Bone erosjon med revmatoid artritt: ledelse og mer

Beskrivelse

L’reumatoid artritt (RA) er en kronisk inflammatorisk sykdom som påvirker ca. 1.3 millioner amerikanere, ifølge American College of Rheumatology.

L’Ar er en autoimmun sykdom hvor immunsystemet feilaktig angriper vev og kroppsceller. Sykdommen er forskjellig fra andre immunforhold, da det hovedsakelig påvirker fellesbelegget.

Denne progressive sykdommen forårsaker ikke bare artikulær betennelse, men kan føre til skade på artikulasjon og deformitet. Skader er resultatet av # 8217; ben erosjon.

L’Bone Erosjon er et sentralt trekk ved # 8217;. Risikoen øker med alvorlighetsgraden av sykdommen og er preget av tapet av beinvev i enkelte deler av kroppen.

Selv om det ikke er noen kur for L & # 8217, kan du klare og redusere utviklingen av # 8217; ben erosjon. Her er hva du trenger å vite om’Bone Erosjon, inkludert forslag til forebygging og ledelse.

Fordi det forekommer’ben erosjon?

L’AR forårsaker kronisk betennelse, som fører til en gradvis ben erosjon. De klassiske symptomene på’inkludere hovne ledd, felles stivhet og leddsmerter. Noen mennesker har også tretthet og tap av appetitt.

L’AR påvirker ofte de minste leddene som hender, føtter og fingre, så i disse leddene kan det forekomme i eller # 8217; ben erosjon. Det kan også påvirke andre kroppsledd som knær, albuer, hofter og skuldre.

L’Bone Erosjon og # 8217; Ar er forbundet fordi den kroniske betennelsen stimulerer osteoklaster, som er celler som bryter ut beinvev. Dette fører til en prosess kjent som Bone Reabsorpsjon.

Vanligvis er Bone Reabsorpsjon en del av den normale mineraljusteringen som er nødvendig for å balansere vedlikehold, reparasjon og remodeling av beinene. Prosessen blir imidlertid ubalansert i mennesker med AR, noe som resulterer i rask nedbrytning av mineralisert vev.

L’Bone Erosjon kan også oppstå når det er et betydelig antall inflammatoriske cytokiner i kroppen. Cellene frigjør disse små proteinene for å stimulere immunforsvaret til å bekjempe sykdommer.

Noen ganger løser kroppen imidlertid en overdreven mengde cytokin. Dette kan føre til betennelse og hevelse og til slutt skade på ledd, bein og vev.

Hvordan håndtere bein erosjon med ra

L’ben erosjon kan utvikle seg tidlig og forverres gradvis. I noen mennesker kan bein erosjon begynne innen noen få uker fra diagnosen AR. Av 10 prosent av folk som mottar en diagnose av arosjonen etter 8 uker. Etter 1 år eksperimenterer opptil 60% av folk med erosjoner.

Siden den progressive bein erosjon kan forårsake funksjonshemming, bremsing av eller helbredelse, kan erosjonen bidra til å forbedre kvaliteten på livet ditt. Men når & # 8217 oppstår; erosjon, er det sjelden reversible.

Det er ikke umulig, skjønt. Det var noen forhold Koble til L’bruk av modifiserende antirefaktiske stoffer sykdommen (DMARD) med evnen til å redusere fremdriften av bein erosjon.

Hver mulighet for å reparere eller helbrede benet erosjon begynner med kontrollen av’betennelse. Dmards er ofte den første linjens behandling for L & # 8217;. Selv om smertestillende stoffer kan behandle symptomer som smerte og stivhet, målretter DMARD-målet spesifikke immunsystemceller som er ansvarlige for å markedsføre Dell’betennelse.

Dette kan hjelpe L’Ar å gå inn på remisjon og redusere utviklingen av sykdommen. Disse stoffene kan også stoppe L’Bone Erosjon og bidra til å reparere enhver eksisterende erosjon, selv om narkotika kanskje ikke helt reparerer beinene.

Tradisjonelle Dmards består av orale stoffer som metotrexato.

Når disse stoffene ikke klarer å kontrollere betennelsen, kan legen anbefale å bytte til en biologisk som:

  • Certizumab (Cimzia)
  • Etanercept (Enbrel)
  • Adalimumab (Humira)
  • Abatacept (orencia)
  • Infliximab (Remicade)
  • Golimmab (Simponi)

Den biologiske er en annen type DMARD. I tillegg til å målrette mot konkrete immunsystemceller som forårsaker betennelse, blokkerer kjemikalier som cytokiner som signaliserer eller fremme betennelsen.

Når betennelsen er under kontroll, kan selve benetosjonen redusere og begynne å helbrede. Selv kontrollen av’betennelse er viktig fordi mindre betennelse reduserer stimuleringen av osteoklaster. Dette kan også redusere benet erosjon.

Legen kan også anbefale en terapi for å undertrykke osteoklaster. Dette inkluderer anti-absorpsjonsmedisiner som omhandler benfall og andre beinproblemer, som bifosfonater og denosumab (XGeva, Prolia).

Hindrer benet erosjon med ra

L’Bone Erosjon er et sentralt element av AR, og du kan ikke være i stand til å forhindre det helt. Men behandler tidlig L’betennelse er en av de beste måtene å beskytte leddene. Snakk med legen din om symptomer som smerte og felles stivhet, rødhet, kronisk tretthet, vekttap eller lav klasse feber.

C’er også en assosiasjon Mellom bein erosjon og lav ben mineral tetthet. Derfor kan vedlikehold av sunne bein også forhindre eller redusere benet erosjon.

Noen måter å styrke beinene dine inkluderer:

  • Vurder L’antagelse om fotball og vitamin D-kosttilskudd. Voksne krever vanligvis ca. 1000 milligram (mg) fotball om dagen og 600 internasjonale enheter (UI) av vitamin D hver dag, ifølge Mayo Clinic. Før du starter et nytt tillegg, snakk med legen din.
  • Gjør regelmessig trening. A’vanlig fysisk aktivitet kan styrke muskler og fremme sterke bein. Start sakte og inkorporere en blanding av kardioøvelser og styrketreningsaktiviteter. Lav effektøvelser som å gå, yoga og svømming er gode utgangspunkt.
  • Slutt å røyke. L’Tobaksbruk kan svekke beinene, samt overdreven alkoholforbruk. Søk på måter å slutte å røyke og redusere alkoholinntaket. Generelt bør kvinner ikke drikke mer enn en drink om dagen, og menn bør begrense den to drikkerekrutteringen om dagen.
  • Rediger stoffene dine. Selv L’langsiktig bruk av noen stoffer som omhandler betennelse, som prednison og metotrexat, kan skade beinene. Snakk med legen din for å redusere doseringen eller bytte til en annen medisin når betennelsen har blitt forvaltet effektivt.

L & # 8217;

L’Bone Erosjon er en typisk begivenhet hos personer som bor med ra. Reduser betennelse kan hjelpe deg med å føle deg bedre og forhindre progresjon. Startbehandling kan for tidlig øke kvaliteten på livet ditt og redusere risikoen for funksjonshemning.