Som kunstterapi kan kurere posttraumatisk stressforstyrrelse

Fargen har blitt spesielt avgjørende mens jeg fortsetter fra PTSD.Del på Pinterest

Når de som er under terapi, skaper det meg et trygt rom for å uttrykke smertefulle følelser av min fortid. Fargen innebærer en annen del av hjernen min som gjør at jeg kan behandle traumer på en annen måte. Jeg kan til og med snakke om de vanskeligste minnene om mitt seksuelle misbruk uten panikk.

Ennå C’Det er mer i # 8217; kunstterapi i tillegg til farging, til tross for det som kan foreslå trenden med fargestoffer for voksne. Imidlertid forstod de noe, som jeg lærte av min erfaring. L’terapi kunst, akkurat som ordterapi, har et stort helbredende potensial hvis det utføres med en kvalifisert profesjonell. Faktisk, for de som lider av post-traumatisk stressforstyrrelser (PTSD), var det en ekte taccasana.

COS’er den posttraumatiske stressforstyrrelsen?

PTSD er en psykiatrisk lidelse som kommer fra en traumatisk hendelse. Skremmende eller truende erfaringer som krig, l’misbruk eller # 8217; forsømmelse spor som forblir blokkert i våre minner, følelser og fysiske erfaringer. Når den aktiveres, forårsaker den posttraumatiske stressforstyrrelsen symptomer om å gjenopplive traumer, panikk eller angst, følsomhet eller reaktivitet, minne og nummenhet eller dissosiasjon.

; Traumatiske minner eksisterer vanligvis i vårt sinn og i kroppen vår i en bestemt form for staten, i den forstand at de inneholder de følelsesmessige, visuelle, fysiologiske og sensoriske opplevelsene som er testet på tidspunktet for’Event & # 8221; Han hevder Erica Curtis, En dobbel og familieterapeut basert i California. & # 8220; de er i hovedsak ikke fordøyd minner.& # 8221;

Gjenopprett fra PTSD betyr å jobbe med disse ikke-fordøyede minner til de forårsaker flere symptomer. Vanlige behandlinger for posttraumatisk stressforstyrrelse inkluderer ordbehandling eller adferdskognitive terapi (CBT). Disse terapeutiske modellene tar sikte på å desensisere overlevende og snakke og uttrykke følelser på # 8217; traumatisk hendelse.

Men folk opplever post-traumatisk stressforstyrrelser gjennom minne, følelser og kropp. Ordterapi og CBT kan ikke være tilstrekkelig til å møte alle disse områdene. Å gjenopplive traumer er vanskelig. Det er her som kommer inn i spill l’Arte Therapy.

Så’er kunstterapien?

L’Arte terapi bruker kreative midler som tegning, maleri, farging og skulptur. For gjenoppretting av posttraumatisk stressforstyrrelse bidrar kunten til å behandle traumatiske hendelser i en ny gate. L’Art gir et utløp når ordene mislykkes. Med en kvalifisert artering innebærer hver fase av den terapeutiske prosessen kunsten.

Curtis er også en kunstnerisk terapeut sertifisert av Rådet. Bruk kunstnerisk opprettelse under gjenopprettingsprosessen med posttraumatisk stressforstyrrelse. For eksempel for & # 8220; hjelp kunder identifisere håndteringsstrategier og interne styrker for å starte healing Journey & # 8221;, kan skape collage av bilder som representerer interne styrker, forklarer.

Kunder undersøker følelser og tanker om traumer som skaper en maske eller tegner en følelse og diskuterer den. L’kunst bygger jording og tilpasningsevne som fotograferer hyggelige gjenstander. Kan bidra til å fortelle historien om traumer ved å skape en grafisk temporal sekvens.

Gjennom metoder som disse, # 8217; integrering av terapien styrer hele opplevelsen av en person. Dette er grunnleggende med PTSD. Traugen er ikke levd bare gjennom ordene.

Som L’Kunstterapi kan hjelpe med post-traumatisk stressforstyrrelse

Mens ordet terapi har lenge vært brukt til behandling av posttraumatisk stressforstyrrelse, kan noen ganger ord kanskje ikke fungere. L’en annen del, fungerer fordi det gir et uttak D’alternativt uttrykk, like effektive, sier eksperter.

