Hermetikk og farlige kjemikalier

Det er kanskje ikke bare ingrediensene i boksen med mat som utgjør en helserisiko.

Det kan til og med være selve boksen.

Dette er advarselen utstedt i dag av en forbrukerhelseorganisasjon i California.

Senter for miljøhelse (CEH) har gitt ut en fil forhold kalt Kicking the Can.

I den sier CEH-tjenestemenn at 40 prosent av hermetikkproduktene de testet tidligere i år inneholdt sporbare nivåer av kjemisk bisfenol A (BPA).

Det kjemikaliet har blitt koblet sammen tidligere søk til fødselsskader, samt brystkreft, prostatakreft, diabetes og hjertesykdommer.

Prosentandelen av BPA-holdige bokser har falt fra 67 % i en 2015-test, men CEH-tjenestemenn fortsetter å slå alarm for forbrukerne.

«Disse selskapene har visst i årevis at BPA er en alvorlig helsetrussel, men for mange av matboksene deres inneholder fortsatt dette farlige kjemikaliet,» sa Caroline Cox, forskningsdirektør ved CEH, i en uttalelse. «Amerikanere fortjener trygg mat for barna og deres familier. Tiden er inne for dagligvareforhandlere og dollarbutikker til å avslutte denne helsetrusselen og utvikle tryggere alternativer til hermetikk.».

Tjenestemenn fra Albertsons Companies, en av forhandlerne som er oppført i studien, sa at de jobber med det.

«Sikkerheten og helsen til produktene våre er et hovedmål. Selv om det ikke finnes noen universell type effektiv og sikker emballasje for alle produkter, der det er mulig, bruker vi alternative belegg og annen emballasje for mange av våre hylleprodukter,» sa selskapet i en uttalelse sendt til Healthline .

Les mer: Frukt- og grønnsaksikkerhet »

Test boksene

CEH-forskerne testet 250 hermetikk de hadde kjøpt mellom januar og april.

Boksene ble kjøpt i butikker i 11 stater. De fleste ble kjøpt fra fire nasjonale forhandlere: Kroger, Albertsons / Safeway, Dollar Tree og 99 Cents Only.

Forskere rapporterte at 40 % av disse boksene viste BPA-nivåer i belegget.

I tillegg inneholdt 19 % av boksene PVC-plast.

Forskere sa at 36 prosent av Albertsons’ private label matbokser og 33 prosent av Krogers inneholdt BPA.

«Nasjonens to største matvarekjeder, Kroger og Albertsons, har makten til å eliminere giftig BPA fra matemballasje og beskytte helsen vår,» sa Mike Schade, Mind the Store-kampanjedirektør for Safer Chemicals i en uttalelse. , Healthy Families. «Selv om denne nye rapporten viser at noen fremskritt har blitt gjort, understreker den behovet for forhandlere å forplikte seg til å fullstendig eliminere BPA, sikre erstatninger er trygge og utvikle sikrere systemiske kjemiske retningslinjer.».

Forskerne var også bekymret for at bokser kjøpt i dollar var mer sannsynlig å inneholde BPA.

«Nå mer enn noen gang trenger vi dollarbutikker for å redusere eksponeringen vår for giftige kjemikalier i noen av maten og husholdningsartikler de selger. Ofte er det eneste stedet folk med farger og lavinntektssamfunn kan handle, disse lavprisforretningene. Det er på tide at alle forhandlere dobler ned og beskytter de mest sårbare, sa José T i en uttalelse. Bravo, koordinator for kampanjen for sunnere løsninger.

Food and Drug Administration (FDA) har satt grenser for mengden BPA i matvarer, men i 2014 byrået nektet å håndheve disse restriksjonene.

For å finne ut mer: Chipotle-epidemien fremhever hvor lett noroviruset kan spre seg

Kampanjen mot BPA

CEH er ikke den eneste organisasjonen med en offentlig kampanje for å eliminere BPA.

I løpet av det siste året har medlemmene av Se opp for butikken levert mer enn 150 000 begjæringer til Kroger og 130 000 til Albertsons om BPA-nivåer i produktene deres.

Også en rapport med tittelen Kjøper pass på ble publisert i fjor av Breast Cancer Foundation, Campaign for Healthier Solutions, Clean Production Action, Ecology Center og Mind the Store.

I den beskrev gruppene hva de anser som helsefarene forbundet med BPA og noen av dets erstatninger i hermetikk.

Kampanjene har oppnådd en viss suksess på flere nivåer.

Forrige måned, CVS Health annonsert fjernet noen kjemikalier fra selskapets 600 produkter for skjønnhet og personlig pleie.

I januar, Target tjenestemenn annonsert de implementerte en ny policy for sikrere kjemikalier for produkter i butikkene deres.

Kroger-representanter svarte ikke på Healthlines forespørsel om å kommentere denne historien.

Albertsons tjenestemenn sa at de fortsetter å jobbe for å produsere tryggere produkter.

«Vi jobber også med matprodusenter for å finne flere alternativer som er levedyktige på tvers av et bredt spekter av produkter. Vi vil fortsette å jobbe med industrien for å identifisere levedyktige alternativer etter hvert som de blir tilgjengelige, heter det i selskapets uttalelse.