Hudutslett på pannen: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Du kan legge merke til rødhet, fremspring eller annen irritasjon på pannen. Dette utslettet kan skyldes mange forhold. Du må overvåke symptomene dine for å avgjøre hva som forårsaker utslett for å behandle det. Noen hudutbrudd på pannen krever medisinsk behandling.

Symptomer på utslett på pannen

Mange forhold kan forårsake hudutbrudd på pannen, slik at du kan finne deg selv med ett eller flere av følgende symptomer på huden din:

 • rødhet
 • dunke
 • skade
 • blinkers
 • klø
 • peeling
 • stige
 • opphovning
 • dryppende
 • blødning

Også, kan du finne andre ikke-relaterte symptomer alle’utslett på pannen. Disse kan inkludere influensalignende symptomer.

Årsaker til kutane utbrudd på pannen

Infeksjoner og virus

A’infeksjon eller et virus kan være kilden til’utslett på pannen. Disse tilfellene vil trolig ta en lege besøk for å diagnostisere og behandle utslett;.

Staph bakteriell

Denne typen infeksjon kan være mer kjent som Staph-infeksjon. Det er forårsaket av bakterier som lever på huden din. Og mer vanlig av hudinfeksjon i USA.

Du vil sannsynligvis bidra med en Infeksjon på 8217; Staphylococcus infeksjon gjennom en hudpause. Noen Staphylococcus-infeksjoner vises bare som en kvise eller en lesjon som virker betent og irritert.

En alvorlig type Staph-infeksjon er kjent som MRSA. En’Staph infeksjon krever en lege oppmerksomhet.

Vannkopper

Synlige tegn på varicella er en Pruriginøs utslett, blærer og flekker på huden. Blærene er fulle av væske. Skare er åpnet og dannet.

Du vil nok ha andre symptomer på grunn av dette viruset, som feber, tretthet og hodepine. Tilstanden er smittsom opp til en uke etter det første utseendet på’utslett.

Meslinger

A’utslett forårsaket av meslinger vil oppstå flere dager etter å ha begynt å legge merke til andre symptomer som:

 • en høy feber
 • Røde og vannaktige øyne
 • en rennende nese

Du kan også ha hoster og flekker i munnen din.

L’uregelmessig rødt utslett som følger disse symptomene noen dager senere, vil starte alle «8217; hår og panne hengende. L’utslett vil spre seg i kroppen din og vil forsvinne etter noen dager.

Impetigo

L’Impetigo er en form for gruppe streptokoksinfeksjon a. Du kan også referere til dette som en streptokokker. Du kan tenke på Streptococcus, men du kan også kontrakte Streptococcus på huden.

L’Impetigo vises som små pruriginøse røde flekker som kan gruppere på ansiktet. Flekkene vil til slutt åpne og cholish. Denne fasen er smittsom hvis noen andre berører området. Til slutt vil flekkene bli qureped og vises gulaktig.

Denne infeksjonen er vanlig i varme måneder.

Follikulitt

Follikulitt oppstår når en hårfollikkel er infisert eller irritert. L’Resulterende hudutslett kan være rød, uregelmessig og pruriginøs.

Du kan kontrakt follikulitt fra:

 • en’Staph infeksjon
 • Bakterier i # 8217; varmt vann (som et badestamp)
 • Overdreven vekst av bakterier gjær på huden
 • A’irritasjon etter barbering
 • Ha et slettet immunsystem

Ringorm

Denne soppinfeksjonen ser ut som en «8217; sirkulær eller ringeløs utslett. L’rød, skumlet og pruriginøs utslett kan starte små og ekspandere til ringer mens du sprer seg over pannen. Denne tilstanden kan være utbredt til andre.

Du kan kontrakt ringorm på pannen ved å dele en pute eller en lue med noen som har tilstanden.

helvetesild

L’Herpes Zoster starter som en smertefull og brennende følelse og utvikler seg med områder med små blærer etter noen dager. Blærene vil briste og krasje over med tiden.

