Heel smerte hos barn: årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Heel smerte er vanlig hos barn. Selv om det generelt ikke er alvorlig, anbefales en korrekt diagnose og rettidig behandling.

Hvis barnet ditt kommer fra deg, klager med hæl smerte, sår på baksiden av foten eller ankelen, eller halte eller går på tiptoe, kan ha en lesjon som Achilles Tendonitt eller Krigets sykdom.

Hæl og føtter lesjoner kan gradvis utvikle seg over tid og er vanligvis et resultat av overdreven bruk. Mange barn er involvert i konkurransedyktig sport med strenge opplæringsprogrammer. Overdreven skader er vanlige, men løser vanligvis med konservative og hvilemålinger.

Behandling er viktig fordi ignorering av symptomer kan føre til mer alvorlige skader og kronisk smerte.

Her er noen forskjellige årsaker til hæl smerte og hvordan du kan hjelpe barnet ditt helbrede.

Apofisite Calcaneare (flere sykdommer)

American Family Doctor Identifiserer L’Apophisite Calcaneal som den vanligste årsaken til hælsmerter i idrettsutøvere i alderen 5 og 11 år.

Det er en overdreven skade forårsaket av repeterende mikrotrauma under sports- eller løpende aktiviteter. Det antas å være på grunn av traksjonen av Achilles Tendon på Growing Heel Bone. Årsakene inkluderer løping eller hopping og vanligvis sett i idrettsutøvere av basketball, kalsium og friidrett.

Jentene som hopper over tauet, er også i fare for Apophised Calcaneal. Symptomer inkluderer smerte på baksiden av hælen og ømhet når du knuser baksiden av foten. Varme og hevelse kan også forekomme.

Behandling

Behandling inkluderer glasur, strekking av kalvemuskler og smertestillende medisiner som paracetamol eller # 8217; ibuprofen. Den polstrede hælen kan midlertidig brukes til å lindre smerte.

Symptomene løser vanligvis innen et par uker, og barnet kan komme tilbake til sporten innen tre eller seks uker.

Tendinitt D’Achille

Achilles Tendonitt kan forekomme hos barn, ofte etter en plutselig økning i aktiviteten.

Det kan identifiseres noen uker i en ny sports sesong, og symptomene inkluderer hæl smerte eller på baksiden av foten. Achilles Tendon angriper to kalvemuskler Alle’hælbenet og bidrar til å skyve foten fremover under å gå eller løpe.

Når den er betent, kan det forårsake smerte, hevelse, varme og vanskeligheter med å gå. Smerte kan starte liten og bli verre gradvis. Barn som utfører repeterende aktiviteter som å løpe, hoppe eller rotasjon, for eksempel basketballspillere og dansere, kan utvikle Achilles tendinitt.

Behandling

Behandling inkluderer hvile, is, kompresjon og høyde. Det kan være nyttig å bruke en elastisk innpakning eller et bånd for å holde hevelsen og støtte senen under den opprinnelige inflammatoriske perioden.

Anti-inflammatoriske stoffer som L’ibuprofen kan bidra til å redusere smerte og hevelse. Selv strekkøvelser for ankelen og kalvemuskulaturen kan hjelpe til med utvinning og minimere nye skader.

Det er viktig at barnet ditt bærer tilstrekkelige sko med god støtte for å unngå overdreven stress på senen. Tidlig behandling og å unngå forverrende aktiviteter er det beste til smerten er helt løst.

Uten behandling kan Achilles Tendonitt bli en kronisk tilstand og fortsette å forårsake smerte under daglige aktiviteter som å gå.

Plantar fasciitt

Plantar fasciitt er en overdreven bruksskade som innebærer irritasjon av plantarbåndet, det tykke binde stoffbåndet som løper langs le’bøyd bue til forsiden av foten.

Kan forekomme hos mennesker i alle aldre, inkludert barn. Symptomene inkluderer:

Det er vanligvis verre om morgenen og forbedrer om dagen.

I likhet med Achilles Tendonitt, begynner symptomene vanligvis små og blir verre over tid. Risikofaktorer inkluderer:

Behandling

Behandling inkluderer hvile, is, kompresjon, massasje og høyde. Når symptomene vises, bør barn unngå å utføre aktiviteter som å løpe eller hoppe og avstå fra lange turer og lange perioder som står.

Glasur i # 8217; området vil bidra til å redusere betennelse og antiinflammatoriske stoffer kan bidra til å redusere smerte. Rull en tennisball langs foten av foten kan hjelpe massasje området og øke sirkulasjonen, noe som fører til en raskere helbredelse.

Noen ganger anbefales spesielle ortotiske sko for å hindre repetisjoner. Selv den åtte tapingen av foten kan hjelpe.

frakturer

Barn som spilte hardt eller praktisk høy effektsport kan også være i fare for hæl eller fotbrudd. Selv om sjeldne, hælfrakturer kan oppstå etter en høst eller plutselig innvirkning.

Symptomene inkluderer:

En artikkel i Journal of Bone and Joint Surgery som studerte de langsiktige effektene av hælfrakturer hos barn, rapporterte at den konservative styringen av nesten alle former for hælfrakturer hos barn fører til langsiktige positive resultater.

Behandling

Konservativ behandling inkluderer is, hvile, immobilisering med bruk av en kritt eller splint og smertestillende medisiner. Barn bør unngå deltakelse i aktiviteter eller sport til beinet er helt kurert.

Fysioterapi kan hjelpe under og etter helbredelsesprosessen og fremme en gradvis retur til aktiviteten. Det er viktig å bli evaluert av en lege for å avgjøre om det er en brudd eller hvis smerten skyldes en annen årsak som krever en annen behandling.

Komplekse frakturer kan kreve kirurgi, men dette er sjelden tilfelle hos barn.

Advarsler

Alltid konsultere en lege om barnets hæl smerte. Selv om det meste av hælens smerte løser med konservative tiltak som hvile, is, kompresjon og høyde, kan langvarig hæl smerte indikere noe mer alvorlig.

Avdekket smerte alle & 8217; aktivitet kan skyldes medfødte tumorer, infeksjoner eller problemer. Oppmuntre barnet ditt til å ta følgende forebyggende tiltak for å forhindre hæl smerte:

L & # 8217;

Etter en «tilstrekkelig evaluering av en profesjonell, hæl smerte kan lett behandles hjemme.

Som barn vokser, kan de møte ulike smerter og spenninger. Ditt foreldrearbeid er oppmuntrende hvile, helbredelse og utvinning.

Selv om sport og L’fysisk aktivitet har mange positive fordeler, kan det oppstå skade. Å spille med smerte er ikke alltid den beste løsningen når det gjelder hællesjoner.