Hva som synes de har omsorg etter fødsel i verden og hvordan de gjør USA til å konfrontere

Fødsel kan markere enden av graviditeten, men det er bare begynnelsen av mye mer. Da fordi våre helseplaner ikke tar det i betraktning?

Del på Pinterest

I Amerika er det fantastisk å være gravid. Vi elsker den bernoccaro! Vi har utrolige apper for barns overvåking, fantastiske barselsklær, prenatal yoga og treningsleier og hvert objekt for barndommen som er verdig til den tenkelige Pinterest.

Også, vi mottar fester og gaver og minst to dusin innsjekking med vår leverandør før fødsel.

Så kommer barnet.

Og det, min venn, er hvor du vil slå en veldig overraskende og veldig dårlig vegg. Si at vi er, bak & # 8221; I andre land når det gjelder hjelp, er tjenester og støtte nesten uaktsom. Vi faller familier. Periode.

Total, USA bruke De fleste penger i verden for helsevesenet for person. Men med hensyn til morsresultatene, typisk klassifisering Sist i forhold til andre rike nasjoner.

Det er fire sentrale områder der andre land handler på måter som vi kan lære.

beredskap

Mens amerikanerne fokuserer hovedsakelig på fødestedet og på’Nursery, positive land på postpartum innlemme postpartum undervisning og forberedelse i antemartum omsorg.

I Nederland og Belgia begynner postpartum planlegging rundt 34 uker. I Spania vil du motta en Cartilla de Embarazo (Mother’s Passport) og hver måned vil du sjekke inn på et Obstetrisk samfunn.

Finland Maternity pakke Det er nå kjent over hele verden: Når mødre er gravid med 154 dager (22 uker) kan de be om en gratis boks gjennom det finske trygdeordningen. Boksen er full av 63 viktige elementer for barnet og den fargede boksen kan doble som en seng.

Også L’generell prenatal assistanse er standard, med tilgang til Intensiv prenatal omsorg Hvis fødsel behov for’hjelp av en sosialarbeider, psykolog eller fysioterapeut.

Fordelene med’fullstendig prenatal assistanse er ikke tapt i Amerika. Vi har mange studier som demonstrerer sin makt til å skape mer vellykkede resultater.

En av disse 2013 studie Han fant ut at inkluderingen av en doula i # 8217; prenatal assistanse reduserer negative resultater ved fødselen, til fordel for mødre, barn og det medisinske samfunnet som helhet.

Vi handlet bare ikke basert på denne informasjonen på føderalt nivå, og la naturlige foreldre sette sammen sine egne sykepleieplaner.

Hvile og ritualer

En 2010-studio på Interkulturell postnatal hjelp rapportert, «postnatal perioden ser ut til å være universelt definert som 40 dager. De fleste kulturer har spesielle postnatal toll, inkludert spesiell diett, isolasjon, hvile og hjelp til moren & # 8220;.

Tvert imot, & # 8220; for mange kvinner i USA, merker 6-ukers postpartum besøk en periode fri for formell eller uformell morsstøtte og # 8221;, ifølge en hjørnestein i American College of Obstetrikere og gynekologer (ACOG) innen 2018 Rapporter om komiteens mening.

Når vi ser på utlandet, florerer postpartumritualene.

Mexico har Cuarentena, en 30-dagers hvileperiode med familien. Kina har en lignende praksis på & # 8220; gjør måneden & # 8221;.

Japanske mødre kommer hjem til Bunben satogaers. Koreanske familier praktiserer en 3-ukers isolasjonskurs (og algeruppe) kalt Saam Chil Ill.

Kvinner i Øst-Europa er isolert for den første måneden etter fødselen. I tillegg til bortgjemt hvile, er kroppsmassasje etter fødsel og abdominal obligasjon felles i hele L’Latin-Amerika.

Det er like enkelt som Western Exasperated romantiserer disse praksisene. Det er imidlertid viktig å anerkjenne at quarantine bistand loven ikke er perfekt.

Den kinesiske peiyue (& # 8220; mor til mor & # 8221;) var forbundet med mindre sannsynligheter for post-partum depresjon (PPD) og mindre alvorlighetsgrad av fysiske symptomer i en 2006 studie. Imidlertid A 2001 studie Japanske kvinner fant at Bunben Satogaer ikke nødvendigvis senket PPD-prisene.

