HAPHEPHOBIA: Forståelse av frykt for berøring

Beskrivelse

Folk med hafobia er redd for å bli rørt. Med Aphefobia kan den menneskelige berøring være overveldende og til og med smertefulle. I noen tilfeller er frykt spesifikk for ett kjønn, mens i andre tilfeller er frykt bekymret alle mennesker.

L’Afophobia kan også angis som Tixofobia eller Afefobia.

Symptomer

Haphephobia er mer enn bare rystet innover når noen gir deg en uønsket omfavnelse eller invaderer din personlige plass på t-banen. I stedet er det ofte en lammende frykt som kan ha en ødeleggende effekt på livet ditt hvis det ikke er behandlet. Denne følelsen av lammelse er hva noen som bare er ubehagelig med følelser fra noen som har en ekte fobi.

I tilfelle av Aphefobia, C’Det er ofte en fysisk reaksjon på berøringen som kan inkludere:

 • panikk anfall
 • urticaria
 • svime av
 • kvalme
 • Palpitasjoner
 • hyperventilasjon

I noen tilfeller kan frykt bli så intens å utvikle L’agorafobi. L’Agorofobi er en lidelse d’angst der en person unngår steder og situasjoner som forårsaker angst. I tilfelle av mennesker med Hafobia, kan de unngå situasjoner som kan føre til å bli rørt.

Diagnose

L’Afobia ligner andre spesifikasjonsfobier, men begge mellom sjeldnere. I følge Nasjonalt institutt for mental helse, Mer enn 10 millioner voksne har en fobi av noe slag. Det er ikke kjent hvor mange mennesker lider av hafobia.

L’Afebia diagnostiseres med de samme kriteriene som den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser skisserer for å diagnostisere en bestemt fobi. Følgende kriterier må være fornøyd med å bli diagnostisert med en fobi:

 • Personen viser en overdreven eller irrasjonell frykt for situasjonen (i dette tilfellet, menneskelig berøring).
 • L’Eksponering for situasjonen forårsaker en umiddelbar angstrespons eller et panikkanfall.
 • Personen vet at frykt er overdreven og irrasjonell.
 • Situasjonen er aktivt unngått når det er mulig.
 • L’unngåelse eller # 8217; angst forstyrrer personen til personen til å fungere i normale daglige aktiviteter.
 • Hva er årsakene til’Aphobia?

  Det er ingen kjent årsak til Hafobia. Noen forskere mener at folk er født med det, eller at en endring i cerebralfunksjonen kan spille en rolle. Andre tror det er forårsaket av traumatiske tidligere erfaringer. Det kan være mer sannsynlig å utvikle seg i de som har lidd seksuell vold eller et annet traumer. Les videre for å lære mer om fobiene.

  Hvordan håndtere epophobia

  Det er ingen og nr. 8221; For L’Afobia, men det er behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

  Terapi dell’eksponering

  I denne form for behandling er du sakte utsatt for den fryktede situasjonen & # 8211; I dette tilfellet er det opp til?. Med en kvalifisert terapeut kan du lage et trygt miljø der du langsomt kan tillate deg å bli mer komfortabel med frykten din. Gjentatte positive erfaringer gjennom displayet kan sakte endre dine negative følelser mot berøring.

  Medisinering

  Bruce Cameron, en autorisert konsulent i Dallas, Texas, som tar seg av mennesker som lider av Hafobia, sier at folk med hafobia ofte lider av angst eller depresjon. I noen tilfeller er det nyttig å behandle forholdene ovenfor med antidepressiva eller benzodiazepiner for angsten.

  Behavioral Therapies

  Behavioral kognitiv terapi, inkludert dialektisk atferdsterapi eller hypnose, kan noen ganger hjelpe folk å få kontroll over fôr og fobs.

  Når skal du søke hjelp

  Noen spesifikasjonsfobier kan være selvstyrt, men hvis frykten for berøringen forstyrrer arbeidet ditt, din familie eller ditt personlige liv, så er det på tide å søke hjelp. Først starter behandlingen, desto lettere. Med tilstrekkelig behandling kan de fleste med Afobia føre til et fullt og sunt liv.