Hva en COS & # 039; er pistantrophobien eller frykten for å stole på folk?

Del på Pinterest

Vi alle beveger oss på forskjellige hastigheter når det gjelder å stole på en «8217, annen person, spesielt i et romantisk forhold.

For noen kommer tillit lett og raskt, men det kan også ta lang tid å stole på noen. Likevel for en annen gruppe mennesker, kunne stole på romantisk av en annen person, kan virke som en umulig oppgave.

COS’er pistantrophobia?

Pistanrophobia er en fobi for å skade noen i et romantisk forhold.

En fobi er en type D & # 8217-forstyrrelser; angst som ser ut som en vedvarende, irrasjonell og overdreven frykt for en person, aktivitet, situasjon, dyr eller objekt.

Ofte er det ingen reell trussel eller fare, men for å unngå angst og angst, vil noen med en fobi unngå personen, personen, objektet eller objektet eller # 8217; utløsende aktivitet.

Fobiene, uavhengig av typen, kan avbryte din daglige rutine, sette forholdene dine for å teste, begrense evnen til å jobbe og redusere selvtillit.

Det er ikke mange spesifikke søk på pistantrophobien. Snarere regnes det som en bestemt fobi: En unik fobi relatert til en situasjon eller en bestemt ting.

Spesifikasjonen fobier er ganske vanlig. Ifølge L’National Mental Health Institute, et estimat 12.5 prosent av amerikanerne vil oppleve en bestemt fobi i deres liv.

Pistantrophobien er frykten for å stole på andre og er ofte et resultat av en alvorlig skuffelse eller en smertefull konklusjon av et tidligere forhold & # 8221; Dana McNeil, En autorisert dobbel og familie terapeut.

Som et resultat av traumer, sier McNeil at personen med denne fobi er redd for å bli skadet igjen og unngår å være i et annet forhold som en måte å beskytte seg mot fremtidige lignende smerteopplevelser.

Men når du unngår forholdene, er du også ferdig for å hindre deg i å oppleve de positive aspektene av en.

Når dette skjer, sier McNeil at du ikke klarer å ha et fremtidig forhold som kan hjelpe deg med å få et perspektiv eller en forståelse av hvorfor den forrige rapporten kanskje ikke har vært en god passform for å starte.

Hva er symptomene?

Symptomene på pistantrophobien ligner de andre fobier, men de vil være mer spesifikke for relasjoner med mennesker. Generelt kan symptomer på en fobi inkludere:

 • panikk og frykt, som ofte er overdreven, vedvarende og irrasjonell på nivået av trussel
 • Haster eller sterkt ønske om å komme vekk fra personen eller # 8217; begivenhet, person eller fra «8217; utløsende objektet
 • pust
 • Akselerert hjerterytme
 • skjelvende

For noen med denne fobien, sier McNeil at det også er vanlig å se følgende symptomer:

 • Unngå samtaler eller dype interaksjoner med en person som kan være en potensiell kjærlig interesse
 • bli overvåket eller trukket tilbake
 • ikke-mottakelig for forsøkene på en og annen person å involvere det i flørting, avtaler eller sentimentelle relasjoner
 • Angst eller # 8217; utseende av som ønsker å unnslippe eller avslutte samtaler som blir ubehagelige, spesielt hvis de forholder seg til intimiteten, avtaler eller en potensiell romantisk partner

Disse oppføringene er alle ansett som usikre for en pistrofobe og er Heriperius i å la seg delta i atferd som har potensial til å føre til sårbarhet for frykt for at forbindelsen kan føre til et dypere forhold og sier McNeil og # 8221.

Hva årsaken?

Som andre fobier, blir pistantropien generelt utløst av en person eller en hendelse.

& # 8220; Mange har hatt en dårlig opplevelse med et tidligere forhold der de føler seg ekstremt skadet, forrådt eller avvist & # 8221; sier Dr. Gail Saltz, Lektor i psykiatri på Ny Presbyterian Hospital Weill-Cornell School of Medicine.

Som et resultat, bor de i en terror av en «8217, lignende opplevelse, som ifølge Saltz fører dem til å unngå alle relasjoner.

Saltz sier også at noen mennesker med denne fobien kanskje ikke har erfaring med et dårlig forhold. Imidlertid har de en, en stor anstrengelse, en lav selvtillit og frykten at hvis noen vil kjenne dem, vil bli avvist eller forrådt.