L’isolasjon med familien reduserer psykisk ubehag (faktisk, kan øke den i tilfelle av kamp eller voldelige familieforhold). Og noen gamle tradisjoner & # 8211; Hvordan ta et bad eller børste tennene dine og # 8211; Jeg er ikke hygienisk eller nyttig.

Men C’det er en klype visdom i disse praksisene som amerikanske familier kan dra nytte av: bremser ned.

«Alt et nyfødt behov, en ny mor trenger. Så du vet at et nyfødt trenger band, vet du at en nyfødt trenger en kilde til konstant mat, du vet at en nyfødt trenger visuell kontakt, du vet at en nyfødt må være soothed. Dette er alt en av en Neomamma behov & # 8220; sier Kimberly Ann Johnson, CSB, Sep, grunnlegger av jeg sover og forfatter av & # 8220;Fjerde kvartal. & # 8221; «Det er veldig vanskelig å selge [amerikanske mødre] som trenger å senke. Og selv om de vet at de skal bremse, vet de ikke hvordan de skal bremse ned & # 8220;.

Snakker til Collaestrena og hans bokstavelige oversettelse av & # 8220; karantene & # 8221; & # 8211; Et konsept mot hvilke amerikanske mødre presser. «Vi ønsker ikke å være begrenset. Vi vil ikke at vi skal fortelle oss hva de skal gjøre. Vi ønsker ikke å kommandere. & # 8221;

Men quell’stolthet for uavhengighet, kombinert med mangel på grunnleggende postpartum strukturer, underminerer ofte vår gjenoppretting.

Hente og rutinemessige besøk

Postpartum er hvor nøkkelen er «8221; sier Dr. Nathan Riley, Spesialisert på obstetrik og gynekologi og sykehus og palliativ medisin i Kentucky. «C & # 8217, det er noe i omsorg for kvinner etter fødsel som i USA mangler. […] Det er ikke din oppgave din [Self-Deniali og ta vare på deg selv som fødselsperson]. Du har et nytt barn du bør se på. & # 8220;

Sara Rearson, PT, DPT, WCS, BCB-PMD, av Nola bekken helse og kjærlig kjent som Whisperer Vagina, Det er D & # 8217;. «Jeg føler at kvinnene sier:» Jeg vet ikke hva som er normalt & # 8217;. En baseline er ikke gitt. Du søker frantisk informasjon. En gang hjemme er du utenfor det første maksimumet, og du skjønner at du er helt alene og ikke C & # 8217, det er hjelp. Nå er det opp til deg. De gir deg ikke ressurser, de forteller deg bare: det tar tid & # 8221; O & # 8220; Det vil gå via & # 8221; eller ring legen din eller sykepleier og fortell deg: «Gi oss beskjed hvis det ikke forbedres, og ikke C & # 8217, det er noe følge opp. Alt avhenger av deg. Alt avhenger av moren. & # 8220;

Vær den enkle læreren og leverandøren av din postpartumassistanse, er ikke bare vanskelig. Det er farlig. Landene som er utviklet med den laveste mors dødelighet, har stadig en ting til felles: rutinemessig innsjekking hjemme.

I Danmark, A’jordemor vil ringe dagen etter utslippet og deretter en Home Hostetric Helsebesøk vil komme hjem innen 4 eller 5 dager.

I Nederland og Belgia vil de nye mødrene ha en Kraamverzorgster, en sykepleier på 8217, som kommer hjem for å gi minst 24 timers hjelp innen de første 8 dagene etter utslipp.

For svenske mødre, rådgivning på’amming er dekket av forsikring og jordmødre utfører alle nødvendige hjemmebesøk Innenfor de første 4 dagene fra levering (med flere besøk tilgjengelig om nødvendig).

Bordon understreker at Frankrike tilbyr postpartumassistanse hjemme og alle foreldre som starter automatisk mottar en henvisning til bekkenbunnsterapi.

Løft et stort punkt. Ikke bare savner vi støtten institusjonalisert for fødselen, men Amerika behandler ikke engang det som andre standard medisinske hendelser. En substitusjon av kneet, for eksempel, vil garantere 1 til 2 netter på sykehuset, fra 3 til 6 uker hjemme med en bestemt rehabiliteringstidspunkt og et strengt fysisk terapi kurs.

L’enkeltpunkt for utvinning som alle land synes å kjempe? Mors mental helse. I ikke-vestlige kulturer varierer relasjoner sterkt på grunn av ulike kliniske kriterier og kulturelle standarder som hemmer selvidentifikasjonen som deprimert eller engstelig.

