennene dine og fjerne overflateflater. Noen ingredienser du kan forvente å finne i pulveret for tenner produsert på markedet inkluderer:

  • Natriumbikarbonat (natriumbikarbonat)
  • Aktivert karbon
  • Bentonitt leire

Disse produktene inkluderer også aromaer.

Støvet for tenner krever vann

I motsetning til tannkremet krever tannkremet tilsetning av vann for å vaske tennene sine.

For å bruke den, spill den anbefalte mengden støv, vanligvis omtrent en åttende av en teskje, på en våt tannbørste og vask tennene som du normalt ville.

COS’er tannkremet?

Tannkremet begynte å erstatte tannkremet rundt 1850 og opprinnelig solgt i krukker.

De første former for tannkrem inneholdt ofte ingredienser som kritt og såpe. Disse første vaskemidler og bleking var vanligvis tilstede i tannkrem opp til # 8217; start av det 20. århundre, når bruk av vaskemiddel vaskemidler, som for eksempel natriumlaurilsulfat, ble vanlig. Fluor ble introdusert i 20.

I dag er natriumlaurilsulfat og fluor fortsatt vanligvis funnet i mange tannkremmerker. Andre ingredienser inkluderer fortykningsmidler, yttertøy og aromaer av forskjellige slag.

Fordeler og ulemper med hver

Pulver tenner

fordeler og ulemperUndersøkelser Indikerer at støvet er mer effektivt i å fjerne flekker og plakett i forhold til tannkrem som vanligvis ikke inneholder en ingrediens som bekjemper karies, som fluor, kan lett tilberedes hjemme, forutsatt at pulver ikke har mottatt akseptforseglingen ADA, kan være for slipende For glatt eller vanskelig å bruke tenner kan du forlate en ettersmak i munnen, kan komme fra produsenter som ikke er gjennomsiktige i sin praksis eller som grundig oppfører ingrediensene grundig

Tannkrem

Det er enkelt å bruke det kan inneholde ingredienser som bekymrer seg for at noen mennesker, som fluor, mange som har blitt tildelt ADA-akseptforseglingen, kan komme fra produsenter som ikke er gjennomsiktige i sin praksis eller som ikke grundig oppfører ingrediensene som inneholder fluorid For beskyttelse mot karies kan inneholde ingredienser som er utformet for å vesentlig blekemiddel tennene, redusere plakkene og eliminere gingivittformuleringer som er gjort for følsomme tenner, kan lett bli funnet

Som er mer effektivt i rengjøring av tenner?

Mens det har vært mange studier som viser tennene med en fluorid tannkrem, er det ikke mange som kontrasterer fordelene med tannkremet i forhold til den pulveriserte tannkremet.

Men to studier (en av 2014 Og en annen av 2017) Designet av den samme hovedforskeren fant at den pulveriserte tannkremet var mer effektiv enn tannkremet for å fjerne overfladiske flekker fra tennene, så vel som å kontrollere gingivittinducet av platen.

I dag deler tannkrem og tannpulver mange av de samme ingrediensene, bortsett fra fluor. Hvis det er viktig for deg å bekjempe hulrommet, må du kontrollere at du kontrollerer etiketten til et hvilket som helst produkt du kjøper for å sikre at det inneholder fluor.

Tannpulver inneholder heller ikke ingredienser som fjerner egen- og ekstrinsiske flekker. Ikke engang mange tannkrem. De iboende flekkene er de som stammer alle’innsiden av tannen, i stedet for på overflaten.

De vanligste årsakene til inneboende flekker er noen rusmidler, overdreven bruk av fluor og karies. Tobakk og noen drinker, som kaffe, te og rødvin, kan forårsake ekstrinsiske flekker.

Hvis du tenker på å bruke en pulverisert tannkrem for å fjerne flekker, kan du være bedre med en bleking tannkrem formulert for dette formålet.

Noen forholdsregler for helsen til å være klar over?

Både tannkrem og pulver tannkrem har tenner helsemessige fordeler. Begge kan også inneholde ingredienser som kan være en kilde til bekymring for folk når det gjelder generell helse. Disse inkluderer:

  • Triclosan. Triclosan er en antibakteriell ingrediens. Har blitt fjernet fra de fleste tannkremsformuleringer på grunn av bekymringer om evnen til å generere antibiotikaresistens, samt forstyrre funksjonen til skjoldbruskhormonet.
  • Natrium Lauril Sulfate (SLS). Noen Undersøkelser Indikerer at bruken av denne ingrediensen er trygg og frykten for det er overdrevet. Noen mennesker finner imidlertid SLS-irriterende for hud og tannkjøtt, og det er også noen vitenskapelig bevis Å motivere denne utsagnet.
  • Fluorid. Selv om det er allment anerkjent at fluoridet er gunstig for tennene, har noen mennesker tvil om bivirkningene som kan forårsake. Disse inkluderer misfarging eller hvite flekker på tenner (dental fluorose) og skjelettfluorose, en bein sykdom. Det er verdt å merke seg at bivirkningene av fluor er forårsaket av stor mengde eller # 8217 inntak; langsiktig eksponering på høye nivåer, ikke fra’standard tannkrem bruk.

Enten du bruker tannkrem, tannkrem eller en kombinasjon av begge, kontroller ingrediensene for å sikre at du bruker et produkt som du kan føle deg bra.

Ta bort

Tannkrem foran tannkremet i mange århundrer. I dag er det ikke mye brukt, men det er fortsatt tilgjengelig for det elektroniske kjøpet.

Både tannkrem og pulver tannkrem har fordeler for oral helse. Tannstøvet har ikke blitt grundig studert. Imidlertid har to små studier oppdaget at den pulveriserte tannkrem er overlegen til tannkrem når det gjelder å redusere plaketten og blekne de eksterne stedene.

Imidlertid inneholder de fleste av de pulverformede formuleringene for tenner ikke fluor eller noen form for ingrediens for å bekjempe karies. Hvis karies er et problem, kan det være bedre å holde seg til tannkremet.

Hvis du prøver å unngå fluor eller ønsker å sjekke ingrediensene du bruker, gjør tannkrem i pulver hjemme eller kjøpe et naturlig merke kan være det beste valget.