Gruppe B Personlighetsforstyrrelser: Egenskaper, Behandling og annet

Beskrivelse

Personlighetsforstyrrelser er typer psykiske helsemessige forhold. De kan føre til sammenhengende, langsiktige og usunne tenkning og atferdsmodeller.

Det er tre hovedgrupper av personlighetsforstyrrelser: Cluster A, Cluster B, Cluster C.

Hver klynge har flere unike egenskaper som brukes til å klassifisere symptomer. Grupperte ALLE’Interiør av de tre gruppene Det er 10 personlighetsforstyrrelser. Det er fire personlighetsforstyrrelser i Cluster B, inkludert:

 • Antisosial personlighetsforstyrrelse
 • Personlighet borderline lidelse
 • Histrict personlighetsforstyrrelse
 • Narcissistisk personlighetsforstyrrelse

Du kan bli diagnostisert med personlighetsforstyrrelser fra forskjellige klynger.

Egenskaper

Hver personlighetsforstyrrelse har sine symptomer eller unike egenskaper. Ifølge den femte utgaven av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5), Symptomene må:

 • ha en debut i # 8217; ungdomsår eller tidlig voksen alder
 • stabil over tid
 • forårsake angst eller svekkelse for den enkelte

Personlighet anti-sosial lidelse

Personer med antisosial personlighetsforstyrrelse viser et mønster av forakt og brudd på andres rettigheter. L’bedrag og manipulasjon brukes til personlig gevinst og kan behandle andre med hardhet, eller lyve eller jukse for å samle inn disse personlige fordelene. De kan også være mer tilbøyelige til å begå tyveri. Men de generelt ikke anger for det de har gjort.

Personer med personlig personlighetsforstyrrelse har også økt risiko for narkotikamisbruk eller alkohol.

Borderline personlighetsforstyrrelse

Personer med borderline lidelse av personlighet har ofte ustabile personlige relasjoner. Det kan også påvirke måten du ser deg selv. Symptomene inkluderer:

 • Impulsiv oppførsel
 • Kroniske følelser av vakuum
 • Kroniske forlater følelser
 • Intense episoder av sinne
 • Dash-oppførsel

Personer med denne lidelsen kan også vise selvmordsadferd.

For å lære mer: vær så snill å ikke få meg feil fordi jeg har en borderline personlighetsforstyrrelse »

Histurert personlighetsforstyrrelse

Folk med personlighet histrionisk forstyrrelse forsøker ofte å være midt på # 8217; oppmerksomhet. De kan bruke ulike forskningsadferdelser av & # 8217, ofte i sosialt upassende situasjoner. Disse oppføringene kan inkludere:

 • provoserende interaksjoner
 • Teatralske uttrykk
 • En falsk følelse av intimitet

Personer med denne lidelsen har større risiko for selvmordsbevegelser.

Mer informasjon: Forstå hvorfor folk kutter seg, skjul det og hvordan du hjelper »

Narcissistisk personlighetsforstyrrelse

Folk med denne personlighetsforstyrrelsen tror at de er overlegne for andre. Symptomene inkluderer:

 • Ekstremt negative reaksjoner på kritikk
 • Høy følelse av personlig betydning
 • Bekymring for gode vellykkede tanker
 • Overdreven beundringsbehov
 • Sterk følelse av loven

Folk med denne lidelsen viser ofte mangel på empati og kan dra nytte av personlige forhold for å heve sitt eget bilde.

Risiko årsaker og faktorer

Personlighetsforstyrrelser er sannsynligvis forårsaket Fra en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer.

en studere Han fant en sterk sammenheng mellom borderlineforstyrrelse av personlighet og seksuell traumerhistorie. En annen studere De fant en sammenheng mellom barn som har gjennomgått verbale misbruk fra sine mødre og ulike personlighetsforstyrrelser, inkludert borderline og narcissistiske personlighetsforstyrrelser.

TIL Nylig revisjon De fant også likheter i de anatomiske egenskapene til hjernen til mennesker med klyngens personlighet. Dette antyder at utviklingen av hjernen også kan bidra til disse forstyrrelsene.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han fant en betydelig binding selv blant lidelsene i personligheten til klyngen B og familiehistorie. Å ha en forelder eller en bror med en personlighetsforstyrrelse øker risikoen for å utvikle uorden.

