Metabolisk alkalose: Årsaker, symptomer og behandling

COS’er den metabolske alkalosen?

L’metabolsk alkalose er en tilstand som oppstår når blodet blir overdreven alkalisk. Alkalisk er det motsatte av syre.

Vår kropp virker bedre når den syre-alkaliske balansen i blodet vårt bare er litt tilbøyelig mot alkalisk.

L’Alcalosis oppstår når kroppen din har:

  • For mange bikarbonationer som produserer alkalier
  • For få hydrogenioner som produserer syre

Mange mennesker viser ikke noen symptomer på metabolsk alkalose, så du kan ikke vite hvordan du skal ha det.

L’metabolsk alkalose er en av de fire hovedtyper av alcalose. Det finnes to typer metabolsk alkalose:

  • L’alkalose følsom for klorid stammer fra tapet av hydrogenion, vanligvis for oppkast eller dehydrering.
  • L’kloridbestandig alkalose oppstår når kroppen din har for mange bikarbonationer (alkalisk) eller når C’er en bevegelse av hydrogenioner fra blod til celler.

C’Det er også en tilstand som kalles metabolsk acidose som oppstår når blod eller væsker blir overdrevet sure.

Kroppen din kompenserer både alkalosen og # 8217; acidose hovedsakelig gjennom lungene. Lungene endrer blodkinininiteten, slik at det mer eller mindre karbondioksidet under pustet. Nyrene spiller også en rolle ved å kontrollere eliminering av bikarbonationer.

Behandling er nødvendig når disse kompensasjonens naturlige midler ikke er tilstrekkelig.

Behandling av Dell’metabolsk alkalose

Behandling for metabolsk alkalose avhenger av det faktum at din alkalose er
Cloride eller kloridbestandig reaktiv. Det avhenger også av den underliggende årsaken til alkalosen.

Klorid-reaktivt

Hvis du bare har en liten alkalose som reagerer på klorid, kan det bare være nødvendig å lage en diettjustering, hvordan man øker saltinntaket (natriumklorid). Kloridioner vil gjøre blodet ditt mer syre og redusere alkalosen.

Hvis legen din bestemmer at din alkalose trenger umiddelbar omsorg, kan den foreskrive et drypp (intravenøs drypp) som inneholder en saltoppløsning (natriumklorid).

En phlebo er en nesten smertefri prosedyre. Innebærer l’Sette inn en liten nål i en vene av armen. L’nål forbundet med et rør til en steril pose som inneholder salt oppløst i vann. Dette gjøres vanligvis i et sykehusmiljø.

Kloridbestandig

Hvis du lider av alkalosebestandig mot klorider, kan kroppen din bli utarmet med kalium. En natriumkloridløsning WoNdet hjelper Du og du kan forverre ting. Legen din vil søke i stedet for måter å øke kalium.

Du kan øke kaliumnivåene dine:

  • Tar piller som inneholder kaliumklorid fra to til fire ganger om dagen (under ledelse av lege)
  • Motta intravenøs kaliumklorid

Symptomer på metabolsk alkalose

L’metabolsk alkalose kan ikke vise noen symptomer. Folk med denne typen alcalose klager oftere enn de underliggende forholdene som forårsaker det. Disse kan inkludere:

  • Han retched
  • diaré
  • Hevelse på bunnen av bena (perifert ødem)
  • utmattelse

Alvorlige tilfeller av metabolsk alkalose kan forårsake:

  • omrøring
  • desorientering
  • anfall
  • koma

Alvorlige symptomer er vanligere når alkalose skyldes en kronisk leversykdom.

Som kroppen kompenserer til metabolsk alkalose

To organer bidrar til å kompensere metabolsk alkalose: våre lungene og våre nyrer.

Pulmonal kompensasjon

Vår kropp produserer karbondioksid når vi konverterer maten vi spiser i energi i våre celler. Røde blodlegemer i våre årer absorberer karbondioksidet og bærer det til lungene våre for å være utåndet.

Når karbondioksydgass blandes med vannet i blodet, danner den en liten syre, kalt karbonsyre. L’karbonsyre bryter deretter inn i bikarbonat og hydrogenion. Bikarbonationer er alkaliske.

Ved å endre pustehastigheten, kan vi øke eller redusere konsentrasjonen av alkaliske bikarbonationer som beholdes i vårt blod. Kroppen gjør det automatisk i prosessen kalt respiratorisk kompensasjon. Dette er den første og raskere kroppsresponsen.

For å kompensere for alkalosen, sendes signaler for å senke respiratorisk frekvens.

Nyre kompensasjon

Nyrene kan bidra til å bekjempe alkalosen som øker ionionutskillelsen gjennom urinen. Dette er også en automatisk prosess, men det er langsommere enn respiratorisk kompensasjon.

