Heel smerte etter løpet: årsaker, behandling, forebygging

Løpet er et populært treningsskjema, men noen ganger kan det forårsake hæl smerte. Ofte er hæl smerte forårsaket av løpet relatert til plantar fasciitt, ​​strukturelle problemer eller feilaktige bevegelsesordninger.

Det er viktig å ta vare på og raskt behandle hæl smerte for å unngå ytterligere feiljusteringer og komplikasjoner.

Fortsett å lese for å kjenne trinnene du kan ta for å hindre smerten i hælen og behandlingene du kan bruke når du bekrefter.

Årsaker til hæl smerte etter løpet

Flere faktorer kan være på spill når det gjelder hæl smerte etter løpet, selv om det kan komme fra noe enkelt som overdreven bruk eller redusert bevegelsesfrihet i ankelen.

Ofte kombinerer noen påvirkninger for å forårsake smerte, muskel ubalanser og andre symptomer. Du kan ha flere risikoer for disse problemene hvis du har større vekt eller skade som påvirker justeringen og bevegelseskemaene.

Folk som har fallne buer (flate føtter) eller veldig høye buer, er mer utsatt for hælsmerter etter løpet, siden disse former for foten kan sette en hard test på plantarbandet.

Plantarbandet er det ofte ligamentet som går langs den nedre delen av foten. Smerte, lidding og tårer av plantarbåndet er kjent som plantar fasciitt.

Andre årsaker inkluderer forhold som:

Hvordan behandle hæl smerte etter løpet

Det er flere måter å behandle hæl smerte alene. Hjemmebehandlinger er mer effektive hvis du behandler symptomer på forhånd, så ta vare på symptomene så snart de ser ut.

Følgende tilnærminger kan bidra til å redusere smerte, stress og # 8217; betennelse.

Pause

Gi deg en pause og hvile føttene dine under flammen. Ta en pause fra løpet og enhver annen aktivitet som forårsaker smerte. Ikke ta dem tilbake til symptomene demper.

Å lindre smerte og øke fleksibiliteten, gjøre delikat strekk og styrke øvelser for føtter og kalver to eller tre ganger om dagen i minst 5 minutter hver økt.

Reduser L’betennelse med is og fans

Å redusere smerte og # 8217; betennelse, bruk en isvekking på hælene og omkringliggende områder i 20 minutter noen ganger om dagen.

Du kan også ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), for eksempel:

  • Ibuprofen (Advil, Motrin)
  • Naproser (Aleve, Naprosyn)
  • aspirin

Vurderer også naturlige smertestillende midler, for eksempel:

  • Fiskeolje kosttilskudd
  • gurkemeie
  • Nelliker

Også akupunkturbehandlinger og automatring kan bringe lettelse.

Bruk perle lagrene eller ortotiske innsatser

Bruk hæler, kiler eller øker i sko for større komfort. En benk eller personlig ortotisk enhet kan forbedre stabiliteten og korrigere muskel ubalanser. Det kan også hindre at foten beveger seg for mye eller feil.

Unngå å gå barfot. Dette kan øke stress og spenning på hælene.

Prøv en flyttbar turkalk eller en nattsplint

Hvis du trenger å holde deg helt borte fra foten, kan du bruke en flyttbar turkalk i noen uker for å støtte foten og ankelen.

Natt splinter er også tilgjengelig. Strekk foten og hold den i riktig posisjon mens du sover.

Når skal du se en lege

Vanligvis kan du behandle hæl smerte med hjemmebehandlinger og forebyggende tiltak.

Men hvis symptomene ikke forbedrer seg innen få uker, kontakt legen din eller fysioterapeut. De kan diagnostisere den riktige årsaken og anbefale en behandlingsplan. Dette kan inkludere kortikosteroidinjeksjoner i hælområdet for å redusere betennelsen og smerten.

Du kan bli adressert til en fil Ankel og fot kirurg, Selv om behovet for kirurgi ikke er vanlig. De vil bestemme den underliggende kilden til hælsmerteren din gjennom en eksamen og radiografier eller andre bildekontorer for å bestemme den beste linjen D & # 8217;.

Ring legen din umiddelbart hvis du har en sterk hælsmerter som begrenser din evne til å gå eller er ledsaget av rødhet og hevelse.

Hvordan hindre hæl smerte etter løpet

Det er viktig å fortsette med forebyggende tiltak, selv om du har å gjøre med hæl smerte, siden den underliggende årsaken til hælsmerter kunne fortsette. Dette bidrar til å sikre at symptomene ikke gjentar eller forverres.

Endre footstrike-modellene

Vær oppmerksom på hvor det treffer foten din når den slår jorden for første gang i løpet av løpet. De fleste løper med en slagmodell av hælen, som antas å bidra til hæl smerte.

Ta hensyn til muligheten for å bytte til et kontaktpunkt på # 8217; fortops eller # 8217; for å se om dette reduserer effekten eller lindrer hælsmerter. Det kan imidlertid ikke fungere for alle. Du kan også oppdage å trene for mye press alle’interiør eller alle føtter.

Husk at endring av skuddordningen din kan føre til legg mer stress på kneet eller på andre deler av foten, noe som forårsaker ekstra spenning.

Velge forskjellige reiseflater

Når det er mulig, løp på gress, smussveier eller et syntetisk spor og gradvis inkorporerer åsene i rutinen. Unngå å kjøre på harde og flate overflater, for eksempel betonggulv eller fliser.

Hvis du ikke har annet valg, men kjør på en hard overflate, finn et par sko som hjelper deg med å absorbere sjokket.

Begynn å strekke seg før og etter løpet

Gjør enkle strekkøvelser for å oppløse føttene, ankler og kalver to ganger om dagen, før og etter løpet. Noen enkle øvelser for å oppløse muskler inkluderer:

Hold en sunn vekt

Å ha en større vekt kan tåle for mye press på bunnen av kroppen, spesielt på knær, ankler og hæler, når du kjører.

Å miste overflødig vekt vil hjelpe deg å føle deg lettere stående. Også, du kan være mer balansert samlet, som bidrar til å opprettholde sunne bevegelsesordninger.

Investere i et nytt par løpesko

Invester i et par sko som støtter strukturen på føttene dine og er laget for løpet.

Å sette mindre stress på plantarbandet, søkesko som har en god støtte til bøyen og en hevet hæl. Du kan også fikse eller knytte foten.

Be om råd til en lege eller fysioterapeut hvis du ikke er sikker på å velge.

L’

Lytt til kroppen din under og etter løpene og juster treningsprogrammet ditt tilsvarende. Vær oppmerksom på dine reisesystemer. Bringe de nødvendige endringene, spesielt hvis du føler hæl smerte.

Spør en trener eller en venn å observere din teknikk og rapportere eventuelle ubalanser som kan bidra til hæl smerte. Hvis dette ikke er mulig, ta en video av deg selv som du løper for å se om du oppdager unormale bevegelser.

Det handler alltid med hæl smerte så snart det oppstår. Ta en pause fra løpet til symptomene demper. Snakk med legen din hvis du ikke er i stand til å ta vare på hælen alene.