Hetetokter og hjertesykdom

Hetetokter kan være vanskelig for kvinner i overgangsalderen, men en ny studie finner at dette symptomet også kan være et tegn på hjertesykdom.

TIL studere i overgangsalderen, dagboken til The North American Menopause Society (NAMS), rapporterer at kvinner som har hyppige hetetokter mellom 40 og 53 år er mer utsatt for vaskulære problemer som kan føre til hjertesykdom.

Studien involverte 272 røykfrie kvinner mellom 40 og 60 år.

Hetetokter som oppstår hos yngre kvinner påvirker funksjonen til endotelceller, som involverer den indre slimhinnen i blodårene. Hetetokter hos yngre kvinner påvirker blodårenes evne til å utvide seg, og svekker blodstrømmen.

Hyppige hetetokter hos yngre kvinner var knyttet til en høyere risiko for hjertesykdom, uavhengig av andre risikofaktorer eller østrogennivåer.

«Hetetokter er ikke bare en plage. De har vært knyttet til kardiovaskulær, bein- og hjernehelse, sa NAMS administrerende direktør Dr. JoAnn Pinkerton i en pressemelding.

Nyere forskning viser at hetetokter kan begynne tidligere enn tidligere antatt, potensielt i løpet av de siste par reproduktive årene.

Pinkerton fortalte Healthline at tidligere studier har knyttet tidlige hetetokter til en økning i hjerte- og karsykdommer, men hans forskning har grundig evaluert det.

Pinkerton sa at tidlig utbrudd av hetetokter kan være en god måte å identifisere kvinner som har høyere risiko for hjertesykdom og kan forbedre livsstilen deres, selv om de allerede har sunne nivåer av blodtrykk, kolesterol og glukose.

Lær mer: Finn ut fakta om hetetokter «

Reduser risikoen

Hva kvinner kan gjøre for å redusere risikoen for hjertesykdom og forbedre blodkarfunksjonen?

Tren, råder Pinkerton. Fysisk aktivitet som øker hjertefrekvensen hjelper blodårene med å utvide seg og holde seg friske.

Det råder også kvinner til å holde blodtrykket, blodsukkernivået og vekten innenfor sunne områder.

I tillegg bør kvinner følge et hjertesunt kosthold, unngå røyking og overflødig alkohol og sove minst syv timer om natten.

Dr.Martha Gulati, sjefredaktør for American College of Cardiologys CardioSmart-nettsted, bemerket at det finnes medisiner som kan forbedre endotelfunksjonen, men har ikke vist seg å forbedre resultatene hos kvinner i overgangsalderen med hetetokter.

Derfor kan han ikke anbefale yngre kvinner med hetetokter å ta dem. Hold deg heller til en sunn livsstil.

Det er andre tilfeller der eldre kvinner kan ha nytte av medisiner som statiner hvis de hadde høyt kolesterol og var i faresonen for aterosklerotisk kardiovaskulær sykdom (ASCVD).

I tillegg, hvis noen hadde høyt blodtrykk og endoteldysfunksjon, kan det være nyttig å velge en angiotensinkonverterende enzym (ACE)-hemmer (brukt til å behandle hypertensjon og kongestiv hjertesvikt), sa han.

«Jeg tror at kvinner med hetetokter bør sørge for at de kjenner risikoen for ASCVD og sørge for at alle risikofaktorer er kontrollert,» la Gulati til. «De bør diskutere sine perimenopausale symptomer og risikoen for CVD [kardiovaskulær sykdom] med legen sin og ta ansvar for hjertehelsen deres.».

Les mer: Kvinner tregere til å bli diagnostisert og behandlet for hjertesykdom «

Betennelse og hjertesykdom

Dr. Michael Miller, professor i kardiologi ved University of Maryland School of Medicine og forfatter av «Heal Your Heart: Foreskrive positive følelser for å forebygge og reversere hjertesykdom«Han fortalte Healthline at hetetokter er knyttet til betennelse.

Dette er en annen tilstand som fremmer hjertesykdom.

Miller er enig i at å sove, redusere stress og spise riktig kan være til stor hjelp.

«Å ha en genetisk disposisjon kan absolutt øke risikoen for hetetokter, men de kan i det minste delvis kompenseres for med en middelhavsdiett,» sa han.

Hetetokter anses som normale når kvinner går gjennom overgangsalderen fordi de rapporterer svingende østrogennivåer og nivåer usynkroniserte.

Imidlertid er det faktisk ikke en normal tilstand for en kvinne og kan påvirke hjertehelsen, sa Dr. Regina Druz, en New York-basert kardiolog, til Healthline.

Faktorer som øker betennelse og oksidativt stress som allerede er utløst av svingninger i hormonnivåer inkluderer insulinresistens; vitamin- og mineralmangel; dietter rik på bearbeidet mat, sukker og alkohol; fysisk inaktivitet, stress og søvnforstyrrelser.

Å adressere disse livsstilsproblemene, sa Druz, kan gå «mye for å hjelpe kvinner til å leve sunnere liv».

For å finne ut mer: kvinner må gjennomgå hjertesjekker ved 20-årsalderen, sier eksperter «