Diagnose

Det er viktig å ikke diagnostisere deg selv eller andre hvis du ser tegnene til en personlighetsforstyrrelse. En personlighetsforstyrrelsesdiagnose bør bare gjøres av en kvalifisert psykisk helsepersonell.

Psykiske helsepersonell bruker DSM-5 til å diagnostisere personlighetsforstyrrelser og andre betingelser for mental helse. For å bli diagnostisert må enkeltpersoner oppfylle kriteriene som er oppført for den spesielle forstyrrelsen.

Du vil sannsynligvis måtte møte en terapeut for forskjellige økter før en offisiell diagnose er laget. I løpet av avtalene dine vil du spørre deg ulike spørsmål om livet ditt, hvorav mange kan virke veldig personlig. Det er viktig å være åpen og ærlig med din mentale helsepersonell. Dette vil hjelpe dem med å gjøre en nøyaktig diagnose.

Ifølge DSM-5 må du oppfylle følgende krav for å motta en diagnose av klyngens B personlighetsforstyrrelser:

 • De første symptomene har dukket opp til begynnelsen av voksenlivet.
 • Hvis du er under 18 år, må symptomene være til stede i minst et år.
 • Symptomene bør ikke skyldes andre spesifikke stressende lidelser eller situasjoner.

Legen din kan også snakke med familiemedlemmer for å få bedre forståelse av symptomer. Dette skyldes at det kan være vanskelig å gjenkjenne symptomene i deg selv. Legen din vil ikke dele de tingene du fortalte dem med familiemedlemmene dine, og du vil heller ikke dele de tingene familien din delte med deg.

Behandling

Behandlingen vil trolig innebære ulike metoder og vil kreve forpliktelse til din side. Legen din kan råde deg til å prøve nye ting under behandling. Og det kan være nødvendig å fortsette å møte den langsiktige legen, selv etter at symptomene har blitt bedre.

Psykoterapi

Psykoterapi er generelt en grunnleggende del av en hvilken som helst behandlingsplan. Noen ganger kalles det også ordbehandling.

Under psykoterapi vil du få muligheten til å uttrykke dine tanker og følelser i et miljø gratis og støtte. Personer med gruppe B personlighetsforstyrrelser kan ha problemer med å etablere et komfortabelt forhold til en terapeut. Du bør ikke ta det som et tegn på at terapi ikke virker.

Legen kan også anbefale dialektisk atferdsterapi (DBT) og atferdsmessig kognitiv terapi (CBT).

DBT brukes til å undervise i nye ferdigheter og oppmuntre til endring. Kan omfatte gruppe eller individuelle økter.

CBT fokuserer på feilsøking og lærer ferdigheter for å identifisere problemer og problemene.

Dressing

Det er ingen narkotika godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av personlighetsforstyrrelser. Noen stoffer kan være nyttige hvis de brukes av den behandlende legen til å håndtere noen symptomer eller å behandle psykiatriske eller psykiske helseforstyrrelser samtidig. Vanlige brukte stoffer inkluderer:

 • Dell & # 8217 stabilisatorer; humør
 • antidepressiva
 • antipsykotika
 • narkotika mot # 8217; angst

Snakk med legen din om potensielle bivirkninger og gi oss beskjed hvis symptomene dine ikke forbedrer eller blir verre. Du bør også unngå å bruke narkotika eller alkohol under rekruttering av disse legemidlene, da de kan øke risikoen for bivirkninger.

Hjelpe en elsket

Hvis et familiemedlem eller en venn har blitt diagnostisert med en personlighetsforstyrrelse, vær solidaritet og gjennomsiktig. La ham få vite det så ikke å dømme når du bryter med grensene dine. De kan ikke alltid fange sosiale signaler, men forsiktig guide dem kan hjelpe dem med å identifisere atferd som kan påvirkes av deres tilstand.

Hvis du tror at noen med Cluster B-symptomer er en fare for seg selv eller andre, ring lokale beredskapstjenester.

Outlook

Personer med gruppe B personlighetsforstyrrelser har ofte problemer med å opprettholde sunne relasjoner og kan vise følelsesmessige og impulsive symptomer. Forvaltningen av denne tilstanden er mulig med behandling, selv om det kan være nødvendig å bruke en kombinasjon av behandlinger, inkludert terapi og i noen tilfeller rusmidler.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester