Som Ann Romneh møtte sin multippel sklerose

En dødelig diagnose

Multiple sklerose (SM) er en tilstand som slår seg nesten 1 million mennesker over 18 år i USA. Årsaken:

  • muskel svakhet eller spasmer
  • utmattelse
  • Nummenhet eller prikking
  • Vista eller svelging problemer
  • smerte

MS oppstår når kroppens immunsystem angriper støttet strukturer i hjernen, forårsaker skade og betennelse og # 8217;.

Ann Romney, kone til US Senator Mitt Romney, mottok en diagnose av gjentakende flere remitent sklerose i 1998. Denne typen SM går og er uforutsigbar. For å redusere symptomene, kombinert den tradisjonell medisin med alternative terapier.

Debut av symptomer

Det var en glitrende høstdag i 1998 da Romney følte de svake benene og hendene deres skjelvende uforklarlig. Tenk igjen, han innså at han var trumming og snublet mer og oftere.

Alltid en atletisk type, som spiller tennis, ski og jogging regelmessig, romney frøs for svakheten i hans lemmer. Han kalte sin bror Jim, en lege, som fortalte henne å se en nevrolog så snart som mulig.

På Brigham og Women & # 8217s Sykehus i Boston, viste en magnetisk resonans av sin hjerne de oppdagende lesjonsegenskapene til MS. Torpor spredes til brystet. & # 8220; Jeg hørte jeg ble spist via & # 8221;, Han fortalte Wall Street Journal, Courtesy of CBS News.

Steroider IV

Hovedbehandlingen for MS-angrep er en høy dose steroider injisert i blodet i løpet av tre til fem dager. Steroider undertrykker immunforsvaret og roer hjerneangrepene. Reduser også betennelsen.

Selv om noen mennesker med SM krever andre stoffer for å styre symptomene, var Romney steroiderne tilstrekkelig til å redusere angrepene.

Imidlertid har bivirkningene av steroider og andre legemidler blitt for langt til å bære. For å gjenopprette styrke og mobilitet, hadde han sin plan.

Hestbehandling

Steroider hjalp med angrepet, men de hjalp ikke tretthet. & # 8220; Uberørt, ekstrem tretthet var plutselig min nye virkelighet & # 8221;, hun skrev. Så minnet Romney sin kjærlighet til hester.

Alle’Jeg begynte å sykle bare i noen minutter om dagen. Men med besluttsomhet tilbakekjøp han snart sin evne til å ri og, med det, hans evne til å bevege seg og gå fritt.

& # 8220; Rytmen til # 8217; Gait av en hest assimilerer seg i nærheten av et menneske og beveger ridderens kropp på en måte som forbedrer muskelstyrken, «8217; balanse og fleksibilitet & # 8221;, hun skrev. & # 8220; Den fysiske og følelsesmessige sammenhengen mellom hest og menneske er kraftig utover noen forklaring.& # 8221;

TIL 2017 Studio Han fant at hestbehandling, også kalt hippoterapi, kan forbedre balansen, balansen, tretthet og generell livskvalitet hos mennesker med SM.

Refleksologi

Når hans koordinering har returnert, forble Romney’s bein ufølsom og svak. Han søkte etter Fritz Blietschau-tjenester, en mekaniker på’Air Force ble en refleksologi-utøver nær Salt Lake City.

Refleksologi er en komplementær terapi som består av å massere hender og føtter for å forårsake endringer i smerte eller andre fordeler i andre deler av kroppen.

TIL 2015 Studio undersøkt refleksologi og avslapning for tretthet hos kvinner med SM. Forskere fant at refleksologi var mer effektiv enn avslapning i å redusere tretthet.

Akupunktur

Romney så også etter akupunktur som en behandling. L’Akupunktur fungerer ved å sette inn subtile nåler i spesifikke hudpunkter. Anslått en 20 prosent 25 av mennesker med SM prøver akupunktur for å lindre symptomene.

Selv om noen utdanning Han har kanskje oppdaget som hjelper noen pasienter, de fleste spesialister tror ikke han gir noen fordel.

Familie, venner og selvtillit

Jeg tror ikke at ingen kan forberede seg på en diagnose som dette, men jeg var veldig heldig å ha kjærligheten og støtten til min mann, min familie og mine venner & # 8221;, Romney skrev.

Selv om han hadde sin familie på hans side på alle faser av ruten, følte Romney sin personlige holdning til selvforsyning L’hadde bidratt til å overvinne sin prøvelse.

& # 8220; Selv om jeg hadde den kjærlige støtten til familien min, visste jeg at dette var mitt kamp & # 8221;, hun skrev. «Jeg var ikke interessert i å gå til gruppemøter eller motta hjelp. Tross alt var jeg sterk og uavhengig. & # 8220;

Støtte i samfunnet

Men Romney kan ikke gjøre alt alene. [8220; som tiden har gått, og jeg gjorde kontoene med sameksistensen med multippel sklerose, skjønte jeg hvordan jeg hadde feil og hvor mye kraft du kan tjene gjennom de andre & # 8221;, hun skrev.

Anbefaler til folk som bor med multippel sklerose, spesielt nylig diagnostiserte folk å nå og koble til med andre på Online Community of National Multiple Sclerosis Society.

livet i dag

I dag Romney avtaler med sin sm uten rusmidler, og foretrakk alternativ behandling for å holde seg frisk, men noen ganger dette slår ut i sporadiske eksaserbasjoner.

«Denne behandlingen programmet fungerte for meg, og jeg er veldig heldig å være i remisjon. Men den samme behandlingen kan ikke fungere for andre. Og alle bør følge anbefalingene i hans personlige lege & # 8220;, Romney skrev.