HIV-positiv reumatoid artritt: behandling, symptomer og prognose

Beskrivelse

L’reumatoid artritt (RA) er en langsiktig tilstand som hovedsakelig påvirker leddene. Den vanligste formen er HIV-positive ar. En person med denne tilstanden har antistoffer i blodet som hjelper til med å identifisere sykdommen. Disse antistoffene kalles anti-CCP eller reumatoid faktorer (RF). En eller begge kan være til stede. Deres tilstedeværelse er forbundet med betennelsen i leddene og alle symptomene på symptomene på # 8217;.

De med Ra Sieeregative har ikke disse antistoffene tilstede, men viser fortsatt symptomene på den klassiske RA. De med HIV-positive AR generelt har mer alvorlige symptomer og store deformiteter.

Hva er symptomene?

L’AR har en bestemt gruppe symptomer som kan gå og komme over tid. Folk med denne tilstanden vil vanligvis være positivt for reumatoidfaktoren innen ett år med symptomutvikling. Anti-CCPs er mer følsomme og kan manifestere år før du manifesterer symptomene. De spesifikke symptomene på’AR inkluderer:

 • hevelse og leddsmerter, spesielt til de av hender og føtter
 • forskjellige berørte ledd
 • symmetriske ledd
 • Morgen stivhet på ca 45 minutter
 • Forringelse av brusk og # 8217; bein (bestemt av røntgenstråler)
 • Utvikling av faste knuter under huden nær leddene (reumatoid nodules)

Det er andre symptomer på RA som deles med ikke-relaterte forhold. Disse inkluderer:

 • en lett feber
 • Hyppige infeksjoner
 • Konstant tretthet
 • Depresjon
 • anemi

Hvordan diagnostisert l & # 8217;?

Ditt blod vil bli testet for å se om det er anti-CCP eller reumatoid faktorer. Hvis testen returnerer positiv, C’er en 70-80% mulighet å motta en diagnose av ra. Et positivt resultat kan også indikere andre forhold. Derfor er den positive testen ikke nok for en lege å gi en komplett diagnose. En komplett diagnose krever også å se symptomene på # 8217;. Røntgenstråler som viser forverring av brusk og # 8217; bein kan være nyttig for å nå en komplett diagnose, spesielt hvis den er tilstede artikulær skade (erosjon). Du kan utføre ytterligere blodprøver for å verifisere nivået av betennelse i leddene.

Hva er prognosen for HIV-positiv AR?

Personer med HIV-positiv reumatoid artritt kan presentere mer alvorlige symptomer enn de som er seronegative, selv om dette ikke er sant i alle tilfeller. Personer med HIV-positive AR er mer sannsynlig å utvikle revmatoid knuter, vaskulitt og revmatoid lungeproblemer. De har også større risiko for å utvikle tilknyttede forhold, for eksempel kardiovaskulære sykdommer.

Til tross for dette varierer utviklingen av sykdommen betydelig og avhenger av mange faktorer. Derfor er det umulig å forutsi en presis prognose.

Behandlingsalternativer

Siden det for tiden ikke er kur for HIV-positiv AR, fokuserer behandlingen på smerte og # 8217; betennelse og forsøk på å forhindre ytterligere skade på leddene. Tradisjonelt kan behandling for HIV-positiv AR inkludere en kombinasjon av terapi, hjemmepleie, narkotika og kirurgi.

Terapi

Specialist terapeuter av’Ar kan bidra til å endre daglige vaner for å redusere stress på leddene. Spesielle verktøy og enheter er tilgjengelige for å hjelpe daglig drift ved å begrense ytterligere fellesskader.

Hjemmehjelp

Det anbefales at de med HIV-positive ARS vil øve regelmessig. L’Øvelse bidrar til å opprettholde mobile ledd og øke muskelstyrken.

Hvis du opplever en forverring, kan det være nyttig å alternere kalde og varme pakker for å kontrollere smerte og # 8217; betennelse.

Dressing

Den mest brukte medikamenttypen for å hjelpe med HIV-positiv AR er et antiriformatisk legemiddel som modifiserer sykdommen (DMARD). Disse typer medisiner kan redusere utviklingen av AR og bidra til å forhindre ytterligere skade på leddene. Dmarden som mange mennesker har hørt om, er metotrexato.

Du kan også ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen for å håndtere smerte og # 8217; betennelse. Selv steroidmedisiner som prednison er effektive i å håndtere de viktigste inflammatoriske rakettene.

Kirurgi

Når skaden på leddene er ekstrem, kan kirurgi være nødvendig. Noen prosedyrer kan bidra til å forbedre mobiliteten og redusere smerte i alvorlig deformerte ledd. Noen ganger er det nødvendig å fullstendig erstatte leddene. Imidlertid er C’er risikoen for komplikasjoner, for eksempel infeksjoner, med kirurgi. Av denne grunn utføres operasjonen bare i tilfeller hvor fordelene antas å overskride risikoen.

Komplikasjoner

Personer med seropositive reumatoid artritt driver større risiko for å utvikle tilknyttede forhold, spesielt hvis deres tilstand ikke er godt administrert. Noen av forholdene som er forbundet med HIV-positive AR, er:

 • Karpaltunellsyndrom
 • Utbredt betennelse
 • felles skade
 • kardiovaskulære sykdommer
 • Cervikal myelopati

Outlook og når du skal konsultere legen din

Som nevnt ovenfor er det ingen kur for HIV-positiv AR, men effektiv styring av tilstanden betyr at mange mennesker fortsetter å nyte en god livskvalitet.

Du bør gå til legen din så snart du begynner å manifestere en av de kjente symptomene på seroposenta, siden en tidlig diagnose vil bety mindre skadeskader og en langsommere progresjon av sykdommen med farmakologisk behandling.