Hudendringer i tredje kvartal

Beskrivelse

Hudforhold og kutane utbrudd kan oppstå når som helst under graviditeten. Hovedhuden endres som kan vises mot slutten av graviditeten inkluderer:

Åreknuter

Åreknuter er forstørrede årer som ser ut som vridd strenger og kan være rød, blå eller farge på huden din. De vokser oftere på bena, men de kan også utvikle seg på vulvaen, som er kjent som vulvarsvaricuras.

Åreknuter er vanligere hos kvinner enn hos menn og manifesterer seg oftere under graviditet enn i andre øyeblikk. De kan forekomme under graviditet, men de kan forverres i tredje kvartal. På dette stadiet forårsaker hormonene utvidelsen av venene slik at de kan bære mer blod.

Også, mens livmoren fortsetter å utvide, trer press på den nedre hule venen, venen som bærer blod fra bena og til hjerter.

Selv om åreknuter ikke anses som et medisinsk problem, kan de være smertefulle. Noen måter å minimere åreknuter inkluderer:

Varicose-venene vil trolig forbedre seg etter fødsel, men ellers er det flere behandlingsalternativer du kan diskutere med legen din.

Edderkopp snø

Spider’s Snøer ligner på åreknuter som de er forårsaket av dilaterte blodkar. Imidlertid oppstår edderkopper snø i små blodårer som ligger like under overflaten av huden.

Edderkoppen snøen vil vises som overflødige røde linjer som grener av fra et sentralt punkt. De er sjelden smertefulle, men noen mennesker kan ikke like deres utseende. Mesteparten av tiden vil de forsvinne etter levering.

Kutane utslett

Noen ganger kalt pruriginøse papules ortikk og graviditetsplater (Pappp), er lesjonene karakteristiske røde, hevede og pruriginøse. L’utslett har en tendens til å lokalisere i strekkmerker, selv om det også kan vises på lår, skinker eller armer. Årsaken er ukjent, men det er ikke farlig for deg eller ditt barn.

For de fleste kvinner forsvinner Pappp etter fødsel og oppstår vanligvis bare under den første graviditeten. Hvis du opplever dette utslettet og plager deg, ta et bad med D & # 8217 mel; natriumbikarbonat kan gi litt lettelse. Også, å snakke med legen din kan være nyttig. De kunne foreskrive antihistaminer.

Strekkmerker

Strekkmerker er svært vanlige i svangerskapet. Generelt er de røde eller hvite tegn på huden og finnes oftere på brystet, på magen og på den øvre delen av lårene.

Din hud har fibre som lar huden din forlenge og vokse. Imidlertid kan for rask vekst ødelegge disse fibrene.

Strekkmerker er vanligvis fiolett eller rødt når de vises for første gang fordi blodårene i dermis er synlige. De forsvinner vanligvis etter fødsel, men det kan være vanskelig å fullføre dem helt.

Outlook

De fleste hudendringene som oppstår under graviditeten, vil forsvinne etter fødselen. Snakk med legen din dersom noen av endringene i huden din gjør deg ubehagelig, eller hvis du er i tvil. Behandlinger kan foreskrives og bekrefte at endringer ikke er et symptom på en mer alvorlig tilstand.