Kreft Alle & # 039; Aspartam: Forskning, Fakta og mer

Del på Pinterest

Kontroversiell siden dens godkjenning i 1981, L’aspartam er en av de Den mest studerte Menneskelige matstoffer.

Bekymringen om at aspartamet forårsaker kreft eksisterer fra årene «8217; 80 og har oppnådd momentum i midten av året og 9217; 90 etter internett oppfinnelsen.

Mesteparten av informasjonen som sirkulerte på nettet på den tiden var anekdotot, men til dags dato, bekymrer folk fortsatt om aspartamet kan forårsake kreft.

For tiden er det noen motstridende tester på # 8217; aspartam og dens mulige kreftkobling, som vi skal snakke her.

L’aspartam forårsaker kreft?

For å finne ut om et stoff forårsaker kreft to hovedtyper av studier brukes: dyreforsøk og studier på & # 8217;.

Det er viktig å huske at heller ikke vanligvis er i stand til å gi definitivt bevis. Dette skyldes at resultatene av dyreforsøk ikke alltid gjelder for mennesker, og forskjellige faktorer kan gjøre studier på # 8217; mann vanskelig å tolke. Dette er grunnen til at forskere undersøker dyrestudier og på & # 8217;.

Studier som har funnet en forbindelse i dyr

En studie publisert i 2006 i magasinet Miljøhelseperspektiv antydet at meget høye doser aspartam økte risikoen for leukemi, lymfom og andre typer kreft hos rotter.

Forskjellige regulatoriske organer, inkludert mat og narkotikamadministrasjon (FDA), L’European Food Safety Authority og Storbritannikas matstandarder, har bestilt revisjon av kvalitet, analyse og tolkning av denne studien.

Studien fant en rekke feil, inkludert dosene administrert til rotter, som utgjorde 8-2.083 diett brus bokser per dag. Problemene som oppstår i studien var dokumentert L’neste år i en rekke av samme magasin.

Ingen av regulatoriske byråer har endret sin posisjon på sikkerheten til aspartamet og konkluderte med at aspartamet er trygt for konsum.

Studier som har funnet en forbindelse hos mennesker

TIL forhold Publisert i 1996 foreslo at innføringen av kunstige søtningsmidler i USA kunne være årsaken til å øke i antall personer med cerebrale tumorer.

Sekund National Cancer Institute (NCI), L’økning i hjerne tumorer har faktisk startet åtte år før’aspartam godkjenning og har blitt funnet hos personer i alderen 70, en gruppe alder som ikke er utsatt for høye doser av aspartam.

I 2012, a studere på 125 000 mennesker fant en sammenheng mellom aspartamet og økt risiko for lymfom, leukemi og flere myelom hos menn, men ikke hos kvinner. Studien fant også en sammenheng mellom sukkerdrikker hos menn.

På grunn av de inkonsekvente effektene på menn og kvinner konkluderte forskerne at forbindelsene kunne forklares ved en tilfeldighet. Forskere som ledet studien publiserte senere en unnskyld meg For studien, innrømmelse av at dataene var svake.

Studier som ikke har funnet en forbindelse i dyr

TIL Meta-analitisk revisjon Publisert i 2013 undersøkt 10 tidligere studier på gnagere på Aspartam og kreftrisiko utført før 31. desember 2012. Gjennomgangen av dataene som er funnet at aspartamforbruk ikke har kreftfremkallende effekter i gnagere.

Studier som ikke har funnet en forbindelse hos mennesker

En av de største utdanning På mulig bånd mellom aspartam og kreft ble utført av forskere i NCIs & # 8217. De undersøkte 285.079 menn og 188,905 kvinner i alderen 50 og 71 som deltok i NIH-AARP diett og helseundersøkelse.

Forskere har konkludert med at aspartamet ikke var forbundet med utviklingen av hjernekreft, leukemi eller lymfom.

En 2013 å gjennomgå Bevis fra andre studier på aspartamforbruk og ulike typer kreft har også funnet ingen tilknytning mellom aspartam og kreftrisiko.

TIL systematisk gjennomgang Koblingen mellom kunstige søtningsmidler og kreft hos mennesker ble utført ved hjelp av dataene 599.741 Personer 2003-2014. Det ble konkludert med at dataene ikke ga avgjørende bevis som knytter til «8217; aspartam til kreft.

Akkurat hva?

L’Aspartam er et kunstig søtningsmiddel i asparaginsyre og fenylalanin.

L’asparaginsyre er en nonessensiell aminosyre som finnes naturlig i kroppene våre og i sukkerrøret. Fenylalanin er en essensiell aminosyre som mennesker kommer fra kilder som kjøtt, meieriprodukter, nøtter og frø.

