Hodepine fra dømmekraft: årsaker og behandling

Hodepine kan bringes tilbake til en rekke årsaker, inkludert tettene til dommen de kommer frem, påvirket eller som må fjernes.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor dommen tenner kan forårsake hodepine og hvordan å behandle smerten av dommen av dommen.

Fremvoksende dømmekraft

Dommens tenner kommer generelt mellom 17 og 25 år. Jeg er ditt tredje sett med molarer, som ligger i baksiden av munnen. De fleste har fire tenner om dommen, to opp og to ned.

Sekund American Dental Association (ADA), Dommenstenner begynner å bevege seg gjennom kjeven og på slutten klaff gingivallinjen ca 5 år etter innsetting av den andre serien av molarer. Denne bevegelsen kan forårsake ubehag, inkludert hodepine.

Tenner av den påvirkede dommen

Hvis dømmekraftene dine vokser feil, anses de som berørte. L’Virkningen er vanlig med dømmekraft, ofte fordi det ikke er nok plass i munnen for å få dem til å vokse. Dette kan indusere dem til:

 • De dukker opp i et hjørne
 • Hold deg låst i kjeften
 • Skyv mot andre molarer

Når dommenes tenner vokser i en munn som ikke har nok plass til dem, kan det føre til bevegelsen av andre tenner, noe som forårsaker uheldig bite. En feilaktig bite kan kompensere for underkjeven, og dette kan forårsake smerte og ømhet, inkludert hodepine.

Andre problemer knyttet til dommenes tenner

Sekund Mayo Clinic, Tennene til dommen som er berørt, kan også forårsake andre problemer som forårsaker smerte og hodepine, for eksempel:

 • Karies. Sammenlignet med de andre tennene, synes karien å være en større risiko for tennene til den delvis berørte dommen.
 • Cyste. Dommenstenner utvikler seg i kjeven i en sekk. Hvis posen fylles med væske og blir en cyste, kan det forårsake kjeveskader, nerver og tann.
 • Gingival. Hvis du har en hit domstol som er delvis brøt, kan det være vanskelig å rengjøre. Dette kan øke risikoen for potensielt smertefull gingival inflammatorisk tilstand kjent som perikularitt.
 • Nærliggende tennskader. En hit dømmekraft kan skyves mot den andre molar, forårsaker skade eller øker risikoen for infeksjon.

Oral kirurgi for dommen tann inkludert

Hvis tænene til dommen som er berørt, forårsaker tannproblemer eller smerte, kan de vanligvis bli kirurgisk ekstrahert. Denne prosedyren Det utføres vanligvis av en tannkirurg.

Oral kirurgi kan forlate deg med en stiv kjeve, som kan føre til spennings hodepine. Intervensjonen i seg selv kan også føre til postoperativ hodepine, inkludert migrene, forårsaket av:

Selv om uvanlige, kan andre komplikasjoner oppstå etter en kirurgisk inngrep av domstol, for eksempel:

 • gips
 • infeksjon
 • Kjeve skade, til de nærliggende tennene, nerver eller bryster

Du kan hindre tennene til den berørte dommen?

Du kan ikke hindre okklusjonen av dommen tann. En tannlege kan overvåke veksten og # 8217; nødsituasjon for dommen tann under regelmessige kontroller. Dental radiografier kan ofte indikere indikasjonen på dømmekraften før utviklingen av symptomer.

Rettsmidler for smerter til dommeren og hodepine

Hvis du føler smerte i tannkjøttet eller hodepine på grunn av tennene til den fremvoksende eller berørte dommen, er det noen hjemmemedisiner som kan gi lettelse.

Skyll med saltet vann

Skyll med varmt vann og salt er et populært middel for smerte forårsaket av nye tenner. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han har vist at skylling med natriumklorid (det vitenskapelige navnet på saltet) og varmt vann kan favorisere helsen til tannkjøttet og drepe bakteriene.

Å holde munnen uten bakterier er spesielt nyttig for fremvoksende dommer. L’Området er vanskelig å rengjøre og tenner av dommen kan forårsake tannkjøttsykdommer Når du bryter tannkjøttet ditt.

Sammen med skylling med varmt vann og salt vil en korrekt daglig oral hygiene også opprettholde munnen ren og fri for bakterier. Dette inkluderer børsting to ganger om dagen og den interdentale tråden minst en gang om dagen.

Ta en aspirin

L’aspirin er et sant og bevist middel for hodepine, selv de som er forårsaket av dommen av dommen. EN 2015 Studio Han har vist at aspirin er effektiv for å redusere dental smerte. Følg instruksjonene på # 8217; etikett og ikke ta mer enn anbefalt dose.

Påfør terapien av varme og kulde

Du kan også prøve varme og kald terapi. Påføring av en ispakke på kinnene kan bidra til å redusere smerte, L’betennelse og hevelse, mens termiske lagre kan oppløse avhandlingsmusklene og forbedre blodstrømmen i # 8217; område;. Disse fordelene kan bidra til å lindre eller unngå hodepine.

Ta bort

Dine tredje molarer, eller dømmekraft kan forårsake ubehag, inkludert hodepine, når de beveger seg gjennom kjeften og dukker opp fra gingivallinjen.

Dental karies eller oral kirurgi for å fjerne vurdering tenner inkludert kan også forårsake postoperative hodepine.

Selv om utvinningen er en typisk behandling for de tilsiktede domene, må ikke alle fjerne dommen av dommen. L’ada anbefale at tænene til dommen blir utsatt for røntgenstråler og overvåket for alle ungdommer og unge voksne.

Fikse en avtale med tannlegen din hvis du har:

 • Akutt og vedvarende smerte
 • Hyppige hodepine
 • Bleeded spytt
 • opphovning