Eksporter Kanal Gratis Delta L’Kunstnerisk uttrykk er en kraftig måte å inneholde og skape en sikker separasjon fra den skremmende traumeropplevelsen & # 8221;, skriver Arteterapeuta sertifisert av styret Gretchen Miller for National Institute for Trauma og tap hos barn. & # 8220; Art gir stemme trygt og synes å være synlige opplevelsen av følelser, tanker og minner om en overlevende når ord er utilstrekkelige.& # 8221;

Curtis legger til: «Når du tar kunst eller kreativitet i en økt, på et veldig, veldig elementært nivå, tegne andre deler av en persons erfaring. Tilgang til informasjon & # 8230; eller følelser som du kanskje ikke kan få tilgang til deg selv. & # 8221;

PTSD, kropp og kunstterapi

Utvinningen av posttraumatisk stressforstyrrelse innebærer også gjenvinningen av kroppens sikkerhet. Mange som bor med posttraumatisk stressforstyrrelse, finner seg frakoblet eller dissociert fra kroppen sin. Dette er ofte resultatet av å ha følt seg truet og fysisk usikker under traumatiske hendelser. Lær å ha et forhold til kroppen, men er grunnleggende for gjenoppretting fra PTSD.

& # 8220; Traumatiserte mennesker føler seg kronisk usikker i sine kropper & # 8221; skriver Bessel van der Kolk, MD, i & # 8220;Kroppen har poengsummen. & # 8221; «Å forandre seg, folk må bli oppmerksomme på sine egne følelser og måten kroppene deres samhandler med verden rundt dem. L’fysisk selvbevissthet er det første skrittet for å frigjøre den pasta-tyranni & # 8220;.

L’Arte Therapy utmerker seg for arbeid på kroppen fordi kundene manipulerer arbeider D’kunst utenfor seg selv. Eksterne vanskelige stykker av traumerhistoriene, begynner kundene å få sikkert få tilgang til sine fysiske erfaringer og lære igjen at kroppene deres er et trygt sted.

Perfinerte teknikker er trent til å bruke media på alle slags forskjellige måter, og dette kan til og med hjelpe til med å få noen til å komme inn i ens kropp og sier Curtis. «Bare som kunsten kan koble følelser og ord, kan det også være en bro for å komme tilbake til å føle rotet og trygt i kroppen din.& # 8221;

Hvordan finne den rette arte terapeuten

For å finne en kvalifisert kunstnerisk terapeut for å jobbe med post-traumatisk stressforstyrrelse, se etter en terapeut informert om traumer. Dette betyr at terapeuten er en ekspert D’kunst, men har også andre verktøy for å støtte overlevende på deres gjenopprettingsreise, for eksempel Word Therapy og CBT. L’Arte vil alltid forbli behandlingsvirksomheten.

[8220; Når man ser etter traumerterapi, er det viktig å se etter en terapeut som er spesifikt informert i # 8217; integrering av tilnærminger og teorier basert på traumer & # 8221; anbefaler Curtis. Det er viktig å merke seg at enhver intervensjon som utføres med visuelle og sensoriske materialer, kan også stimulere til kunden, og bør derfor bare brukes av en kvalifisert kunstnerisk terapeut.& # 8221;

En kvalifisert kunstnerisk terapeut vil ha minst en mester i psykoterapi med ytterligere kunstterapi-legitimasjon. Mange terapeuter kan annonsere den kunstterapien. Bare de med sertifisert legitimasjon (ATR eller ATR-BC) har fulgt den strenge essensielle formasjonen for behandling av posttraumatisk stressforstyrrelse. L’Art Therapy Credential Board & # 8220;Finn en artering med legitimasjonsbeskrivelser& # 8220; kan hjelpe deg med å finne en kvalifisert konsulent.

Ta bort

L’Bruk av kunstnerisk terapi til å behandle posttraumatisk stressforstyrrelser står overfor hele traumeropplevelsen: sinn, kropp og følelser. Arbeidet gjennom den posttraumatiske stressforstyrrelsen med kunsten, den som var en og # 8217; skremmende opplevelse som forårsaket at mange symptomer kan bli en nøytralisert historie fra fortiden.

I dag hjelper kunstterapi meg til å møte et traumatisk øyeblikk av livet mitt. Og jeg håper at snart nok, den tiden vil være et minne jeg kan velge å forlate alene, for ikke å forfølge meg igjen.

Renée Fabian er en journalist bosatt i Los Angeles som omhandler mental helse, musikk, kunst og mer. Hans arbeid ble publisert i Vice, The Fix, Wear din stemme, etableringen, ravishly, den daglige prikken og uken, blant annet. Du kan sjekke resten av arbeidet ditt på henne Dedikert portal og følg den på Twitter @ryfabian.