Tren med immun trombocytopeni: Tips og mer

Beskrivelse

Når du har immun trombocytopeni (ITP), er du på vakt og prøver å unngå alt som kan forårsake skade. Som et resultat, kan du kanskje ikke tro at det ikke er trygt å engasjere seg i enhver fysisk aktivitet. Men å opprettholde en aktiv livsstil er en nøkkelkomponent for ditt velvære, uansett om du har ITP eller mindre.

Rådfør deg med legen din før du starter en ny rutinemessig øvelse. Selv om øvelsen i seg selv ikke forårsaker blødning og lilla (knust) som er symptomatiske i ITP, er det forholdsregler du kan ta for å hindre skade. Videre kan legen gi råd til treningsøktene som passer best for deg.

Fortsett å lese Finn ut mer om’ITP-trening.

Fordi det er viktig å forbli aktiv

L’Øvelse er gunstig for fysisk og psykisk helse. Ikke bare vil styrke og styrke øke, men det kan også forbedre humøret ditt.

Du tror kanskje at det å være aktivt kan gjøre deg mer utsatt for blødning. Men L’Regelmessig trening er viktig for ledelsen av # 8217; ITP. Noen av fordelene inkluderer:

 • muskelkonstruksjon
 • beste motstanden
 • Vektkontroll
 • Redusert stress og # 8217; angst
 • Redusert risiko for depresjon

Siden l’ITP kan også forårsake tretthet, en vanlig fysisk aktivitet, kan også hjelpe med dagtid tretthet. Også opprettholde en aktiv livsstil kan hjelpe deg med å sove bedre hele natten.

Før du starter en ny treningsrutine, spør legen din ditt råd basert på ditt siste laboratoriearbeid. Hvis blodplatenivåene dine har stabilisert seg mellom 140.000 og 450.000, kan legen din gi deg L’ok å forplikte deg til strenge aktiviteter som fortsatt er trygge og passende for ITP.

De beste øvelsene for ITP

Som en generell regel er de beste treningsøktene utfordrende, men morsomme. Lavvirkningsøvelser er de beste hvis du lider av ITP fordi de ikke innebærer høy risiko for skade.

Noen ideer om lavpåvirkninger inkluderer:

 • gå, alt 8217; åpen eller på tredemølle
 • Stasjonær sykkel
 • elliptisk maskin
 • fotturer
 • jeg svømmer
 • hagearbeid
 • yoga

Husk at & # 8220; lav effekt & # 8221; betyr ikke at disse aktivitetene er lav intensitet. Når du gradvis utvikler din kardiovaskulære helse, kan du øke intensitetsnivået, slik at ditt hjerte og andre muskler fortsetter å vokse sterkere. For eksempel kan du øke ganghastigheten eller øke avstanden til fanget ditt i fanget som svømmer hver uke eller et par uker.

Jogging og rase er ikke tradisjonelt vurdert Øvelser & # 8221;, siden de involverer mer styrke på kroppen enn å gå. Imidlertid inkluderer mange mennesker med ITP sikkert løpet i treningsprogrammet. Snakk med legen din om sikkerhetsregler for å bli tatt hvis du vil legge til jogging til din liste over aktiviteter.

Øvelser for å unngå

Mens øvelsen er viktig for din generelle helse, anses ikke høyeffekt og kontaktaktiviteter som trygg hvis du har ITP. Disse typer treningsøkter øker risikoen for skade, noe som kan føre til blødningsproblemer.

Eksempler på aktiviteter som skal unngås inkluderer:

 • Basketball
 • Sykkel (vei eller fjell)
 • boksing
 • Fotball
 • hockey
 • Skøyter
 • Rollerblade / Hjulskøyter
 • Fotball

Disse høye intensitetsaktivitetene er vanlige, men de er ikke de eneste. Hvis du ikke er sikker på en «8217; spesiell aktivitet, valuta hvis C’Det er en høy risiko for å falle eller treffe. Og fikse en avtale med legen din. De er den beste løsningen for å forstå hvilke aktiviteter som er tryggere for deg.

Vurder personlig trening

Hvis du fortsatt er bekymret for risikoen for fysisk skade under treningen, kan du vurdere ideen om å kontakte en personlig trener. Kan veilede deg slik at du føler deg ganske sikker på å gjøre dem alene.

Du kan be om informasjon om sertifiserte instruktører på ditt lokale treningsstudio. Noen trenere jobber også uavhengig og går til sine kunders hjem.

Hvis du bestemmer deg for å jobbe med en trener, må du sørge for at det er kjent med din ITP og eventuelle begrensninger du måtte ha. Han snakker også med legen din før han begynner.

Ha et nødsituasjonssett

L’Vanlig trening kan hjelpe med ITP og kan til og med forlenge livet ditt. Du vil nok finne det lettere å håndtere vekten din, og du vil også ha mer energi.

Imidlertid er C & # 8217, en liten risiko for skade, selv med A’lav effektaktivitet. Når du har ITP, vet du hvordan noen mindre lesjon kan føre til blåmerker, utslett og overdreven blødning. Dessuten, hvis nivåene i blodplater er lave, kan du være i fare for intern blødning.

I tillegg til regelmessig å sjekke blodplate nivåer, kan du forberede deg på en kontrakt som holder et nødsituasjonssett som inneholder kompresjonspakker for å stoppe blødningen. En bærbar ispakke kan til og med berolige et blåmerke som kommer og hindre den interne blødningen og # 8217. Du kan også vurdere å ha på seg et medisinsk armbånd når som helst hvis det er en nødsituasjon og du ikke kan kommunisere dine forhold med medisinsk personale.

Du må også ha medisinene dine på fingertuppene i nødstilfeller. Disse inkluderer koagulasjonsstabilisatorer eller blødningsgirkasser som aminocaproiske og traneksamiske syrer.

Ta bort

En aktiv livsstil er fordelaktig for alle. Og hvis du bor med en tilstand som PTI, L’vanlig trening kan hjelpe deg med å bygge muskler og forbedre humøret ditt. Velge lavpåvirkningsaktiviteter, du kan forbedre helsen din, til og med begrense risikoen for skade.

Hvis du ulykker i løpet av en aktivitet på 8217, ring legen din. Dette er spesielt viktig hvis du har en blødning i & # 8217, som ikke stopper.