Forstå hvordan oralterapier fungerer for MS

Del på Pinterest

Multiple sklerose (SM) er en autoimmun sykdom hvor immunsystemet angriper det beskyttende belegget rundt nervene i sentralnervesystemet (SNC). Det sentrale nervesystemet inkluderer hjernen og ryggmargen.

De modifiserende terapiene sykdommen (DMT) er den anbefalte behandlingen for å redusere utviklingen av MS. DMTS kan bidra til å forsinke funksjonshemming og redusere hyppigheten av rehabilitering hos personer med denne tilstanden.

Food and Drug Administration (FDA) har godkjent flere DMTs for behandling av tilbakevendende former av SM, inkludert seks DMTs som tas oralt som kapsler eller tabletter.

Fortsett å lese for å lære mer om Oral Dmts og hvordan de fungerer.

Rolen til b lymfocytter og t lymfocytter.

For å forstå hvordan Oral DMTs bidrar til å behandle MS, må du vite rollen som noen immunceller i MS.

Mange typer immunceller og molekyler er involvert i unormal immunrespons som forårsaker betennelse og skade i MS.

Disse inkluderer T-celler og B-celler, to typer hvite blodlegemer kjent som lymfocytter. De er produsert i kroppens lymfesystem.

Når T-celler beveger seg fra lymfesystemet til blodet, kan de reise til sentralnervesystemet.

Noen typer celler t produserer notater protein som cytokiner, som utløser betennelsen. Hos personer med SM, forårsaker pro-inflammatoriske cytokiner skade på myelin og nerveceller.

B-celler produserer også pro-inflammatoriske cytokiner, som kan bidra til å drive T-celleaktiviteter som forårsaker sykdommer i m. B-celler produserer også antistoffer, som kan spille en rolle i MS.

Mange DMTS fungerer ved å begrense aktiveringen, overlevelse eller bevegelse av T-lymfocytter, b lymfocytter eller begge deler. Dette bidrar til å redusere betennelse og skade i sentralnervesystemet. Noen DMTs beskytter nerveceller mot skader på andre måter.

Cladribine (Mavenclad)

De FDA Godkjent L’bruk av Cladribin (Mavenclad) for behandling av SM-tilbakevendende former hos voksne. Hittil ble studier ikke fullført på P’bruk av Mavenzlad hos barn.

Når noen tar dette stoffet, går han inn i T- og B-lymfocyttene i kroppen og forstyrrer cellens evne til å syntetisere og reparere DNA. Dette betyr at cellene dør, reduserer antall T og B-celler i deres immunsystem.

Hvis du mottar behandling med Mavenclad, vil du følge to narkotikasykluser om 2 år. Hvert kurs vil innebære 2 ukers behandling, adskilt med 1 måned.

I løpet av hver uke av behandlingen vil legen gi deg råd til å ansette en eller to daglige doser av stoffet i 4 eller 5 dager.

Dimethylfumarie (TecFidero)

De FDA Godkjent dimetylfurat (tecfidero) for behandling av å stole på SM-former hos voksne.

FDA har ennå ikke godkjent TecFidera for behandling av M hos barn. Imidlertid kan legene foreskrive dette stoffet til barn i en praksis kjent som bruk & # 8220; off-label & # 8221;.

Selv om ytterligere forskning er nødvendig, utdanning Hittil foreslår de at dette stoffet er trygt og effektivt for behandling av M hos barn.

Eksperter vet ikke nøyaktig hvordan TecFidero fungerer. derimot, forskere De fant at dette stoffet kan redusere overflod av noen typer T og B-celler, samt pro-inflammatoriske cytokiner.

TecFidero ser også ut til å aktivere et protein kjent som en faktor relatert til den erytroid-atomfaktoren 2 (NRF2). Dette utløser cellulære svar som bidrar til å beskytte nerveceller mot oksidativt stress.