Du kan ha dette utslettet i den endelige fasen i maksimalt en måned. Denne tilstanden skyldes det samme viruset som forårsaker vannkoppen, som bor på kroppen din som et virus inaktivt i årevis.

Allergier

Din hudutslett på pannen kan være et resultat av en allergisk reaksjon. Det finnes forskjellige typer allergiske reaksjoner som kan slå huden.

Kontakteksem

Dette utslettet er resultatet av hudkontakt med et stoff som det er allergisk. Kontakt dermatitt kan virke som en’utslett på pannen

 • rød
 • tørke
 • sprakk
 • ubøyelig
 • blinkers
 • gråte
 • Fiery
 • kløe
 • smertefullt.

Det kan også virke urticaria.

Du kan være mer utsatt for å kontakte dermatitt på pannen fordi det kommer i kontakt med mange vaskemidler, såper, sminke, sjampo og andre hår- og ansiktsprodukter som inneholder irriterende kjemikalier og andre stoffer.

Atopisk dermatitt (eksem)

En annen type allergisk utbrudd er atopisk dermatitt eller L’eksem. Dette utslettet kan virke som rødt, tørt og pruriginøst. Vanligvis oppstår det i flekker på huden.

Du kan ikke bry deg om eksemet. Det er en kronisk tilstand. Du vil legge merke til at den går og kommer og kan forverres hvis du blir utsatt for en utløser, som kaldt og tørt klima.

Autoimmun

De autoimmune forholdene oppstår på grunn av en overdreven reaksjon av immunforsvaret. De oversetter til en rekke symptomer. Noen autoimmune-systemer manifesterer seg som kutane utbrudd, for eksempel psoriasis.

Denne kroniske autoimmune tilstanden vises i mange former, men vises ofte rødt, skumlet og uregelmessig på huden. Kutane utslett forårsaket av psoriasis er og kommer til kroppen og kan utløses av noen miljøfaktorer som stress.

Andre hudforhold

Kviser

L’Akne er en veldig vanlig hudtilstand, som slår Fra 40 til 50 millioner folk i USA på et gitt tidspunkt.

L’akne er forårsaket av porene blokkert og kan bli smittet hvis bakteriene trenger inn i porene. Denne tilstanden kan virke rød og betent hvis infeksjonen er under huden eller kan vises som knuter eller hudskader.

Flass

Du kan føle kløe og peeling av huden på pannen på grunn av flass. Dette skjer når C’er en «8217; rikelig med gjær på huden eller når hodebunnen er irritert av en kjemisk eller overflødig olje i huden.

Rosacea

Dette er en kronisk tilstand som kan forårsake rødhet i ansiktet og fremspringene. Oppstår når kroppen din sender mer blod til hudoverflaten.

Du kan prøve en’rosacea utslett på grunn av utløsende faktorer som alkohol, bestemt mat, sol og stress. Kvinner, de med lett hud og middelaldrende de er de mest følsomme for denne tilstanden.

Andre årsaker

Varmeutslett, svetteutbrudd og solbrenthet

L’utslett på pannen kan være et resultat av varmeeksponering, svette eller sol. Du kan ha rød eller rosa blæreblære og blærer, eller huden din kan virke rød eller rosa.

L’utslett kan oppstå på grunn av overdreven fuktighet eller dressing. Du kan ha en’varmeutbrudd eller en, svetteutbrudd hvis du trener eller varm og fuktig mens du hadde på seg en lue eller et band.

Du er utsatt for forbrenninger hvis du utsetter din bare hud i solen uten solkrem og beskyttende klær.

Understreke

Det er mulig at utslett på pannen skyldes stress. Stress kan utløse andre forhold som kan forårsake utslett, eller hudutslett kan være responsen til kroppen din til stress.

Narkotika og allergier mot narkotika

Du kan ha en’utslett på pannen på grunn av stoffene du ansetter eller # 8217; bruk av narkotika. Du kan merke en’utslett noen dager etter å ha startet et nytt stoff eller hvis du har blitt utsatt for solen under ansettelse av et lysfølsomt stoff.

Dette utslettet kan virke noen fargede flekker i starten og spre seg over tid.

