Giftig Megacolon: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er den giftige Megacolon?

L’Crassus-tarmen er den nedre delen av fordøyelseskanalen. Inkluderer L’Vedlegg, kolon og endetarm. L’Komplett tarmen fullfører fordøyelsesprosessen Absorberende vann og vanning (FECI) ALL’anus.

Noen forhold kan forårsake funksjonsfeil på # 8217; Crassus-tarmen. En av disse forholdene er giftig Megacolon eller Megaretto. Megacolon er et generisk begrep som indikerer unormal dilatasjon av tykktarmen. Den giftige Megacolon er et begrep som brukes til å uttrykke alvorlighetsgraden av tilstanden.

Den giftige Megacolon er sjelden. Er en utvidelse av hele tarmen som utvikler seg om noen dager og kan være farlig for livet. Det kan være en komplikasjon av intestinal inflammatorisk sykdom (som Crohns sykdom).

Hva forårsaker giftig megacolon?

En av årsakene til giftig Megacolon er en intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Intestinale inflammatoriske sykdommer forårsaker hevelse og irritasjon i enkelte deler av fordøyelseskanalen. Disse sykdommene kan være smertefulle og forårsake permanent skade Alle’tynntarmen og Crassus. Eksempler på IBD er ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Den giftige Megacolon kan også skyldes infeksjoner som Clostridium Difficile Colitis.

Den giftige Megacolon oppstår når intestinale inflammatoriske sykdommer forårsaker ekspansjon, ekspansjon og distensjon av tykktarmen. Når dette skjer, kan tykktarmen ikke fjerne gass eller avføring fra kroppen. Hvis gass og avføring akkumuleres i tykktarmen, L’tarmkrassen kunne bryte.

Colon pause er farlig for livet. Hvis tarmen bryter, er bakteriene som normalt er tilstede i # 8217; tarmene frigjøres i # 8217; Abdomen. Dette kan forårsake alvorlig infeksjon og til og med døden.

Det er viktig å merke seg at det finnes andre typer megacolon. Eksempler inkludert:

 • Pseudo-obstruksjon megacolon
 • Îleo del Colon Megacolon
 • Utvidelse av medfødt kolon

Selv om disse forholdene kan ekspandere og skade tykktarmen, skyldes de ikke betennelse eller infeksjoner.

Hva er symptomene på giftig megacolon?

Når giftige Megacolon oppstår, ekspanderer G & # 8217, raskt. Symptomene på tilstanden kan plutselig manifestere seg og inkludere:

 • magesmerter
 • Hevelse Dell’Abdomen (avslappende)
 • Abdominal prestasjon
 • feber
 • Accelerated Heartbeat (Tachycardia)
 • sjokk
 • Sanguinolenta eller rikelig diaré
 • smertefulle tarmbevegelser

Den giftige Megacolon er en farlig tilstand for livet. Hvis disse symptomene er utviklet, kontakt lege umiddelbart.

Hvor giftig Megacolon er diagnostisert?

Hvis du utvikler giftige Megacolon Symptomer, kan legen din bekrefte diagnosen din gjennom en fysisk undersøkelse og andre tester. Vil spørre deg om informasjon om helsehistorikken din og hvis du har en IBD. Legen vil verifisere selv om du har en ømt mage, og hvis du kan høre intestinal støy gjennom et stetoskop plassert på \ 1217;.

Hvis legen din mistenker at du har en giftig Megacolon, kan bestille flere tester. Tilleggstester for å bekrefte denne diagnosen inkluderer:

 • Abdominal radiografier
 • TC skanning av’Abdomen
 • Blodprøver som en komplett Emokromocytometrisk undersøkelse (CBC) og blodelektrolytter

Hvor giftig Megacolon behandles?

Behandlingen av giftig Megacolon involverer vanligvis kirurgi. Hvis du utvikler denne tilstanden, vil du bli innlagt på sykehus. Du vil motta væsker for å hindre sjokket. Sjokk er en farlig tilstand for livet som oppstår når en infeksjon i kroppen gjør blodtrykket raskt redusere.

Når blodtrykket er stabilt, trenger du kirurgi for å korrigere giftige megacolon. I noen tilfeller kan den giftige Megacolon produsere en tåre eller en boring i tykktarmen. Denne tåre må repareres for å hindre kolonbakterier fra å komme inn i kroppen.

Selv om ikke C’det er bore, kan kolon-stoffet svekkes eller bli skadet og må fjernes. Avhengig av’skade enhet, det kan være nødvendig å gjennomgå en colectomy. Denne prosedyren innebærer en komplett eller delvis fjerning av tykktarmen.

Du vil ta antibiotika under og etter intervensjonen. Antibiotika vil bidra til å forhindre en alvorlig infeksjon kjent som sepsis. Sepsis forårsaker en seriøs reaksjon i kroppen som ofte er farlig for livet.

Total proktocolektomi med ileostomi »

Hvordan kan jeg forhindre giftig megacolon?

Den giftige Megacolon er en komplikasjon av IBD eller infeksjoner. Hvis du har et av disse forholdene, bør du følge legen din råd. Dette kan omfatte redigering av livsstil og # 8217; ansette visse stoffer. Etter legenes råd vil bidra til å kontrollere symptomene på IBD, for å forhindre infeksjoner og å redusere sannsynligheten for å utvikle giftig Megacolon.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hvis du utvikler giftig Megacolon og straks ser etter en behandling på et sykehus, vil dine langsiktige prospekter være gode. Leter etter akuttmedisinsk behandling for denne tilstanden, vil forhindre komplikasjoner, inkludert:

 • Perforering (pause) av tykktarmen
 • sepsis
 • sjokk
 • koma

Hvis komplikasjoner av giftig Megacolon oppstår, må legen måtte ta alvorlige tiltak. Komplett kolonfjerning kan be om installasjon av A’ileostomi eller anastomose anal med ileoanal lomme (iPAA). Disse enhetene vil fjerne avføringen fra kroppen din etter at tykktarmen er fjernet.