Hvis TecFidero er foreskrevet, vil legen råde deg til å ta to 120 milligramdoser (mg) om dagen for de første 7 dagene av behandlingen. Etter den første uken vil de fortelle deg å ta to doser fra 240 mg en dag på en kontinuerlig basis.

DIROXIMEL FUMARATE (VUMERITY)

De FDA Godkjent DROXIMEL FUMARATE (VUMERITY) for behandling av de gjentatte former av SM hos voksne. Eksperter vet ennå ikke om dette stoffet er trygt eller effektivt hos barn.

Vumerity er en del av samme klasse som TecFidero-stoffer. Som en tecfidera antas det å aktivere NRF2-proteinet. Dette aktiverer cellulære svar som bidrar til å forhindre skade på nerveceller.

Hvis behandlingsplanen inneholder vumeritet, vil legen din anbefale deg å ta 231 mg av stoffet to ganger om dagen for de første 7 dagene. Fra det øyeblikket bør du ta 462 mg medikament to ganger om dagen.

Fingolimod (Glenya)

De FDA Godkjent fingolimod (Glenya) for behandling av å stole på SM-skjemaer hos voksne og barn fra 10 år oppover.

FDA har ennå ikke godkjent dette stoffet for behandling av mindre barn, men leger kan foreskrive det utenfor etiketten til barn under 10 år.

Dette stoffet forhindrer en type signalmolekyl kjent som en 1-fosfat (S1P) SPHINGOSIN (S1P) for å binde til lymfocytter T og B. I sin tur forhindrer dette disse cellene i å komme inn i blodet og reise til sentralnervesystemet.

Når disse cellene hindres i å reise til SNC, kan de ikke forårsake betennelse og skade der.

Glenya er tatt en gang om dagen. I folk som veier mer enn 88 pounds (40 kilo), er den anbefalte daglige dosen 0.5 mg. I de som veier mindre enn det, er den anbefalte daglige dosen 0.25 mg.

Hvis du starter behandlingen med dette stoffet og deretter slutte å bruke det, kan du oppleve en seriøs rehabilitering.

Noen mennesker med SM har utviklet en alvorlig økning i funksjonshemming og nye hjerneskader etter å ha forstyrret stoffinntaket;.

Siponimod (mayzent)

De FDA Siponimod (mayzent) godkjent for behandling av SM-tilbakevendende former hos voksne. Så langt har forskere ikke fullført ingen studio på’bruk av dette stoffet hos barn.

Mayzent er i samme klasse som Glenya Drugs. Som Glenya forhindrer S1P fra binding til lymfocytter t og b. Dette forhindrer de immuncellene å reise til hjernen og ryggmargen, hvor de kan forårsake skade.

Mayzent går en gang om dagen. For å bestemme den optimale daglige dosen, vil legen begynne med å undersøke deg for en genetisk markør som kan hjelpe deg med å forutsi svaret på dette stoffet.

Hvis dine genetiske testresultater antyder at dette stoffet kan fungere bra for deg, vil legen din foreskrive en liten dose for å starte. Den foreskrevne dosen vil gradvis øke i en prosess kjent som titrering. L’optimalisere potensielle fordeler ved å begrense bivirkninger.

Hvis du tar denne medisinen og deretter slutte å bruke den, kan forholdene dine bli verre.

Teriflunomide (Aubagio)

De FDA Godkjent bruk av Teriflunomide (Aubagio) for behandling av tilbakevendende former av SM hos voksne. Hittil har ingen studier blitt publisert på P’bruk av dette stoffet hos barn.

Aubagio blokkerer et enzym kjent som dehydrogenase dehydrogenase (Dhodh). Dette enzymet er involvert i produksjonen av pyrimidin, et konstitutiv element i DNA som er nødvendig for syntesen av DNA i lymfocytter t og b.

Når dette enzymet ikke har tilgang til en tilstrekkelig mengde pyrimidin for å syntetisere DNA, begrenser dannelsen av nye lymfocytter t og b.

