Ulykkesforgiftning fra såpe: Symptomer og hva de skal gjøre

Utilsiktet forgiftning fra såpe

L’utilsiktet forgiftning fra såpebaserte produkter kan oppstå som følge av kontakt med husholdningsrengjøringsprodukter som inneholder sterke kjemikalier, inkludert såpe som brukes til å rengjøre kroppen eller hjemme. Når de inntar eller inhalerer disse svært giftige produktene, kan potensielt dødelige symptomer forekomme.

Hvis du tror at noen du kjenner, lider av såpeforgiftning, bør du umiddelbart ringe 911 eller National Poison Control Center (NPCC) på nummer 800-222-1222.

Hva er tegn og symptomer på’såpeforgiftning?

Tegn og symptomer på # 8217; såpeforgiftning avhenger av:

 • Produktet du kom inn i
 • Hvordan du tok produktet
 • Hvor mange kontakter du hadde med produktet

Tegnene og symptomene på’såpeforgiftning kan inkludere følgende:

 • Hvis såpe kommer i kontakt med øynene, kan du miste synet eller ha problemer med å konsentrere seg fordi kjemikalier kan brenne øynene dine.
 • Hvis såpe eller vaskemiddel har kommet i kontakt med huden, kan det forekomme irritasjoner, små hull eller til og med brenner på det øvre laget av huden.
 • Hvis du har inhalert røykene av såpebaserte produkter, kan du ha problemer med å puste eller hevelse i halsen. Dette er veldig alvorlig fordi vanskeligheten med å puste eller svelge kan være farlig for livet.

Gastrointestinale symptomer

Hvis du har inntatt såpe, kan du føle smerte eller hevelse i halsen, leppene og tungen. Du kan også manifestere symptomer på gastrointestinal lidelse. Du kan begynne å kaste opp gjentatte ganger, og du kan kaste opp blod. Du kan også prøve magesmerter eller ha blod i avføringen. Avhengig av produktet du har inntatt, kan du også ha brannskader i esophagus.

Andre tegn på såpeforgiftning

Hvis du lider av såpeforgiftning, kan du ha lavt trykk eller hjertefrekvensen reduseres raskt. I alvorlige situasjoner kan ditt hjerte kollapse på grunn av kontakt med kjemikalier.

Blodprøver kan avsløre at blodet eller blodnivået er endret, noe som kan skade dine vitale organer. Dette forekommer ikke alltid med hjemme såper, men kan skje med forgiftningen fra kommersielle rengjøringsprodukter.

Hvilken årsak l’utilsiktet forgiftning fra såpe?

L’Langvarig eksponering for såpe eller husrengjøringsprodukter kan forårsake forgiftning. Folk innser ofte ikke styrken av produktene de bruker. De kan ikke åpne vinduene for ventilasjon fordi de ikke skjønner hvor skadelig å inhalere kjemiske røyk under rengjøring.

Barn driver større risiko for såpeforgiftning. De kan ved et uhell gift om de blir etterlatt uten tilsyn og inntatt eller inhalere såpebaserte produkter.

Hva å gjøre hvis du tror noen har såpeforgiftning

Hvis du eller barnet ditt har inntatt såpe, ringer du umiddelbart NPCC på 800-222-1222. Dette er en gratis og reservert linje for giftereksperter som kan gi deg umiddelbare instruksjoner. Linjen er åpen 24 timer på Xnumx, syv dager i uken.

Giftekontrollspesialisten vil fortelle deg hva du skal gjøre etter, avhengig av deg eller barnets symptomer. De kunne fortelle deg å ringe 911 eller gå til beredskapsrommet med en gang. Prøv aldri å gjøre barnet ditt oppkast eller alle som tror kanskje har blitt forgiftet, med mindre en lege ber deg om å gjøre det.

Det er nyttig å gi giftkontrollspesialisten eller den medisinske profesjonelle typen og mengden såpe som forårsaket forgiftningen. Hvis du kan, bringer den såpebeholderen med deg til beredskapsrommet.