Når kombinert, disse ingrediensene er 200 ganger mer søte enn normalt sukker og svært dårlige kalorier.

Andre helseproblemer

Internett er fullt av bekreftelser av aspartamforgiftning og bivirkninger fra aspartam, noe som tyder på at alvorlige forhold, som Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom og oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelser og hyperaktivitet.

Studier har ikke funnet noe bevis på å demonstrere noen av disse uttalelsene eller å koble aspartamet til ethvert helseproblem.

L’Unikt relatert helseproblem knyttet til aspartamet angår en sjelden genetisk sykdom som kalles fenylchetonuria (PKU) der kroppen ikke kan bryte fenylalaninen. Folk er født med tilstand: L’Aspartam ikke årsaken.

Personer med PKUer kan oppleve en opphopning av fenylalanin i blodet som forhindrer viktige kjemikalier fra å nå hjernen. Vi anbefaler folk med PKU til å begrense L’antagelse av aspartam og andre produkter som inneholder fenylalanin.

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging anerkjenner at noen mennesker kan ha en uvanlig følsomhet, Aspartam. Bortsett fra symptomene rapportert veldig mildt, er det ingen bevis på at 8217; aspartam forårsaker uønskede helseproblemer.

Hvordan regulert?

L’Aspartam og andre kunstige søtningsmidler reguleres av FDA. FDA krever at de blir testet for sikkerhet og godkjent før den kan brukes.

FDA etablerer også en akseptabel daglig dose (DGA) for hver, som er det maksimale beløpet som en person kan konsumere sikkert hver dag i sitt liv.

FDA setter dette tallet ca 100 ganger lavere enn det laveste beløpet som kan forårsake helseproblemer, basert på dyreforsøk.

DGA fastsatt av FDA for aspartamet er 50 milligram per kilo kroppsvekt. De FDA Anslå at en voksen som veier 132 pounds ville trenge å konsumere 75 sachets av bords søtningsmiddel om dagen for å tilfredsstille den anbefalte DGA.

Du bør begrense forbruket?

Med mindre du har blitt diagnostisert med Phenylchetonuri eller tro at du er følsom overfor # 8217; aspartam fordi det gjør at du føler deg dårlig, er det ikke nødvendig å begrense hvor mye forbruk. Ikke konsumere mer Dell’ADI er trygt.

Hva er?

L’aspartam kan bli funnet i mange matvarer og drikke. Noen av disse inkluderer:

 • Kostholdsdrikker, for eksempel Diet Coke og Diet Ginger Ale
 • Te drinker, som diett snapple
 • Sukkerfritt syltetøy, som for smucker’s
 • smaksstoffkrystaller og støv, som krystalllys
 • Sukkerfrie is
 • Sukkerfri gelépudding
 • sukker sirup

Andre kunstige søtningsmidler er tryggere?

Kunstige søtningsmidler anses generelt trygge. Det er også en rekke andre sukkersubstitutter på markedet som ikke er teknisk sett ansett kunstige søtningsmidler, som Stevia-baserte produkter.

Produsenter av mange av disse sukkersubstitusjonene kaller dem & # 8220; Natural & # 8221; Å indikere at de er litt sikrere eller bedre for deg, selv om de fortsatt er raffinert eller jobbet.

Det er ingen bevis som viser at noen kunstige søtningsmidler er tryggere enn andre, med mindre du har en medisinsk tilstand som krever å unngå visse ingredienser, for eksempel PKU.

Sukkeralkoholene, som er karbohydrater som er tilstede i plante- og bearbeidede produkter som skal brukes som sukkersubstitutter, kan ha en avføringsmiddel når du har for mange. Overdreven forbruk kan også forårsake gass og hevelse.

Noen eksempler på sukkeralkoholer inkluderer:

 • sorbitol
 • mannitol
 • Maltitol
 • Xylitol
 • erytritol

Bunnlinjen

L’Aspartame regnes som trygt og er godkjent av en rekke regulatoriske byråer, inkludert FDA, L’Verdens helseorganisasjon og L’FNs organisasjon for L’8217; Landbruk.

Også den amerikanske hjerteforeningen, L’American Cancer Society og L’Akademi for ernæring og dietter har gitt sin godkjenning.

Hvis du foretrekker å ikke konsumere aspartam, er det andre kunstige søtningsmidler og sukkersubstitutter på markedet. Pass på at du leser etikettene når du kjøper mat og drikke.

L’Vann er alltid et alternativ for & # 8217 hvis du prøver å redusere drinker som inneholder sukker eller søtningsmidler.