26 Effekter på røyking Helse på kroppen

Uansett hvordan røyk, tobakk er farlig for helsen din. Det er ingen sikre stoffer i noen tobakksprodukter, fra # 8217; aceton og nikotin tjære og karbonmonoksid. Stoffene som inhalerer, påvirker ikke lungene ikke. De kan påvirke hele kroppen din.

Røyking kan føre til en rekke komplikasjoner pågår i kroppen, samt langsiktige effekter på kroppslige systemer. Mens røyking kan øke risikoen for en rekke problemer i flere år, er noen av effektene på kroppen umiddelbare. Finn ut mer om symptomene og de totale effektene av røyking på kroppen under.

Del på Pinterest

Tobaksrøyk er utrolig skadelig for helsen. Det er ingen trygg måte å røyke på. Bytt sigaretten med en sigar, et rør eller en krokah vil ikke hjelpe deg med å unngå helserisiko.

Sigaretter inneholder ca 600 ingredienser, hvorav mange også finnes i sigarer og hookahs. Når disse ingrediensene brenner, genererer de mer enn 7.000 kjemikalier, ifølge American Lung Association. Mange av disse kjemikaliene er giftige og minst 69 er forbundet med kreft.

I USA er dødeligheten for røykere tre ganger det av folk som aldri røykt. Faktisk sier sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) at røyking er den vanligste & # 8220; årsak til forebyggbar død og # 8221; i USA. Selv om effekten av røyking ikke kan være umiddelbare, kan komplikasjoner og skader vare i årevis. Den gode nyheten er at å slutte å røyke kan invertere mange effekter.

Sentralnervesystemet

En av ingrediensene i tobakk er et stoff som endrer stemningen som heter nikotin. Nikotinen når hjernen din om noen få sekunder og får deg til å føle deg mer energisk for litt & # 8216;. Men når L’Effekt forsvinner, føler du deg trøtt og trang for mer. Nikotin er ekstremt vanedannende, grunnen til at folk finner så vanskelig å slutte å røyke.

L’fysisk avholdenhet fra nikotin kan kompromittere din kognitive operasjon og få deg til å føle deg engstelig, irritert og deprimert. L’Abstinence kan også forårsake hodepine og søvnproblemer.

Luftveiene

Når du lærer røyk, tar du stoffer som kan skade lungene dine. Over tid fører denne skaden til en rekke problemer. Sammen med økningen i infeksjoner, er folk som røyker i større risiko for ikke-reversible kroniske lungeykdommer som:

  • emfysem, ødeleggelsen av lommer d’luft i lungene
  • Kronisk bronkitt, permanent betennelse som påvirker fôr av lungeslettet
  • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL), en gruppe lungesykdommer
  • lungekreft

L’Abstinence fra tobakksprodukter kan forårsake midlertidig overbelastning og respiratoriske lidelser når lungene og luftveiene begynner å helbrede. L’økning i slimproduksjonen umiddelbart etter å ha stoppet røyking er et positivt tegn på at luftveiene dine gjenoppretter.

Barn hvis foreldre røyker er mer utsatt for hoste, hissing pust og angrep D’astma i forhold til barn hvis foreldre ikke gjør det. De har også en tendens til å ha høyere pneumoniumhastigheter og bronkitt.

Sirkulasjonssystem

Røyking ødelegger hele kardiovaskulærsystemet. Nikotin gjør blodkarene strammet, som begrenser blodstrømmen. Over tid kan den pågående krympingen, sammen med skade på blodkar, forårsake sykdommer av perifere arterier.

Røyking øker også blodtrykket, svekker veggene i blodårene og øker blodproppene. Sammen øker dette risikoen for hjerneslag.

Du er også i størst risiko for forverring av hjertesykdom hvis du allerede har gjennomgått en hjertedisforbindelse, et hjerteinfarkt eller en stent plassert i et blodkar.

Røyking påvirker ikke bare kardiovaskulær helse, men også på helsen til de som omgir deg som de ikke røyker. L’Eksponering for passiv røyking innebærer samme risiko for de som røyker for en ikke-røyker. Risiko inkluderer hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertesykdom.

Tegumentary apparat (lær, hår og negler)

De mest åpenbare tegnene på røyking gjelder hudendringer. Stoffene i tobakksrøyen endrer faktisk strukturen i huden din. En nylig studie viste at røyking øker risikoen for squamous cellekarcinom (hudkreft).

Neglene i hendene og føttene er ikke immun mot effekten av røyking. Røyking øker sannsynligheten for soppspikerinfeksjoner.

Selv håret er påvirket av nikotin. Et eldre studio funnet som øker håravfall, skallethet og # 8217; gripende.

Fordøyelsessystemet

Røyking øker risikoen for kreft til munnen, halsen, strupehodet og alle «esophagus. Røykerne har også høyere krefthastigheter i bukspyttkjertelen. Selv folk som & # 8220; røyk, men ikke inhalerer & # 8221; De driver større risiko for munnkreft.

Røyk har også en effekt på # 8217; insulin, noe som gjør utviklingen av motstand mot insulinet mer sannsynlig. Dette øker risikoen for kontraherende type 2 diabetes og komplikasjoner, som har en tendens til å utvikle seg raskt enn folk som ikke røyker.

Seksualitet og reproduktivt system

Nikotin påvirker blodstrømmen til kjønnsområdene av menn og kvinner. For menn, kan dette redusere seksuell ytelse. For kvinner kan dette forårsake seksuell misnøye ved å redusere smøring og evne til å nå orgasme;. Røyking kan også senke nivåene av kjønnshormoner både hos menn og kvinner. Dette kan føre til en reduksjon i seksuell lyst.

Ta bort

Slutte å røyke er vanskelig, men legen kan hjelpe deg med å lage en plan. Spør dem om det. Det finnes en rekke reseptbelagte legemidler uten medisinsk resept som kan hjelpe deg med å stoppe. Du kan også kontakte vårt ressursenter for å slutte å røyke, som har råd, historier om andre og mer. Det er fordeler både kort og lang sikt i å slutte å røyke. Siden røyking påvirker alle kroppssystemer, finner du en måte å slutte på, er det viktigste trinnet du kan gjøre for å leve et lengre og lykkeligere liv.