Hår skadet av varme: hvordan å fikse dem uten haircut

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hvis ditt favoritt frisyre verktøyet gjelder varme, er du sannsynligvis kjent med varmeskader. Selvfølgelig er det estetiske fordeler i # 8217; bruk håret varme, siden det forårsaker cuticle (ytterste lag enn hår):

 • å legge ned
 • Slett naturlig krøllen
 • Frigjør fuktighet
 • Hold en annen form

Mens varmen er et vendepunkt i # 8217; frisyre, kan den også tørke hårkutikket og endre strukturen av hårprotein.

Når håret ditt er skadet av varme, kan de komme til det punktet hvor du føler at kuttet alt er ditt eneste alternativ. Avhengig av tyngdekraften og typen skade, er det ting du kan gjøre for å hjelpe til med å gjenopprette skinnen og styrken på håret ditt uten å kutte dem.

Hvordan identifisere håret som er skadet av varme

Detektorens tegn på skadet hår fra varme er ganske åpenbare. Etter mange fold av fold, kan håret ditt begynne å vise tegn på et overskudd av styling: det er vanskeligere å håndtere og opprettholder ikke sin form, selv når du legger dem i sin tur.

Noen tegn på at håret ditt har blitt skadet av varme, inkluderer:

 • dobbelt tips eller tips som kommer av lett
 • Hvite noduler alle «8217, ende av hårakselen
 • Overdreven tørr hår
 • Grov eller fibrøs hår tekstur
 • Vanskelighetsgrad å stinke håret ditt eller børste dem
 • Hår som tangles og melodier lett
 • hårpause

Hvordan behandle skadet hår fra varmen

Behandlingsalternativene for varmeskade varierer avhengig av hvor skadet hår og hårtype er.

Krøllete hår

Varmeskade er ikke snill med krøllete hår, forårsaker frizz, tangles og en uforutsigbar konsistens. Å gjenopprette en naturlig krølle, konsentrert på holderen av hårfollikelen.

Hårmasker og dype kondisjoneringsbehandlinger rik på fuktighetsgivende ingredienser, som Shea Butter og Argan Oil, kan bidra til å bringe håret tilbake til sitt beste. Velg balsams rik på fuktighet med kokosnøttolje, avokado eller aloe vera for å hjelpe hårsekkene.

Unngå å vaske håret hver dag, siden sjampoen eliminerer sine naturlige oljer. Påfør sjampoen bare på hodebunnen og hårrøttene. Vask håret ditt en gang hver annen dag, i hvert fall til håret begynner å holde krøllete former igjen.

Produkter å prøve:

 • Alger Forsterkende Mask Devacurl Deep Sea Repair
 • Smoothie shea fuktighet kokosnøtt og hibiscus curl forbedrer
 • Pantene reparerer maskehårbehandling for naturlig hår og krøllete strukturert

Rett hår

Varme forårsaket skade kan gjøre tørt og skjøre glatt hår. Det kan også overdrive L’aspekt av doble pigger og gjør håret avslappende vanskeligere. Å bringe håret tilbake til sin prakt, konsentrere seg om å gjenopprette sine naturlige proteiner.

En gjør-det-selv-hårmaske kan være i stand til å forbedre utseendet på håret ditt for en kveld ute, men dette vil ikke løse skade forårsaket av langvarig varme.

Proteinbehandlinger uten skylling med yoghurt, honning og olje d’oliven kan bidra til å gjenopprette naturlige bånd i håret slik at skaden er mindre åpenbar. Kondisjonering Sprayer rik på keratin kan også berolige ødelagte obligasjoner i hårsekkene.

Produkter å prøve

 • Redken Extreme Anti-Snap Leave-In Behandling
 • Forlatt balsamo chi

Kjemisk behandlet hår

Fargestoffer med blekemiddel eller forandre hårformen med permanent kan forårsake varmeskade. Håret ditt kan bli brent av salongbehandlingene, spesielt hvis det gjelder å stå i lange perioder.

For å hjelpe skadet hår fra varmen fra # 8217; kjemisk skjerm, må du kanskje snakke med salongen eller frisøren der håret har blitt behandlet.

En hårmaske eller en dyp stue betinget profesjonell behandling kan være det første skrittet for å gjenopprette hårskinnet. Behandlinger med varm olje designet for hjemmebruk er A’annet alternativ.

Mens du venter på kjemisk behandlet hår for å gjenopprette fra skade forårsaket av varme, prøv å ikke vaske håret hver dag og unngå å bruke varme stylingverktøy. Dette er spesielt viktig i dagene umiddelbart etter misfargingen eller til permanent av håret.

Spirulina condition spray kan også bidra til å gjenopprette bånd til hår.

Produsert for å prøve

 • Det er et 10 mirakelovergangsprodukt

Hvordan forebygge skade

Den beste løsningen for skadet hår fra varme hindrer dem helt. Selvfølgelig er dette ikke alltid mulig, men det er noen påviste strategier som kan beskytte håret ditt.

Følg disse 5 forslagene

 • Skyll håret ditt med kaldt vann. Dette vil bidra til å forsegle hårkutiksen etter dusjen.
 • Hold alltid 5-tommers eller mer hårføner fra overflaten av håret ditt mens du bruker det. EN 2011 studie viste at dette magiske nummeret kan beskytte hårfollikelen. Kan til og med være bedre enn å la håret tørke luften.
 • Bruk et mikrofiberhåndkle på håret etter vask. Dette praktiske produktet bidrar til å akselerere tørkeprosessen, noe som betyr mindre tid brukt under hårføner, mens de tetter hårkakulen.
 • Før du bruker verktøy for varm styling, spray en beskyttende for overflater på håret for å beskytte dem mot skader. Spray som inneholder silikon- og keratin Ingredienser kan forsegle hårkutikkene og gjøre dem mer motstandsdyktige mot varmeskader.
 • Ta frisørene dine varer lenger å sove på en satengpute. Stilene som varer lenger betyr mindre forvirring om morgenen, mindre hyppig sjampo og en lykkeligere chioma. Eksperter anbefaler å begrense L’bruk av varme styling verktøy a en gang i uken.
 • Når å se en profesjonell

  Det er noen tilfeller der den eneste måten å reparere skadet hår fra varme, kutte håret. Hvis hjemmemedisinene ikke virker for å gjøre håret ditt mer håndterbart, kutt et par centimeter, er sannsynligvis den beste måten å minimere L’utseende av varmeskader.

  For en god praksisregel, vær tålmodig med håret ditt i omtrent en måned. Bruk ukentlig en maskerutine ALL’varm olje og balsam uten skylling for å prøve å gjenopprette sin naturlige balanse.

  Hvis du finner ut at håret ditt fortsatt synes merkbart skadet etter flere uker hjemmebehandlinger, se hårpleiepersonen for å lage en behandlingsplan.

  Bunnlinjen

  Den raskeste måten å kvitte seg med skaden forårsaket av varmen til håret er å kutte håret ditt. Men du kan gi håret ditt litt tid før du gjør noe drastisk.

  Det kan være mulig å gjenopprette naturlig konsistens og hår skinner ved hjelp av fuktighetsgivende behandlinger og tilpasninger til hårpleie-rutinen. Tålmodighet er nøkkelen.