Hva bør vite farge kvinner på brystkreft nå

Del på Pinterest

Det er så mange misforståelser om brystkreft og svarte kvinner. Å lage litt & # 8216; av klarhet, de svarte kvinnene «s helse imperative (bwhi) gikk til en av de største ekspertene, Lisa A. Newman, MD.

Newman er en internasjonalt anerkjent kirurg og brystforsker. Er leder av sinusoperasjonsseksjonen på New York-Presbyterian / Weill Cornell Medical Center og Weill Cornell Medicine.

Spørsmål og svar med Lisa A. Newman, MD

Her er det han måtte si om:

  • Måten som brystkreft oppfører seg i svarte kvinner
  • Hvordan redusere risikoen
  • Hvilke projeksjoner for å få

Hva er noen av forskjellene i måten brystkreft påvirker svarte kvinner i forhold til hvite kvinner?

Dødelighet for brystkreft (dødeligheten) er ca 40% høyere blant svarte kvinner sammenlignet med hvite kvinner.

Svarte kvinner er mer sannsynlig å bli diagnostisert med en mer avansert stadion brystkreft enn hvite kvinner. Det er også mer sannsynlig at svarte pasienttumorer er større og utbredt til lymfeknutene (kjertlene) (armhulen) på tidspunktet for diagnosen.

Risikoen for å utvikle brystkreft øker i alle kvinner med alderen i alderen, men svarte kvinner er mer sannsynlig å bli diagnostisert med en yngre brystkreft enn hvite kvinner.

Hos kvinner under 40-45 år er forekomsten av brystkreftbasert befolkning høyere for svarte kvinner enn hvite kvinner.

Omtrent 30% av alle pasienter med nytt diagnostisert svart brystkarsinom er mindre enn 50 år, sammenlignet med bare 20% av hvite pasienter.

Brystkreft er mer aggressiv i fargerike kvinner?

En av de mest aggressive modellene av brystkreft er en subtype som er kjent som trippel negativ brystkarsinom (TNBC).

TNBC representerer ca 15% av alle brystkreft som vi ser i USA og Europa.

Dens funksjoner inkluderer:

  • Ofte vanskeligere å oppdage på rutinemessige mammogrammer
  • har en tendens til å forårsake større svulster enn ikke-TNBC
  • Mer sannsynlig å metastate (spre) til andre organer, som lungene og hjernen, sammenlignet med ikke-TNBC-tilfeller

På grunn av sin aggressive natur er det mer sannsynlig at TNBC krever kjemoterapi-behandlinger sammenlignet med ikke-TNBC.

TNBC er dobbelt mer vanlig i svarte kvinner enn hvite kvinner, som representerer om lag 30% av tilfellene. Denne største tilstedeværelsen av TNBC i svarte kvinner bidrar også til overlevelsesfordelene.

Imidlertid er TNBC mer vanlig hos kvinner som arvet mutasjoner i BRCA1-genet.

Hva er de beste måtene å redusere risikoen i svarte kvinner?

Den tidlige diagnosen & # 8211; kontrakt en brystkreft når det er lite og enklere å behandle & # 8211; er det mektigste våpenet som hver kvinne kan bruke i kampen mot brystkreft.

Vanlige mammografiske undersøkelser og konsultere en lege hvis du merker noe unormal hjelp med tidlig diagnose. Kvinner bør begynne å gjennomgå årlige mammogrammer Alle’Alder 40.

Disse tidlige diagnosestrategiene er spesielt viktige hos kvinners kvinner, fordi den tidlige diagnosen av aggressive svulster som TNBC kan redde livet og kan redusere behovet for kjemoterapi.

Mammografi kan være vanskeligere å lese i yngre kvinner fordi tettheten av bryststoffet i premenopause kan blokkere eller maskere kreftrelaterte memografiske resultater.

Advarselsskiltene på brystkreft inkluderer:

  • en ny nodule
  • blødende avløp fra brystvorten
  • En endring i brysthud som betennelse eller dimples

Siden farge kvinner har større risiko for brystkreft tidlig på hånden, er det spesielt viktig å være oppmerksom på alarmsignalene under selvundersøkelse.

Tilpasningen av livsstilen, hvordan du følger et sunt kosthold, følger en vanlig trening eller en treningsrutine og begrenser sannsynligheten for alkoholholdige drikker, kan redusere sannsynligheten for å utvikle brystkreft.

Flere studier har vist at amming etter graviditet kan redusere risikoen for å utvikle TNBC og ikke-TNBC.

Hva er den beste screeningsteknikken for å oppdage brystkreft i farge kvinner?

Mammografi og generell bevissthet om brysthelse er de viktigste screeningsstrategiene for svarte kvinner.

Kvinnen som har blitt diagnostisert med brystkreft i ung alder og kvinner med BRCA-mutasjoner, skal starte den årlige mammografien før de når 40 år.

De med en familiehistorie bør starte mammografisk screening 5-10 år yngre enn den yngre brystkreftdiagnosen i familien.

Det kan være nødvendig å gjennomgå en brystmagnetisk resonans for ytterligere overvåking.

Vær oppmerksom på endringer i brystet & # 8211; En ny knutepunkt, blødende nippel eller hudendringer, for eksempel betennelse eller dimples & 3211; Det er viktig i kvinner med farge.

Anbefal fortsatt L’bryst selvundersøkelse?

Den tradisjonelle månedlige brystet selvundersøkelsesanbefalingen er ikke lenger populær, spesielt fordi mange kvinner var uerfaren og dårlig utdannet om en ekte selvundersøkelse.

Hver kvinne har en viss grad av fibrocistisk nodularitet (tett stoff) som kan skape variasjoner eller rygger i bryststrukturen.

Jeg oppfordrer pasientene til å være oppmerksom på ens grunnleggende brystarkitektur, slik at de bedre kan gjenkjenne en betydelig endring.

Lumpektomi etterfulgt av behandlingen er et «ekte alternativ for svarte kvinner som har en tendens til å ha mer aggressiv kreft?

Overlevelsesrater til brystkreft bestemmes av tumor aggressiviteten og sannsynligheten som sprer seg til andre organer. Dette betyr at de som velger konservativ brystkirurgi (nudulektomi og radioterapi) i forhold til mastektomi kirurgi, kan ha de samme overlevelsesraten.

Konservativ brystkirurgi er derfor trygg i kvinners kvinner, forutsatt at svulsten blir oppdaget liten når en nudulektomi er mulig.

Du er en supporter av kjemo før og? I hvilke slags tilfeller?

Kjemoterapi administrert før’kirurgi, kalt preoperativ eller neadulant kjemoterapi, presenterer forskjellige fordeler. Men det er viktig at pasienten har klare indikasjoner for å motta kjemoterapi før NEOAdjuvant-sekvensen kan tas i betraktning.

Hvis en brystkreft er diagnostisert veldig snart, kan pasienten behandles effektivt med mastektomi eller nudulektomi og radioterapi. Kjemoterapi kan ikke være nødvendig i det hele tatt.

Pasienter med positiv brystkarsinom for hormonelle reseptorer (tumorer i brystet der svulsten har vært positiv for østrogen- eller progesteronreceptorer, eller for begge typer reseptorer), mottar vanligvis spesielle hormonelt aktive anticancer-piller kalt endokrin terapi.

De svarte kvinnene og det er den første ideelle organisasjonen som er grunnlagt av svarte kvinner for å beskytte og fremme helsen og velvære for kvinner og svarte jenter. Mer informasjon om BWHI Besøk WWW.bwhi.org.