Hvilke behandlingsmuligheter for såpeforgiftningsalternativene?

Behandling for L’såpeforgiftning varierer avhengig av hvordan du ble utsatt for kjemikalier. I de fleste tilfeller vil en lege begynne med å sjekke dine vitale tegn, inkludert:

 • puls
 • temperatur
 • blodtrykk
 • puster

Du bør umiddelbart fortelle det medisinske teamet hvis du vet hvor mye eller hvilken type eksponering du måtte ha såpebaserte produkter.

Behandling for L’såpeforgiftning kan inkludere:

 • oksygen
 • smertestillende stoffer
 • Et puste-rør
 • intravenøse væsker
 • Fjerning av enhver brent hud
 • Hud vanning eller gjentatt lær vasking
 • en bronkoskopi, som består i å sette et videokamera i halsen for å verifisere tilstedeværelsen av brannskader i lungene og luftveiene
 • A’endoskopi, som inkluderer innføring av et kamera i halsen for å kontrollere tilstedeværelsen av brannskader i # 8217; spiserør og mage

L’forgiftning kan være farlig for livet. Det er nødvendig å få behandling for å forhindre alvorlige komplikasjoner, inkludert hjerneskade og vevsdød.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Utsiktene avhenger av mengden kjemisk som du har blitt utsatt for og fra hastigheten som du er i stand til å oppnå behandling. Først kan du få hjelp, jo større gjenvinningsmuligheter.

Hvis kjemikalier har kommet i kontakt med huden, kan det være lettere å gjenopprette dem fordi skaden er for det meste overfladisk. Men hvis du har inntatt såpe, vil utvinningen avhenge av mengden av intern skade forårsaket av kjemisk substans. Mageskader og alle esophagus kan fortsette i flere uker etter inntasting av kjemikalier.

Tips for å hindre L’utilsiktet forgiftning fra såpe

Vær oppmerksom på kjemikaliene du bruker til å rengjøre hjemmet ditt. Pass på at du ikke inntar dem eller inhaliserer dem ved et uhell. Åpne vinduer når du rengjør og sørg for at du gjør pauser for å unngå å holde kontakten med såpe for lenge.

Du bør også holde såpe, vaskemidler og andre produkter for rengjøring av huset trygt og utilgjengelig for barn. Foreldre til småbarn bør være spesielt oppmerksom på enkeltbelastningsvasker vafler for oppvaskmaskin eller vaskeri. Disse kan være attraktive for små barn og er også spesielt farlige. Bare i de to første månedene i 2016 var det 1.903 tilfeller av eksponering for disse ekstra konsentrerte emballasjepakker med vaskemiddel av barn i alderen 5 eller mindre, ifølge American Association of Poison Control Centers. Forbrukerrapporter Anbefaler familier med små barn for å unngå helt bruk av flytende vaskemiddelkapsler.

Du kan også prøve å bruke låser for barn på skap og skuffer. Flere alternativer er tilgjengelige som fungerer avhengig av hvilken type garderobe du vil beskytte. Magnetiske låser kan monteres All’Interiør av skap og skuffer. Klistremerker er en billig og mindre permanent måte å fikse skap, hvitevarer og til og med på badet.

Pass på å lagre såpe og vaskemidler til hjemmet etter å ha brukt dem. Ikke la dem på en teller hvor jeg er i sønnen din. Når flasken eller pakken er tom og du er klar til å kaste den, må du sørge for at du skyller den nøyaktig og kaster den bort trygt.

Ring giftkontroll

L’NPCC kan gi ytterligere informasjon på # 8217; såpeforgiftning. Du kan ringe dem fra hvor som helst i USA på nummer 800-222-1222. Denne tjenesten er gratis, reservert og tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Såper kan være svært giftige. Ring nå NPCC eller 911 for medisinsk behandling hvis du tror at du eller noen du kjenner, har såpeforgiftning.