Behandling av behandlingen av epilepsi: Dosering, bivirkninger og mer

L’Epilepsi er en behandlingsbar tilstand, og i de fleste tilfeller kan det bli godt administrert med det aktuelle stoffet. Av halv av personer med epilepsi blir fri for krise med det første stoffet som prøver. Imidlertid må mange mennesker prøve mer enn ett og 8217; alternativ til å håndtere kriser.

Hvis du bruker stoffer til å ta vare på din epilepsi, og du fortsatt har kramper, eller hvis medisinene dine forårsaker ubehagelige bivirkninger, kan det være på tide å snakke med legen din om en ny terapeutisk tilnærming.

Følgende diskusjonsveiledning er utformet for å forberede seg på legenes avtale og starte samtalen.

Hva er mine utløsere?

En del av din epilepsi-ledelse identifiserer utløsere som kan påvirke behandlingen din. Det er en god ide å snakke med legen din dersom en ekstern eller livsstilsfaktor kan spille en rolle i krampene dine.

Noen vanlige utløsere kan inkludere:

 • Glem å ta medisiner
 • være syk med en’annen sykdom
 • ikke sov nok
 • føler seg mer stressende enn vanlig
 • bli utsatt for blinkende eller flimrende lys
 • Hopp over en eller flere måltider
 • være i din periode
 • Drikk mer enn den anbefalte mengden alkohol

Å holde en dagbok er en av de beste måtene å identifisere utløsere. Når du har et angrep, må du legge merke til # 8217; tid og dato, varighet og eventuelle eksterne faktorer eller livsstil tilstede. Ta med denne dagboken med deg til alle dine avtaler. Lar deg vurdere din fremgang med legen din og se etter potensielle ordninger.

Jeg må øke dosen min?

Vanligvis når du begynner å ta et nytt stoff for kriser, vil legen din begynne med lav dose, og så vil den sakte øke i henhold til svaret ditt. Hvis din nåværende dose ikke ser ut til å forhindre kramper, spør om det kan hjelpe deg med å øke den.

Noen ganger kan en doseøkning bety en annen rutine for hvordan og når de tar medikamenter. Så hvis legen din bestemmer seg for å øke dosen, sørg for at du skriver ned eventuelle endringer i behandlingsprogrammet.

Hvis du allerede antar maksimal anbefalt dose av ditt nåværende stoff, kan det være på tide å utforske forskjellige alternativer.

Mine andre stoffer kan påvirke behandlingen min?

Noen av legemidlene du antar for andre helsemessige forhold, kan samhandle med din behandling for epilepsi. Snakk med legen din for å finne ut om dette er en sjanse. I tilfelle konflikt mellom to eller flere stoffer, kan legen gi deg råd om den beste måten å moderere medisinsk programmet.

Det er også nyttig å spørre om behandlingen for epilepsien kan fungere bedre hvis det tas med andre stoffer. Noen ganger er det nødvendig med en kombinasjon av forskjellige forskjellige stoffer for bedre å håndtere kriser. Snakk med legen din dersom tillegget av en komplementær medisinering kan være D’hjelp.

Hvis jeg begynner å ta et nytt stoff, hva slags bivirkninger kan jeg forvente?

Hvis legen din starter med et nytt stoff, bør du være oppmerksom på eventuelle bivirkninger.

De typiske bivirkningene av antiepileptiske legemidler kan inkludere:

 • tap av energi
 • hodepine
 • svimmelhet
 • Mild hudirritasjon
 • Vektfluktuasjoner
 • Tap av koordinering
 • Redusert bein tetthet
 • Språk og minneproblemer

I noen tilfeller kan medisiner for L’epilepsi forårsake mer alvorlige bivirkninger, for eksempel:

 • Depresjon
 • Organer betennelse
 • Alvorlig hudirritasjon
 • Selvmordstanker

Hvis du begynner å manifestere en av disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart.

Det er andre behandlingsalternativer som kan hjelpe?

