Eggstokkreft og livskvalitet: Kosthold, søvn og mer

Del på Pinterest

Eggstokkreft er en type kreft som kommer fra eggstokkene, som er organene som produserer eggene. Denne typen kreft kan være vanskelig å oppdage tidlig, siden mange kvinner ikke utvikler symptomer til kreft utvikler seg.

Når symptomene oppstår, er de ofte vage og ikke spesifikke. Tegnene på eggstokkreft kan inkludere magesmerter og hevelse, tretthet og ryggsmerter.

Eggstokkreft er behandlet med kirurgi eller kjemoterapi for å fjerne eller redusere svulster. Men gjennomgår behandlinger kan fysisk svekke. Og selv etter behandlinger, kan du ønske oss litt og føle deg igjen og gjenoppta dine daglige aktiviteter.

Lav kronisk energi og # 8217; tretthet kan forstyrre livskvaliteten. Dessuten, hvis du er i remisjon, kan du bekymre deg for at kreftavkastningen.

Selv om kreft er uforutsigbar, er det noen måter å føle seg bedre etter behandling.

1. Spis et sunt kosthold

Spise riktig er alltid viktig, men fremfor alt etter behandling av kreft. Et sunt kosthold kan øke din fysiske styrke og forbedre ditt generelle trivsel.

Inkluder mye frisk frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. De American Cancer Society antyder å konsumere ca 2.5 kopper om dagen. Selv om ingen enkelt mat kan hindre eller behandle kreft, er frukt og grønnsaker rik på antioksidanter, fibre, mineraler og vitaminer. Disse kan bidra til å holde kroppens evne til å bekjempe sykdommer.

Vurder også å spise sunne fettstoffer som omega-3 fettsyrer, som laks, sardiner, makrell og avokado. Inkludere proteiner, magert kjøtt og sunne karbohydratkilder som belgfrukter og hele korn for å øke din energi og motstand.

2. Forbedrer kvaliteten på søvnen din

Tretthet etter behandling av kreft er vanlig og kan fortsette i dager eller måneder, og reduserer kvaliteten på livet ditt.

Dine energinivåer kan gradvis bli bedre. I mellomtiden er det viktig å hvile nok om natten. Dette kan hjelpe deg med å føle deg bedre og gi deg mer styrke til å møte dagen.

Sov bare noen timer over natten, i stedet kan det forverre tretthet. Dette kan derfor påvirke humøret og konsentrasjonen.

For å forbedre kvaliteten på søvnen din, prøv å ikke drikke drinker som inneholder koffein 8 timer før Coricarets. Unngå stimulerende aktiviteter før du sover og ikke gjør fysisk trening 2-3 timer før du går i dvale.

Fjern også elektroniske enheter fra soverommet ditt og skaper et komfortabelt sovemiljø. Slå av lysene, musikk og fjernsyn. Lukk gardiner og valuta for å bære øreplugger.

3. Hold deg fysisk aktiv

L’Øvelse kan være det siste du vil gjøre, spesielt hvis du har få energier etter behandlinger. Men den fysiske aktiviteten kan bidra til å forbedre kvaliteten på livet ditt.

L’Øvelse kan forbedre din styrke, energinivåer og kvaliteten på søvn. Også, l’trening kan ha en positiv innvirkning på din mentale helse.

Noen mennesker kan oppleve depresjon under eller etter behandling av eggstokkreft, samt angst eller frykt for deres fremtid. L’Fysisk aktivitet kan stimulere frigjøringen av hormoner i hjernen som kan bidra til å forbedre humøret ditt.

Start sakte med en 10 eller 15 minutters spasertur. Som energinivået ditt forbedrer, kan du øke varigheten og # 8217; intensiteten til dine øvelser. Prøv å sykle, svømme eller bruke utstyr som en tredemølle eller en elliptisk.

De American Cancer Society Anbefaler å sikte på 150 minutters trening per uke. Dette tilsvarer 30 minutters drift fem ganger i uken.

4. Ta det med ro

Etter behandling for eggstokkreft, kan du være ivrig etter å gjenoppta dine normale aktiviteter så snart som mulig. Men det er viktig å holde rytmen. Ikke gjør for mye og for tidlig.

En overdreven innsats kan utgjøre din energi, forårsaker mer tretthet. Også, ta for mye kan føre til stress og påvirke din følelsesmessige tilstand.

Kjenn dine grenser og ikke vær redd for å si nei. Selv om det er viktig å være fysisk aktiv, hør på kroppen din og lær å slappe av.

5. Bli med i en støttegruppe

Bli med i en støttegruppe for eggstokkreft, kan hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på livet ditt. Selv om du er i remisjon, kan det være vanskelig å behandle eller uttrykke hvordan du føler at alt du har gått.

Det er viktig å ha venner og familie med hvem som skal betegnes. Men du kan også ha det gøy å gå til en støttegruppe for eggstokkreft. Her kan du komme i kontakt med kvinner som vet nøyaktig hva du passerer.

De forstår din frykt og bekymringer. Som en gruppe kan du dele dine erfaringer, håndtere strategier og forslag.

Dette er ikke den eneste typen støtte, skjønt. Noen kvinner drar også nytte av individuell rådgivning eller familiegruppens rådgivning. Selv dine kjære kan trenge støtte.

L & # 8217;

Behandlingen av eggstokkreft kan påvirke din fysiske og følelsesmessige helse. Men med den rette støtten og litt & # 8216; av tålmodighet kan du gradvis forbedre livskvaliteten din.

Livet ditt i dag kan være forskjellig fra før. Men å lære å akseptere denne nye normaliteten kan bringe ro og hjelpe deg med å føle deg bedre hver dag.