HIV-positiv reumatoid artritt: behandling, symptomer og prognose

Beskrivelse

L & # 8217; reumatoid artritt (RA) er en langsiktig tilstand som hovedsakelig påvirker leddene. Den vanligste formen er HIV-positive ar. En person med denne tilstanden har antistoffer i blodet som hjelper til med å identifisere sykdommen. Disse antistoffene kalles anti-CCP eller reumatoid faktorer (RF). En eller begge kan være til stede. Deres tilstedeværelse er forbundet med betennelsen i leddene og alle symptomene på symptomene på # 8217;.

De med Ra Sieeregative har ikke disse antistoffene tilstede, men viser fortsatt symptomene på den klassiske RA. De med HIV-positive AR generelt har mer alvorlige symptomer og store deformiteter.

Hva er symptomene?

L & # 8217; AR har en bestemt gruppe symptomer som kan gå og komme over tid. Folk med denne tilstanden vil vanligvis være positivt for reumatoidfaktoren innen ett år med symptomutvikling. Anti-CCPs er mer følsomme og kan manifestere år før du manifesterer symptomene. De spesifikke symptomene på & # 8217; AR inkluderer:

 • hevelse og leddsmerter, spesielt til de av hender og føtter
 • forskjellige berørte ledd
 • symmetriske ledd
 • Morgen stivhet på ca 45 minutter
 • Forringelse av brusk og # 8217; bein (bestemt av røntgenstråler)
 • Utvikling av faste knuter under huden nær leddene (reumatoid nodules)

Det er andre symptomer på RA som deles med ikke-relaterte forhold. Disse inkluderer:

 • en lett feber
 • Hyppige infeksjoner
 • Konstant tretthet
 • Depresjon
 • anemi

Hvordan diagnostisert l & # 8217;?

Ditt blod vil bli testet for å se om det er anti-CCP eller reumatoid faktorer. Hvis testen returnerer positiv, C & # 8217; er en 70-80% mulighet å motta en diagnose av ra. Et positivt resultat kan også indikere andre forhold. Derfor er den positive testen ikke nok for en lege å gi en komplett diagnose. En komplett diagnose krever også å se symptomene på # 8217;. Røntgenstråler som viser forverring av brusk og # 8217; bein kan være nyttig for å nå en komplett diagnose, spesielt hvis den er tilstede artikulær skade (erosjon). Du kan utføre ytterligere blodprøver for å verifisere nivået av betennelse i leddene.

Hva er prognosen for HIV-positiv AR?

Personer med HIV-positiv reumatoid artritt kan presentere mer alvorlige symptomer enn de som er seronegative, selv om dette ikke er sant i alle tilfeller. Personer med HIV-positive AR er mer sannsynlig å utvikle revmatoid knuter, vaskulitt og revmatoid lungeproblemer. De har også større risiko for å utvikle tilknyttede forhold, for eksempel kardiovaskulære sykdommer.

Til tross for dette varierer utviklingen av sykdommen betydelig og avhenger av mange faktorer. Derfor er det umulig å forutsi en presis prognose.

Behandlingsalternativer

Siden det for tiden ikke er kur for HIV-positiv AR, fokuserer behandlingen på smerte og # 8217; betennelse og forsøk på å forhindre ytterligere skade på leddene. Tradisjonelt kan behandling for HIV-positiv AR inkludere en kombinasjon av terapi, hjemmepleie, narkotika og kirurgi.

Terapi

Specialist terapeuter av & # 8217; Ar kan bidra til å endre daglige vaner for å redusere stress på leddene. Spesielle verktøy og enheter er tilgjengelige for å hjelpe daglig drift ved å begrense ytterligere fellesskader.

Hjemmehjelp

Det anbefales at de med HIV-positive ARS vil øve regelmessig. L & # 8217; Øvelse bidrar til å opprettholde mobile ledd og øke muskelstyrken.

Hvis du opplever en forverring, kan det være nyttig å alternere kalde og varme pakker for å kontrollere smerte og # 8217; betennelse.

Dressing

Den mest brukte medikamenttypen for å hjelpe med HIV-positiv AR er et antiriformatisk legemiddel som modifiserer sykdommen (DMARD). Disse typer medisiner kan redusere utviklingen av AR og bidra til å forhindre ytterligere skade på leddene. Dmarden som mange mennesker har hørt om, er metotrexato.

Du kan også ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen for å håndtere smerte og # 8217; betennelse. Selv steroidmedisiner som prednison er effektive i å håndtere de viktigste inflammatoriske rakettene.

Kirurgi

Når skaden på leddene er ekstrem, kan kirurgi være nødvendig. Noen prosedyrer kan bidra til å forbedre mobiliteten og redusere smerte i alvorlig deformerte ledd. Noen ganger er det nødvendig å fullstendig erstatte leddene. Imidlertid er C & # 8217; er risikoen for komplikasjoner, for eksempel infeksjoner, med kirurgi. Av denne grunn utføres operasjonen bare i tilfeller hvor fordelene antas å overskride risikoen.

Komplikasjoner

Personer med seropositive reumatoid artritt driver større risiko for å utvikle tilknyttede forhold, spesielt hvis deres tilstand ikke er godt administrert. Noen av forholdene som er forbundet med HIV-positive AR, er:

 • Karpaltunellsyndrom
 • Utbredt betennelse
 • felles skade
 • kardiovaskulære sykdommer
 • Cervikal myelopati

Outlook og når du skal konsultere legen din

Som nevnt ovenfor er det ingen kur for HIV-positiv AR, men effektiv styring av tilstanden betyr at mange mennesker fortsetter å nyte en god livskvalitet.

Du bør gå til legen din så snart du begynner å manifestere en av de kjente symptomene på seroposenta, siden en tidlig diagnose vil bety mindre skadeskader og en langsommere progresjon av sykdommen med farmakologisk behandling.