Matkuponger: Matbokser kan erstatte?

Trump-administrasjonen har foreslått en stor endring i hvordan fordelene fordeles for Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), tidligere kjent som «matstempler».

Endringen ville erstatte en del av folks månedlige ytelser med en matboks full av stabile produkter som frokostblandinger, pasta og peanøttsmør.

For øyeblikket mottar folk hele fordelen på et matdebetkort, kjent som et EBT-kort, som kan brukes i lokale supermarkeder og bondemarkeder.

Tjenestemenn i Det hvite hus sier at endringene «vil forbedre den ernæringsmessige verdien av fordelen som tilbys».

Men det ville også oppnå et annet av administrasjonens mål: å spare penger.

Så det store spørsmålet er om en boks med mat virkelig vil forbedre helsen til SNAP-deltakere.

Hvor godt SNAP-deltakere spiser?

SNAP serverer ca 42 millioner amerikanere, inkludert lavinntektsfamilier, eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Den gjennomsnittlige månedlige fordelen er $126 per person.

I følge administrasjonens forslag vil ca. 81 % av SNAP-husholdningene få halvparten av månedspengene som matbeholder, mens resten vil stå på EBT-kortet.

Å sende hermetikk til SNAP-deltakere ville være billigere enn å la dem kjøpe lokalt. Dette vil redde regjeringen 129 milliarder dollar i løpet av de neste 10 årene – en del av et foreslått kutt på 213 milliarder dollar i SNAP-finansiering.

For øyeblikket kan SNAP-medlemmer bruke EBT-kortet sitt til å kjøpe hvilken som helst mat – sunn eller «søppel» – så lenge den ikke er tilberedt. Så ingen smørbrød eller stekte kyllinger.

De kan heller ikke kjøpe alkohol eller sigaretter. Eller husholdningsprodukter som tørkepapir og sjampo.

De kan imidlertid kjøpe frø eller planter å dyrke mat for å brødfø familien, noe som kan øke deres SNAP-fordeler ytterligere.

Noen Undersøkelser fant at personer som er registrert i SNAP kjøper mindre sunn mat enn personer med tilsvarende inntekt som ikke er påmeldt programmet.

Men talsmenn for matusikkerhet liker Matforskning & Action Center (FRAC) Jeg er ikke enig i disse resultatene. De fant at deltakelse i SNAP forbedrer kvaliteten på en persons kosthold. Det reduserer også matusikkerhet, fedme og den generelle dårlige helsen til barn.

Men som de fleste amerikanere, er det absolutt rom for forbedring i måten SNAP-deltakere spiser på, spesielt når det kommer til frukt og grønnsaker.

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) forhold at bare 9 prosent av amerikanerne oppfyller føderale retningslinjer for frukt- og grønnsaksinntak.

Økt inntak av frukt og grønnsaker kan redusere risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, fedme, type 2 diabetes og kreft.

Kroniske sykdommer som disse koster det amerikanske helsevesenet milliarder av dollar i året, I henhold til CDC.

Så det er økonomisk fornuftig å hjelpe folk til å spise sunnere.

Kan en boks med mat være sunt?

Men en matboks ville endre helsen til SNAP-deltakere?

Det kommer an på hva som er i boksene.

Mens USAs landbruksdepartement (USDA) kaller disse «America’s Harvest Box, «De vil ikke bli fylt med ferske råvarer fra gård til hjem, slik som de SNAP-deltakere kan kjøpe nå fra deres lokale kjøpmann eller bondemarked.

Og de vil være langt unna de forhåndsmonterte måltidspakkene sendt til hjemmene av Blue Apron, Hello Fresh og andre trendy startups.

USDA sier at boksene vil være fylt med stabile hylleprodukter som «melk, juice, frokostblandinger, ferdige frokostblandinger, pasta, peanøttsmør, bønner, hermetisert kjøtt, fjærfe eller fisk, og hermetisert frukt og grønnsaker . «

Men å ha sunne matvarer, selv stabile, sendt til familien din kan potensielt hjelpe deg med å spise sunnere.

Så hva ville fungere?

Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, en registrert kostholdsekspert og leder for ernærings- og velværetjenester for Cleveland Clinic Wellness Institute, sa at hun gjerne vil se frossen frukt og grønnsaker og hermetiske bønner dukke opp i en matboks.

«Fryst frukt og grønnsaker fryses på toppen av modenhet,» sa Kirkpatrick til Healthline, «så de kan ofte ikke bare være billigere alternativer, men også rikere på næringsstoffer, avhengig av landets område og årstid.».

«Bønner på boks er et godt alternativ,» la han til, «fordi de eliminerer barrieren for å måtte bløtlegges og lage mat.».

Det som er nærmest en SNAP-matboks er et USDA-program som distribuerer matbokser Indianerreservater. Programdeltakere kan velge mellom mer enn 100 produkter, tilsvarende de stabile produktene som tilbys for SNAP.

Noen Undersøkelser fant at de tilfeldig utvalgte matpakkene som ble sendt til reservatene var sunnere enn andre føderale mat- og ernæringshjelpsprogrammer. Men de var fortsatt langt under den «sunneste» vurderingen.

Ikke alle er enige om at matbokser er den beste måten å forbedre folks helse på.

John Weidman, viseadministrerende direktør for den Philadelphia-baserte ideelle organisasjonen The Food Trust, sa til Healthline at han tror matboksene er et «steg i feil retning».

«Pakket mat har ofte mer konserveringsmidler og annen prosessering,» sa Weidman. «Vi tror at det å gå bort fra tungt pakket og bearbeidet mat er en god ting vi ønsker å oppmuntre.».

En boks er nok til å oppmuntre til sunn mat?

