HPV Gorge Cancer: Symptomer, Risikofaktorer, Behandling, Overlevelsesrate

COS’er HPV-positiv halskreft?

Det humane papillomaviruset (HPV) er en type seksuell overføringssykdom (MST). Selv om det vanligvis påvirker kjønnsorganene, kan det også manifestere seg i andre områder. I følge Cleveland Clinic, Det er over 40 HPV-subtyper med seksuell overføring som påvirker kjønnsorganene og munnen / halsen.

En oral HPV-subtype, kalt HPV-16, kan forårsake hals kreft. Den resulterende kreften kalles noen ganger HPV-positiv halskreft. Fortsett å lese for å lære mer om HPV-Positive Throat Cancer Symptomer og hvordan du beskytter deg.

Hva er symptomene?

Symptomene på HPV-positiv halskreft er lik de med HPV-negativt halsskreft. Imidlertid A 2014 Studio Han oppdaget at HPV-positiv halskreft forårsaker flere tilfeller av nakkehevelse. Den samme studien konkluderte med at en ondt i halsen var mer vanlig i HPV-negativ halskreft, selv om det også kan være et symptom på HPV-positiv halskreft.

Andre mulige symptomer på HPV-positiv halskreft inkluderer:

 • Svelgede lymfeknuter
 • Mal d’ører
 • hovent språk
 • smerte under svelging
 • heshet
 • nummenhet alle’innsiden av munnen
 • Små noduler alle’inne i munnen og rundt halsen
 • Kaster blodet
 • Røde eller hvite flekker på mandlene
 • Uforklarlig vekttap

L’HPV oral kan være vanskelig å oppdage i de tidlige stadiene. Dette skyldes mangelen på åpenbare symptomer. Videre blir ikke alle tilfeller av oral HPV transformert til helseproblemer. Faktisk, Harvard Helse Anslå at mange mennesker ikke har symptomer og at infeksjonen er løst innen to år.

Hva årsaken?

L’HPV muntlig overføres ofte gjennom oralsex, men det er ikke klart hva som får det til å utvikle seg i slottekreft. Noen Undersøkelser antyder at å ha flere seksuelle partnere er koblet til HPV-positiv halskreft. Imidlertid er det behov for videre studier for å forstå forholdet mellom HPV-positiv halskreft og antall seksuelle partnere som noen har hatt.

Husk at mange tilfeller av oral HPV ikke forårsaker noen symptomer, noe som gjør det enkelt for noen som sender det uvitende til en partner. De kan også ta år før hals kreft utvikler seg fra en’HPV infeksjon. Begge disse faktorene gjør det vanskelig å identifisere potensielle årsaker.

De som er i fare?

De Cleveland Clinic Anslå at Quell’1% av voksne slutter med HPV-16-infeksjon. Videre inneholder omtrent to tredjedeler av alle halsekreftene HPV-16-stammer. Dette er grunnen til at den orale HPV anses som en sterk risikofaktor for halskreft. Imidlertid, de fleste med HPV-16-infeksjoner, ender ikke opp med å trekke ut halsskreft.

TIL 2017 Studio Han fant også at røyking kan være en viktig risikofaktor. Selv om røyking ikke nødvendigvis forårsaker en positiv halskreft for HPV, er en røyker og har A’aktiv HPV-infeksjon kan øke den samlede risikoen for tumorceller. Røyking øker også risikoen for negativ HPV hals kreft.

Videre, andre a Nylig nasjonal studie, L’Oral HPV-infeksjon var tre ganger mer vanlig hos menn som hos kvinner, høyrisiko oral HPV-infeksjon var fem ganger mer vanlig hos menn og # 8217; HPV 16 oral var seks ganger mer vanlig hos menn.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Det er ingen enkelt test for å oppdage tidlig oral HPV eller positiv hals kreft alle’HPV. Legen din kan legge merke til oral hals eller HPV kreft tegn under en rutinemessig eksamen. I noen tilfeller oppdages tegn på hals kreft under en tannlegeavtale. Vanligvis er kreft diagnostisert etter at en person har symptomer.

Selv om du ikke har noen symptomer, kan legen din anbefale en screening av oral kreft hvis du er i fare for å utvikle den. Dette innebærer en fysisk undersøkelse av munnen og # 8217; bruk av et lite kamera for å se på baksiden av halsen og vokalstrengene.

Hvordan det blir behandlet?

HPV-positiv halskreftbehandling er svært lik behandling for andre typer hals kreft. Behandlingene for hals-svulster Både positiv HPV og ikke-HPV er like. L’Behandlingsmål er å kvitte seg med tumorceller rundt halsområdet slik at de ikke sprer seg eller forårsaker ytterligere komplikasjoner. Dette kan oppnås med ett eller flere av følgende:

 • kjemoterapi
 • radioterapi
 • Robotic kirurgi, som bruker endoskopi og to instrumenter kontrollert av robot
 • Tumorcelle kirurgisk fjerning

Hvordan kan jeg beskytte meg?

Du kan redusere risikoen for å utvikle HPV eller kreft til den korrelerte halsen ALL & HPV vedtar noen forholdsregler. Husk at HPV ofte forårsaker noen symptomer, så det er viktig å beskytte deg selv selv om det ser ut til at noen ikke har HPV.

Følg disse forslagene for å redusere risikoen:

 • Bruk beskyttelse når du har sex, inkludert kondomer og dental dammer under oralsex.
 • Unngå å røyke og L’Høyt inntak av alkohol, som kan øke risikoen for HPV-positiv halskreft hvis du allerede har HPV.
 • Be tannlegen din om å sjekke om noe uvanlig, som misfargingsflett, i munnen under normal rengjøring av tennene. Kontroller også munnen din i speilet regelmessig for noe uvanlig, spesielt hvis du ofte gjør oralsex. Selv om dette ikke kan forhindre utvikling av kreft relatert til HPV, kan det hjelpe til med å identifisere det først.
 • Hvis du er 45 eller gammel, snakk med din HPV-vaksine lege hvis du ikke er den tidligere mottatt.

Hva er overlevelsesraten?

HPV-positiv halskreft reagerer vanligvis godt på behandlingen, og folk til hvem som har blitt diagnostisert, har en overlevelsesrate fri for sykdom i 85 prosent 90. Dette betyr at de fleste av disse menneskene er i live og fri for kreft fem år etter diagnosen.

Hvem vi er 7 prosent av mennesker i USA i alderen 14 og 69 år har en’HPV-relatert halsinfeksjon, som kan bli til Gorge Cancer. Beskytt deg selv mot HPV-infeksjoner er viktig for å forhindre relaterte helseproblemer, inkludert halsskreft.

Hvis du ofte gjør oralsex, ta vane med å se på innsiden av munnen regelmessig og sørg for at du informerer legen din dersom du finner noe uvanlig.