Meningitt

A’farget hudutslett på pannen eller andre kroppsdeler av lilla, rosa eller lys rød farge ledsaget av influensalignende symptomer, stiv nakke og hodepine kan være tegn på A’veldig alvorlig infeksjon kalt meningitt.

<Stevens-Johnson syndrom

En sjelden årsak til utslett som kan forekomme på pannen og andre deler av kroppen er Stevens-Johnsons syndrom. Det vil vises som en rødt eller lilla utslett og vil bli ledsaget av andre influensalignende symptomer. Du trenger umiddelbar medisinsk behandling med denne tilstanden.

Utslett på pannen under andre omstendigheter

Hudutslett på pannen hos barn

Hudutbruddene på pannen hos barn er sannsynligvis relatert til en av årsakene som er nevnt ovenfor. Du bør kontakte barnets lege dersom barnet ditt utvikler en rash på pannen for en rask diagnose og behandling.

Legen din vil undersøke barnet ditt og be om informasjon om andre symptomer. Noen bekymringsfulle symptomer som kan følge med hudutbruddet, kan inkludere diaré, feber og blærer i huden.

Utslett på pannen sammen med # 8217; HIV

Du kan ha en’utslett på pannen hvis du har hiv l & # 8217;. Du kan oppleve en’utslett fra HIV All’start på kurset. Infeksjon eller på en annen tid.

Utslett er en av de mer utbredt Bivirkninger av narkotika for HIV. Du kan også være mer utsatt for A’utslett på pannen for en av årsakene som er nevnt ovenfor, fordi immunforsvaret ditt er kompromittert. Kontakt lege for utslett på pannen hvis du har HIV L & # 8217.

Hudutslett på pannen under graviditeten

Du kan oppleve en rekke endringer på huden din under graviditeten som kan forårsake hudutslett på pannen. Hormonelle endringer kan forårsake en hud mørkere (kalt melisma) og L’akne. Etter graviditeten din, bør huden gå tilbake til normal.

En av betingelsene for hudrelatert graviditet er kolestasten av graviditet. Dette er når dine økte hormoner forstyrrer gallen i galleblæren.

Cholestasi kan forårsake en veldig pruriginær hud og kan vises på noen del av kroppen, spesielt hender og føtter. En lege må konsulteres umiddelbart hvis dette skjer.

Diagnose av A’utslett på pannen

Du kan bestemme deg for å spørre diagnosen til en lege hvis utslett på pannen er alvorlig, vedvarer eller er ledsaget av andre symptomer. Legen din vil undersøke dine fysiske symptomer, du vil diskutere noe annet symptom med deg og vil kunne bestille tester for å bestemme årsaken til # 8217; utslett.

Hudutslett på behandling av pannen

Noen behandlinger for noen hudutbrudd på pannen inkluderer:

 • Infeksjoner eller sopp. Du må kanskje foreskrive antibiotika eller antifungale legemidler.
 • Kroniske forhold som atopisk dermatitt, rosacea og psoriasis. Unngå utløsere.
 • Kontakteksem. Unngå produkter eller stoffer som forårsaker irritasjon.
 • Varmeutslett, solens solbrenthet og lysfølsomme stoffer. Beskytt huden din fra # 8217; soleksponering.
 • Akne og andre hudsykdommer. Bruk aktuelle kremer eller medisiner som anbefales for den spesifikke tilstanden.

Kontakt lege før du behandler utslett på pannen for å sikre at du bruker de riktige metodene for å lindre symptomene.

Når skal du se en lege

Kontakt lege hvis du mistenker at utslett er et symptom på en mer alvorlig tilstand. Andre grunner til å se en lege inkluderer hvis L’utslett:

 • sprer seg
 • det er smertefullt
 • er ledsaget av feber eller influensalignende symptomer
 • blinkers
 • Smittet

Se også en lege dersom utslettet vedvarer i lengre tid.

Ta bort

Mange hudforhold og andre helsemessige forhold kan forårsake en og # 8217; utslett på pannen. Å redusere symptomene på’utslett, konsulter en lege for en korrekt diagnose og behandlingsplan.