Selv i vestlige kulturer hvor psykisk helsetjenester er åpenbart diskutert og tilgjengelig, er Stigma en betydelig hindring for å hjelpe til med å be om.

Dette er alarmerende fordi depresjonen er under USA under graviditet eller det første året etter fødselen To ganger vanligste Hvordan svangerskapsdiabetes. Og # 8217 lidelser; humør og # 8217; Perinatal angst (PMAD) er Nummer en av de medisinske komplikasjonene Bundet til graviditet.

«Noen kan si at PMAD-prisene øker, men L’bevis på dette kan være usikkert; Det er mer sannsynlig at vi gjør en bedre jobb ved å identifisere de med PMAD & # 8220; sier Dr. Psycologist. Catherine Monk, lektor i medisinsk psykologi i psykiatriske avdelinger, obstetrik og gynekologi på Columbia University Medical Center. Imidlertid øker maternal selvmordsfrekvensen E det kan være mye høyere av hva som for øyeblikket er beregnet.

& # 8220; OB leverandører må være dannet i diagnose og behandling av mental mental helse & # 8221; sier Pec Indman, PA, EDD, MFT, PMH-C-sertifisert perinatal pedagog, forfatterforfatter & # 8220;Utover blues: forståelse og behandling av depresjon og # 8217; prenatal og post-partum angst. & # 8220;

«Videre trenger leverandører en klar vei til direkte kvinner som trenger ytterligere støtte eller rusmidler. Postpartum Support International Nå har en reproduktiv psykiatrisk rådgivningslinje som leverandører kan be om gratis konsultasjoner om narkotika & # 8220; sier indman.

Rettigheter

USA er Alle’Siste sted i familievennlige retningslinjer i henhold til L’organisasjon for samarbeid og økonomisk utvikling.

Alene 14 prosent Amerikanske arbeidere har tilgang til betalte helligdager, sier ACOG. A’ytterligere overraskelse for mange er at familien og medisinskloven ikke er universell: 40% av amerikanerne kvalifiserer ikke.

Kanskje mer vesentlig, på grunn av de økonomiske vanskelighetene og begrensningene i arbeidsgiveren, 1 i kvinner 4 Gå tilbake til arbeid bare 10 dager etter fødselen.

Foreldre permisjonen har blitt veldig politisk, men fakta er laget: det er avgjørende å skape positive mors og barnholes.

For fødsel, det tillater tid for fysisk gjenoppretting, følelsesmessig obligasjon og bedre suksesshastigheter på’amming (som igjen reduserer maternal og barnedødelighet). Partnere kan være assisterende av foreldrene som er født og barn, til fordel for hele familien.

I positive land på postpartum varierer mengden foreldreorlov fra uker til måneder til og med et år, men det er lov.

I Amerika, Åtte stater og Washington DC De åpner veien med betalt foreldreorlov. California, New Jersey, Rhode Island, New York og Washington har eksisterende programmer. Programmene kommer til Washington, DC (i kraft siden juli 2020), Massachusetts (2021), Connecticut (2021-2022) og Oregon (2022-2023).

C’Det er også håp, i form av hva som nylig er bestått Lov på’autorisasjon til nasjonalt forsvar, som inkluderer 12 uker betalt foreldreorlov for føderale sivile arbeidstakere, for fødsel, adopsjon eller avhengighet fra oktober 2020.

Selv når foreldrene har tilgang til permisjon, rådgivning l’holdning som må være produktive og foreslå.

Kimberly Johnson understreker at mange kvinner ikke kan ta sin fulle mors permisjon eller strekke seg over denne tiden. «Vi har ikke engang # 8217; fantasi å vite hvordan vi ville føle om andre tok vare på oss. En liste over ting å gjøre, vil ikke løse det & # 8220; sier. «[…] Men du tror du er unntaket, og siden du føler deg bra, er det godt å være rundt med barnet ditt til tre uker etter fødselen. Du er ikke unntaket. Ingen er. Det er ingen kvinne som ikke trenger å hvile for denne tiden. & # 8221;

Hvis vi får større tilgang til foreldreorlov, håper vi å ta det og være gyldig.

Mandy er en mor, perinatal journalist, Doula Postpartum PCD (Dona) sertifisert og grunnlegger av Det er større!, En digital plattform som forbinder nye foreldre med sertifisert virtuell postpartum doule for 100% fjernhjelp til fjerde kvartal.