Årsaker til metabolsk alkalose

Ulike forhold nedenfor kan forårsake metabolsk alkalose. Disse inkluderer:

Tap av magesyrer. Dette er den vanligste årsaken til metabolsk alkalose. Vanligvis er det forårsaket av oppkast eller fra # 8217; aspirasjon gjennom et rør for nesefôringen.

Gastrisk juice har et høyt innhold av saltsyre, en sterk syre. Hans tap fører til en økning i blodkaliniteten.

Oppkast kan utlede fra et hvilket som helst antall magesykdommer. Identifisere og håndtere årsaken til oppkast, legen vil ta vare på den metabolske alkalosen.

Overskudd av antacids. L’Bruk av antacidaer fører normalt ikke til metabolsk alkalose. Men hvis du har svake eller syke nyrer og bruker en ikke-absorbert antacid, kan det forårsake alkalose. Ikke-absorberbare antacida inneholder aluminiumhydroksyd eller magnesiumhydroksyd.

Diuretic. Noen diuretika (piller for vann) Vanligvis foreskrevet for hypertensjonen kan forårsake en økning i urinens syreutskillelse. L’økt syreutskill i urinen kan gjøre blodet mer alkalisk.

Hvis du manifesterer alcalose under narkotika som tiazid eller dyious).

Kaliummangel (hypopotassemia). En kaliummangel kan forårsake hydrogenioner som normalt er tilstede i fluidet rundt celler for å bevege seg til cellen inne. L’Fravær av syre hydrogenioner betyr at væsker og blod blir mer alkaliske.

Redusert blodvolum i arteriene (EABV). Dette kan komme fra både et svekket hjerte og hepatisk cirrhose. En redusert blodstrøm kompromitterer kroppens evne til å fjerne alkaliske bikarbonationer.

Hjertesvikt, nyre- eller hepatisk insuffisiens. L’metabolsk alkalose kan skyldes # 8217; insuffisiens av en viktig kropp, som hjertet, nyrene eller leveren. Denne døren Alle’utmattelse av kalium.

En standard saltoppløsning (natriumklorid) kan forverre ting ved å indusere kroppen din for å holde væskene uten å eliminere bake-ionbakeioner som forårsaker alkalose;.

Genetiske årsaker. I sjeldne tilfeller kan et arvet gen være årsaken til den metabolske alkalosen. Fem arvelige sykdommer som kan forårsake metabolsk alkalose er:

  • Barttersyndrom
  • Gitelman Syndrome
  • Liddle syndrom
  • Aldosteronism Remediable med glukokortikoider
  • tilsynelatende mineralkortmiddel overskudd

Diagnose av metabolsk alkalose

For å starte diagnosen, vil legen ta din medisinske historie og vil gjøre deg til en fysisk undersøkelse.

Hvis de mistenker alkalose, vil de gjennomgå blod og urintester. De vil se på oksygenivåene og karbondioksidet i arteriene dine og måler surheten og # 8217; alkaliniteten til blodet ditt.

Forstå ph nivåer

L’surhet eller L’alkalinitet av en væske måles på en skala kalles pH. I # 8217; metabolsk alkalose, er blodets pH høy.

Jo mer nøytral substans, vannet, har en pH på 7. Når pH i en væske faller under 7, blir det syre. Når den overstiger 7, er det alkalisk.

Blodet ditt har normalt en pH mellom 7.35 og 7.45, eller litt alkalisk. Når pH stiger sterkt over dette nivået, har du metabolsk alkalose.

Urinprøve

Legen kan også teste konsentrasjoner av klorid og kaliumioner i urinen.

Når kloridnivået er lavt, indikerer det at du kan svare på behandling med en saltoppløsning. En lav kaliumkonsentrasjon kan indikere en kaliummangel eller en overdreven bruk av avføringsmidler.

Metabolsk alkalose med hypokloremi

L’hypokoremi betyr at du har for lite blodklorid ion.

L’hypoklorisk alkalose er en alvorlig tilstand som kan forårsake sjokk. Det kan komme fra dehydrering og andre årsaker.

Heldigvis kan den behandles med en standard saltoppløsning (salt). Dette kan administreres intravenøs hvis du har et alvorlig tilfelle eller med diettjusteringer i milde tilfeller.

Utsikter av metabolsk alkalose

L’Metabolisk alkalose kommer vanligvis fra alvorlige tilfeller av oppkast som forårsaker tap av syrevæsker i magen. Dette kan vanligvis reverseres med behandling med en saltoppløsning.

Det kan også være et resultat av en kaliummangel eller en kloridmangel. Disse manglene kan behandles med intravenøse væsker eller i små tilfeller med en diettjustering.

Noen tilfeller av alcalose er forårsaket av alvorlig hjerte-, nyre- eller leverforhold nedenfor. Mens alkalosen ofte kan reverseres på kort sikt, må den underliggende tilstanden behandles for en varig kur.

Kontakt legen din dersom du finner nye eller vedvarende symptomer.