Guide til legenes diskusjon: Snakk om din progresjonspsoriasis

Du har kanskje lagt merke til at psoriasisen din er sprupet eller du sprer seg. Denne utviklingen kan presse deg til å kontakte legen din. Vet hva du skal diskutere på avtalen din er grunnleggende. Behandlinger for psoriasis har endret seg når det gjelder flyt og tilnærming de siste årene, så vi anbefaler deg å presentere den nyeste informasjonen til legen din.

Start med basene

Når du besøker legen din, start med viktig informasjon. Legen din vil ønske å lære mer om den nåværende statusen for din tilstand og på din generelle helse. Beskriv dine symptomer i detalj og eventuelle endringer i din helse. Ta med en dagbok med de siste historikknotatene dine, kan hjelpe deg med å huske hva du skal dele med legen din.

Psoriasisen kan utløses av flere faktorer, og sørg for at du nevner ett av følgende hvis du søker på deg:

 • Du hadde en infeksjon eller en nylig sykdom på 8217;.
 • Huden din har blitt skadet, selv litt.
 • Du antar nye stoffer eller tilstrekkelige doser.
 • Du føler deg stresset.
 • Din spising, trening eller søvnvaner har endret seg.
 • Røyk eller drikke i store mengder.
 • Du har blitt utsatt for ekstreme temperaturer.

Hver av disse faktorene kan være grunnen til at din psoriasis sprer seg. Du kan også oppleve en glød av en annen grunn. Hver person har forskjellige utløsende faktorer, og immunforsvaret ditt kan reagere på noe nytt i livet ditt, noe som forårsaker en projeksjon.

Diskuter din nåværende behandlingsplan

Du og legen din bør diskutere din nåværende behandlingsplan. Du har fulgt den som angitt? Selv om symptomene kan forsvinne, vil legen kanskje følge med med noen medisiner og hudpleieprodukter. Noen behandlinger hvis avbrutt kaldt kalkun kunne gjøre tilstanden din verre.

Vær ærlig med legen din om din administrasjonsplan og sørg for at du nevner om du finner det vanskelig å holde det, eller hvis det er for dyrt.

Det er en god tid å vurdere om din nåværende administrasjonsplan holder symptomene dine i sjakk, og hvis det ville være en god tid å endre planen din.

Presentere nye ideer

Du vil kanskje presentere den siste utviklingen i behandlingen av psoriasis med legen din. Legen din vil sannsynligvis vite om disse endringene, men ikke C’er ikke noe galt i # 8217; utdanne først på dem.

L’hele filosofien ved foten av behandlingen av psoriasis har endret seg de siste årene. Den nye tilnærmingen kalles & # 8220; Behandler for Target & # 8221;. Dette innebærer definisjonen av behandlingsmål som du og legen din er enig. Denne tilnærmingen tar sikte på å minimere symptomene på psoriasis for å oppnå et bestemt mål, som interessert bare en bestemt prosentandel av kroppen din innen en viss tidsperiode. Nasjonal Psoriasis Foundation skisserer målene for de med plakkes psoriasis med dette målet: bare 1 prosent (eller mindre) av kroppen deres er påvirket av tilstanden til huden innen tre måneder. Som referanse, # 8217; 1 prosent av kroppen har alle «8217; skricculat størrelsen på håndflaten din.

Det er noen fordeler i denne nye terapeutiske tilnærmingen. En studere konkluderte med at en tilnærming basert på behandling av psoriasisbehandling kan føre til oppnåelse av den ønskede effekten av behandlingen, samt bidra til å etablere en standard på psoriasis.

& # 8220; Behandle til målet & # 8221; Det tar sikte på å skape en dialog mellom deg og legen din ved å redusere symptomene og gi en bedre livskvalitet. Denne tilnærmingen tillater deg og legen din å avgjøre om planen fungerer for deg. Din diskusjon kan føre til en endring i planen din eller opprettholde status quo.

Flere nye måter er tilgjengelige for å behandle psoriasis, så vel som å ha en bedre dialog med legen din. Kombinert terapier øker stadig mer, spesielt med markedet for nye mest effektive stoffer.

Historisk vil legen din behandle bare huden din som lider av psoriasis. Dette har forsømt andre aspekter av kroppen din, som ditt immunsystem. Nå er det klart at behandlingen av psoriasis innebærer mer enn en enkel overflatebehandling.

Nylig har forskere utviklet en algoritme som styrer leger i behandlingen av moderat til alvorlig psoriasis. Legene bør undersøke ulike aspekter av helsen din når de planlegger din omsorg, inkludert:

 • Komorbiditet eller forhold med større risiko for å utvikle på grunn av psoriasis
 • Tegn eller symptomer på psoriasis artritt
 • narkotika som kan forverres psoriasis eller forstyrre behandlingen
 • Utløsende faktorer som kan forverre tilstanden din
 • Behandlingsalternativer for din psoriasis

Ved å undersøke alle disse faktorene, bør legen kunne foreslå en kombinert behandling som reduserer symptomene og øker behandlingstilfredsheten. Legen din kan bestemme at du trenger en eller flere typiske behandlinger for psoriasis. Disse inkluderer aktuelle behandlinger, lysterapi og systemisk terapi.

Du kan snakke med legen din om nye stoffer tilgjengelig for behandling av psoriasis. Den biologiske er det siste utvalget som er tilgjengelige for behandling av moderat til alvorlig psoriasis. Biologene retter seg mot bestemte deler av immunforsvaret for nedregulerende T-celler og noen proteiner som forårsaker psoriasis. Disse stoffene kan være dyre og kreve injeksjoner eller intravenøs administrering, så du bør snakke med legen din dersom dette er en praktisk behandling for deg.

L & # 8217;

Det er viktig å ha kontinuerlige samtaler med legen din om din psoriasis. Det er flere måter som avtalen din vil være mer fordelaktig for deg:

 • Forbered deg før du snakker med legen din.
 • Noterer dine nåværende symptomer og alle faktorene som kan bidra til forverring av psoriasis.
 • Diskuter om nye tilnærminger for å behandle psoriasis kan hjelpe deg.

Samarbeide med legen din for å utvikle en behandlingsplan kan få deg til å føle deg mer fornøyd og dine forhold blir mer kontrollert.