Selv om matbokser inneholder den sunneste og mest hyllestabile maten, er det nok til å bedre langsiktig helse?

En månedlig matboks ville sikre at det er mat på bordet, men ville ikke ta opp andre problemer som stopper folk fra å spise sunt.

Folk kan ikke ha noen gryter, panner, redskaper eller et fungerende kjøkken.

Eller de vet kanskje ikke hva de skal spise eller hvordan de skal lage mat – noe lokale organisasjoner prøver å ta tak i.

«Mange matbanker har kostholdseksperter som gjør en god jobb med å gi veiledning om hvordan man tilbereder sunne måltider,» sa Kirkpatrick. «Dette kan være nyttig for enhver befolkning.»

Å motta mat endrer kanskje ikke engang vanene dine gjennom hele livet, noe mange programmer prøver å adressere.

Den kuleste! («Kjøligere») program i Sør-California tilbyr det insentiver for SNAP-deltakere til å kjøpe mer frukt og grønnsaker.

Programmet er et partnerskap mellom University of California i San Diego (UCSD) Center for Community Health, USDA og Northgate Gonzalez Market.

Det er finansiert av USDA FINI (Food Insecurity Nutrition Incentive) Grant Program.

Det er også en randomisert kontrollert studie. Forskere samler inn data for å se hvilken type insentiv som har størst innvirkning på deltakernes frukt- og grønnsaksforbruk.

Personer i programmet er registrert i en av tre insentivgrupper: $ 10, $ 20 eller $ 40 per måned.

For hver dollar de bruker på fersk frukt eller grønnsaker på Northgate Gonzalez Market, mottar de en dollar til for å kjøpe flere produkter, opptil beløpet for insentiv for gruppen deres.

Forskerne har fortsatt ikke resultatene fordi de er på sitt første år. men a NPRs historie fremhevet effekten av programmet på en kvinne og hennes familie.

«Hun og familien hennes ønsket å prøve forskjellige typer frukt og grønnsaker, men dessverre hadde de ikke råd,» sa Joe Prickitt, en UCSD-kostholdsekspert som er seniordirektør for ¡Más Fresco! «Nå, med dette programmet, kan de velge frukt og grønnsaker som de er interessert i og prøve dem, og dette støtter helsen til familien.».

Deltakere i ¡Más Fresco! de kan også velge mat som passer til familiebakgrunnen, noe som kan være et viktig skritt for å hjelpe folk til å spise sunt.

«Studier har i lang tid vist at kulturelt passende mat er så viktig for et sunt kosthold,» sa Prickitt til Healthline.

Prickitt sa også at andre forhandlere allerede har vist interesse for hvordan programmet kjører.

Alle insentiver er knyttet til et Northgate-lojalitetskort. Det er ingen tokens, kuponger eller kvitteringer for deltakerne å holde styr på.

Denne typen teknologi kan lett brukes av helseforsikringsselskaper for å oppmuntre medlemmene til å spise mer frukt og grønnsaker og redusere helsekostnader, i likhet med reseptprogrammer for frukt og grønnsaker.

SNAP stimulerer økonomien og matsikkerheten

Food Trust driver et annet insentivprogram sponset av USDAs FINI-program.

Som en del av Philly Food Bucks-programmet, For hver $5 SNAP-deltakere bruker på fersk frukt og grønnsaker, mottar de en $2 Philly Food Bucks-kupong for mer frisk frukt og grønnsaker.

Programmet startet på bondemarkedene i området, men har nylig utvidet til å omfatte noen supermarkeder og hjørnebutikker.

Weidman fortalte Healthline at insentivene overvinner en barriere som lavinntektspersoner står overfor når det gjelder å spise sunt: ​​tilgjengelighet.

Selv om folk bor i nærheten av et supermarked som selger fersk frukt og grønnsaker, kan det hende de ikke har råd til det. Insentiver hjelper med dette.

Men det er mange bydeler med lav inntekt mat ørkener. Dette er områder som ikke har tilgang til frisk frukt, grønnsaker og annen sunn mat.

Matbokser kan være i stand til å gi mat til folk, men de vil ikke løse problemet med matørkener, en annen nøkkel til å støtte et sunt kosthold gjennom hele livet.

«En del av å endre et fellesskaps vaner og normer er å ha en butikk i samfunnet som selger fersk frukt og grønnsaker til rimelige priser,» sa Weidman.

Eskene med mat, som ville bli sendt fra utenfor et samfunn, kan også ha uønskede effekter på den lokale økonomien.

Sentrum for budsjett og politiske prioriteringer estimater at hver dollarøkning i SNAP-utgifter genererer rundt $1.70 av økonomisk aktivitet.

Mye av dette ender opp i den lokale økonomien.

«Alle disse pengene kommer lokalsamfunnet og den lokale økonomien til gode,» sa Prickitt, «inkludert kjøpmenn, forhandlere, bondemarkeder og bøndene selv.».

Matbokser kan fortrenge penger fra lokale matbedrifter og gjøre eksisterende matørkener verre.

«Vi ønsker ikke å ha et massedistribusjonssted for all mat i Amerika,» sa Weidman. «Vi ønsker at alle lokalsamfunn skal ha mat tilgjengelig lokalt. Dette gir mening fra et nasjonalt sikkerhetssynspunkt «.

Og hva med administrasjonens mål om å spare penger?

Weidman mener det er en bedre måte å kutte kostnader på enn å barbere milliarder av dollar ut av programmet.

«Når folk flytter ut av fattigdom, slutter de automatisk SNAP-programmet,» sa Weidman. «Så vi tror den beste måten å redusere SNAP-relaterte kostnader på er å skape godt betalte jobber for folk.».