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at sjansene dine for å bli uten krise reduseres med hvert påfølgende farmakologisk regime for L’epilepsi. Så hvis du allerede har prøvd to eller flere forskjellige stoffer uten suksess, bør du snakke med legen din på ikke-farmakologiske alternativer.

Nedenfor er fire av de vanligste behandlingsalternativene for epilepsien når stoffene ikke ser ut til å hindre kramper.

Kirurgi

For noen mennesker med epilepsi, kirurgi for å fjerne den delen av hjernen som forårsaker kramper kan hjelpe. Hvis krisene kommer fra et lite område i hjernen som ikke kontrollerer de vitale funksjonene som ordet, synspunktet, ilden, høringen eller mobiliteten, kan kirurgi være et alternativ.

Mange som sender til kirurgi, fortsetter fortsatt å ta medisiner for å håndtere sine kriser. Du kan kanskje redusere dosen og ta medisiner sjeldnere.

Det er imidlertid viktig å diskutere risikoen med legen din før du bestemmer deg for at den er riktig for deg. C’er muligheten for at hjernekirurgi kan forårsake problemer med humør og minne.

Stimulering av den vage nerve

En annen alternativ behandling for epilepsi er stimuleringen av den vage nerven (VNS), hvor en enhet som ligner en pacemaker, er implantert under thoraxhuden. Stimulatoren sender energibryter til hjernen din gjennom den vage nerve i nakken. VNS har potensial til å redusere kramper på opptil 40%.

Ligner etter operasjonen; kirurgi, de fleste som bruker VNS, må fortsatt ta medisiner, men på en lavere dose. De vanlige bivirkningene av VNS inkluderer hals smerte og respiratoriske problemer.

Reaktiv neurostimulering

En annen alternativ behandling for epilepsi er reaktiv neurostimulering (RN). I RN er en stimulator implantert i hjernen din ved kilden til kramper. Denne enheten er programmert for å gjenkjenne den elektriske skjemaet i krisen og sende stimulering når uvanlige ordninger oppdages. Rns kan redusere kramper av 60 prosent 70.

De fleste som bruker RNs, må fortsatt ta medisiner, men vanligvis kan stoffdosen reduseres. De fleste med RN har ingen bivirkninger.

Ketogen diett

For noen mennesker med epilepsi kan en endring i kostholdet bidra til å redusere frekvensen av kriser. Et ketogent kosthold fører til at kroppen din skaper energi ved å bryte fett i stedet for karbohydrater. Generelt kommer det til å spise tre eller fire gram fett for hver gram karbohydrater, noe som betyr at ca 90 prosent av de daglige kaloriene vil vise seg med fett.

C’er risikoen for at vedtakelsen av denne dietten kan føre til underernæring. Det kan også forårsake helseproblemer som forstoppelse og nyrestein. Det er viktig å snakke med legen din før du prøver det.

Jeg kan delta i en klinisk prøve?

Hvis du har prøvd en rekke forskjellige behandlingsalternativer, og du er ikke fri fra krisen, kan det være verdt å lete etter andre alternativer. Vurder ideen om å spørre legen din om å delta i kliniske studier og forskningsstudier. Legemidlet eller enheten kan testes under testen virker ikke for deg. Men din deltakelse kan hjelpe andre mennesker med epilepsi i fremtiden.

Avhengig av hvor du er i behandlingen, kan du ikke være egnet for visse studier eller tester. Pass på at du snakker først med legen din på din egnethet.

L & # 8217;

Husk at selv om du har prøvd flere rusmidler for epilepsien uten suksess, er fortsatt håpet. Det er et bredt utvalg av nye behandlinger under utvikling som bruker den nyeste teknologien for å overvåke og forhindre kriser.

Det er fortsatt mulig at en dag vil du være fri for krise. Denne veiledningen ønsker å være et nyttig utgangspunkt. Hvis du har spørsmål til legen din om behandling av epilepsi, vær ikke redd for å spørre.