Til slutt, følelser som oppstår på grunn av dårlig opplevelse eller traumatisk forhold, oversetter til tanker om nektelse, svik, smerte, tristhet og sinne.

Eller som Saltz sier, faktisk alle de negative følelsene som kan komme fra involvering med noen andre.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Pistantrophobi, eller noen fobi, må diagnostiseres av en psykisk helsepersonell.

Når det er sagt, er pistantropien ikke inkludert i # 8217; nyere utgave av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5) Som offisiell diagnose.

Derfor vil legen trolig ta hensyn til DSM-5-diagnostiske kriterier for spesifikk fobi, som viser fem forskjellige typer spesifikasjonsfobier:

 • dyrtype
 • Type naturmiljø
 • Type injeksjon injeksjon injeksjon
 • Situasjonstype
 • Andre typer

Din lege eller terapeut kan stille deg flere spørsmål om dine nåværende symptomer, inkludert hvor lenge du hadde dem og hvor alvorlig de er. Vil også spørre familiehistorieinformasjon, andre forhold for mental helse og tidligere traumer som kunne ha sparket fobien.

Alt som regnes som en fobi i psykologiens verden oppfyller definisjonen av et diagnostisk psykisk helseproblem når det forstyrrer en kundes evne til å delta fullt ut i ett eller flere aspekter av livet og sier McNeil.

Når din personlige, profesjonelle eller akademiske verden påvirkes av manglende evne til å konsentrere, jobbe eller produsere normalt forventede resultater, sier McNeil at du regnes som kompromittert av fobi.

En fobi er diagnostisert når den varte mer enn 6 måneder og slår deg i forskjellige sektorer i livet ditt; Pistanrophobia er ikke spesifikk for et forhold, men for alle dine sentimentelle relasjoner.

Hvordan en fobi behandles?

Terapi, spesielt, kan hjelpe til med å behandle alle typer fobier. Terapier kan variere fra atferdskognitiv terapi (CBT), for eksempel L’eksponering og forebygging av respons, psykodynamisk psykoterapi, ifølge Saltz.

Men som vi gjør for kunder som er redd for edderkopper eller høyder, jobber vi med en pistantrophobisk kunde for langsomt å utvikle eksponeringen og toleransen til stimulansen som frykter & # 8221; sier McNeil.

Når leger jobber med folk med fobier, forklarer McNeil at de ofte fokuserer på å skifte oppførsel som en måte å berolige måten en person ser eller tenker på en bestemt situasjon eller gjenstand forbundet med frykt eller katastrofe.

Legen som jobber med en pistantrophobic pasient vil trolig starte i liten krevende for å se hvordan det ville være i et romantisk forhold og oppmuntre ham til å snakke om’erfaring med den nåværende klinikeren & # 8221; forklarer McNeil.

På denne måten kan klinikeren hjelpe kunden til å utvikle håndteringsfunksjoner eller måter å roe seg ned når # 8217; angst eller frykt manifesterer seg.

Andre metoder for å behandle en fobi kan inkludere legemidler hvis du har andre forhold med mental helse, som angst eller depresjon.

Hjelp til en fobi

Hvis du eller noen du elsker å ha å gjøre med pistantrophobien, er støtten tilgjengelig.

Det er mange terapeuter, psykologer og psykiatere med erfaring i fobier, forstyrrelser i D’angst og forholdsproblemer. De kan jobbe med deg for å utvikle en egnet behandlingsplan, som kan inkludere psykoterapi, narkotika eller støttegrupper.

Hva er utsiktene for folk med pistantrophobia?

Behandling for denne fobien kan lykkes med tiden og arbeidet. Få riktig behandling og støtte for en bestemt fobi som pistantrophobien ikke bare hjelper deg med å lære å stole på igjen, men det er også grunnleggende for din generelle helse.

TIL 2016 studio Han fant ut at folk med en bestemt fobi har større sjanse for noen sykdommer, for eksempel:

 • Luftveissykdom
 • hjertesykdom
 • vaskulær sykdom

Når det er sagt, er utsiktene for en fobi som pistantropien positive, forutsatt at du er villig til å forplikte deg i en vanlig terapi og jobbe med helsepersonellene dine for å behandle enhver annen tilstand som kan følge denne diagnosen.

Bunnlinjen

Fobier som pistantrophobien kan forstyrre din evne til å komme i kontakt med andre mennesker.

Selv om fondets problemer som utløser fobien, kan være ubeleilig, over tid kan du lære nye måter å stole på folk og skrive inn et sunt forhold.