Hvis du får en forsiktig behandling, kan legen din foreskrive en daglig dose på 7 eller 14 mg.

Andre legemidler som endrer sykdommen

I tillegg til disse muntlige stoffene har FDA godkjent en serie DMTs som injiseres under huden eller administreres ved intravenøs infusjon.

De forstår:

 • Alemtuzumab (Lemtrada)
 • Glatiramer acetat (Copaxone, Glact)
 • Interferon beta-1 (avonex)
 • Interferon beta-1a (rebif)
 • Interferon beta-1b (betaseron, extavia)
 • Mitoxantrone (Novantrone)
 • Natalizumab (Tysabri)
 • Ocrelizumab (OCREVUS)
 • Peginterferon beta-1a (pleGridy)

Snakk med legen din for å lære mer om disse stoffene.

Potensiell risiko for bivirkninger fra DMT

Behandling med DMT kan forårsake bivirkninger, som i noen tilfeller er alvorlige.

De potensielle bivirkningene av behandlingen varierer avhengig av den spesifikke typen DMT du tar.

Noen vanlige bivirkninger inkluderer:

 • hodepine
 • kvalme
 • Han retched
 • diaré
 • kutan utslett
 • hårtap
 • Heartbeat Slowdown
 • rødhet
 • abdominal ubehag

DMTS er også knyttet til en økning i risikoen for infeksjon, for eksempel:

 • innflytelse
 • bronkitt
 • tuberkulose
 • helvetesild
 • Noen soppinfeksjoner
 • LeucenecePhalopathy Progressive Multifocal, en sjelden type hjerneinfeksjon

L’Økt risiko for infeksjon skyldes det faktum at disse stoffene endrer immunsystemet og kan redusere antall hvite blodlegemer i kroppen som bekjemper sykdommer.

DMTs kan forårsake andre alvorlige bivirkninger, for eksempel leverskade og alvorlige allergiske reaksjoner. Noen DMTs kan forårsake økt blodtrykk. Noen kan senke hjertefrekvensen.

Husk at legen din vil gi deg råd om en DMT hvis du tror at potensielle fordeler overstiger risikoen.

Også bor med en ustyrt sm effektivt innebærer betydelige risikoer. Snakk med legen din for å lære mer om potensiell side og gunstige effekter av forskjellige DMTs.

DMT er generelt ikke ansett som trygge for folk gravid eller ammer.

Behandle risikoen for bivirkninger

Før du starter behandlingen med en DMT, bør legen din undersøke deg for aktive infeksjoner, leverskade og andre helseproblemer som kan øke risikoen for & # 8217;.

Legen kan også oppmuntre deg til å motta visse vaksinasjoner før du starter behandlingen med en DMT. Du må kanskje vente flere uker etter mottak av vaksinasjoner før du begynner å ta medisinen.

Mens du mottar behandling med en DMT, kan legen din anbefale deg å unngå visse medisiner, kosttilskudd eller andre produkter. Spør dem om det er stoffer eller andre produkter som kan samhandle eller forstyrre DMT.

Legen bør også overvåke tegn på bivirkninger under og etter behandling med en DMT. For eksempel er det sannsynlig å bestille vanlige blodprøver for å kontrollere antall blodceller og leverenzymer.

Hvis du tror at du har bivirkninger, informerer du umiddelbart legen din.

L & # 8217;

Flere DMTs har blitt godkjent for behandling av MS, inkludert seks typer oral terapi.

Noen av disse stoffene kan være tryggere eller mer egnet til enkelte mennesker enn andre.

Før du begynner å ta en DMT, spør legen din potensielle fordeler og risiko for bruk. De kan hjelpe deg å forstå hvordan ulike behandlinger kan påvirke kroppen din og langsiktige prospekter med MS.

Slik føler du deg for å leve med MS